Konu Başlıkları Gizle
Selam dostlarım.
Bu sefer farklı bir rehber oluşturmak istedim. Farkındayım, rehberlerimi özleyen insanlar çok. Hem vakit sıkıntısı hem de hususi olarak yoğun olduğum için pek rehber yapamıyorum son dönemlerde. Etiketlendiğim mesajlara bile iki gün sonra dönebiliyorum bazen, dönemediğim olduysa eğer kusura bakmasın.
Bu sefer farklı bir rehber oluşturmak istedim. Farkındayım, rehberlerimi özleyen insanlar çok. Hem vakit sıkıntısı hem de hususi olarak yoğun olduğum için pek rehber yapamıyorum son dönemlerde. Etiketlendiğim mesajlara bile iki gün sonra dönebiliyorum bazen, dönemediğim olduysa eğer kusura bakmasın.
Hobi Meselesi
Şimdi otomobiller bizler için bir hobi. Hem teknolojik hem mekanik derken liste çok uzar, tabii yaptığım mesleğimin de neredeyse %60'ı arabalar yine. 12-13 yaşından beri otomobillerin içerisindeyim, uzun zaman oldu gerçekten. Sanayi tozu yuttuk, forumlarda tartıştık, yetkili servis tozu yuttuk, özel servislerle boğuştuk yeri geldiğinde. Ama yine de sevdamız eksilmedi, katlanarak artıyor her daim. Bazen pahalıya patlayan bir hobi de olsa seviyoruz otomobilleri.
Teknoloji Gelişimi
Şimdi klima, hidrolik direksiyon gibi temel donanımların lüks olduğu dönemlerden BMW 7 serisi gibi televizyonlu modellere kadar uzanan ilginç gelişmelere şahit olduk. Artık arabalarını bile akıllı cihaz diye tanımlıyor bazı markalar, mesela Togg buna bir örnek. Hem araba sever hem de teknoloji sever insanlar olarak bizi daha da cezbeden şey bu aslında, araba ve teknoloji yan yana gelince daha da hevesimiz artıyor.
Geniş Havuz Yelpazesi
Artık çok fazla marka var ve bu da binlerce parça demek. Araba dediğimiz şey binlerce parçadan oluşan aletlerdir, bu da gelişim için bazen beyinlerimizin yanması demek bazen. Ama bu geniş havuz sayesinde kişiler kendini çok geliştirebilir, hatta kendine güvenenler YouTube üzerinden bu işe de girebilir. Çok ekmek yiyen var bu işten, malum artık yapay zeka ve yayıncılar tercih ediliyor. Eskiden sistem çok daha başkaydı.
Son Sözler
Kafanızı bolca meşgul edecek, bir o kadar da keyifli ve tatlı zorluğa sahip, sizi daima geliştirmeye itecek otomobilleri sevme ihtimaliniz yüksek. Hatta bazı arabalar vardır insan özel bağ kurar, satmaya bile kıyamazsınız. Bu bir tutkudur aslında, hepimiz de o yolun yolcusuyuz otomobil severler olarak. Başka rehberlerde görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın. İyi sosyaller dilerim herkese.