Rehber Otomobil Şanzıman Türleri

Tamamdır hocam cevabınız için teşekkürler yine konu dışı başlatma konusunda kusuruma bakmayınız. Dediğiniz gibi başka konuyu başlatırım.

Tamamdır hocam cevabınız için teşekkürler yine konu dışı başlatma konusunda kusuruma bakmayınız. Dediğiniz gibi başka konuyu başlatırım.

Ne demek, ne kusuru. Siz konu açın, sadece ben değil bir çok arkadaş var yardımcı olacak size.

En sevdiğim şanzıman tipi, tork konvertörlü yeni nesil şanzımanlar. Spor modu+kick down.. Yeme de yanında yat.

Yeni nesil atmosferik araçlarda aslında hem tork devir bandının daha düşük olmasından, hem de kendisinin biraz kalkışta gaz vermesi kullanıcılara kolaylık sağlaması adına yapılıyor. Yani gaz kelebeği kalkışta araç stop etmesin diye bir miktar açılıyor. O sizin tork zannettiğiniz durum dizel araçlarda olur.

Ben de uzun zaman sonra manuel bir yeni nesil kullandığımda gaza kalkışta fazla yüklenince anlamıştım bu olayı. Kia'nın yeni nesil B-C segment araçlarında da var bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…