Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlarım.

Bu sefer farklı bir rehber oluşturmak istedim. Farkındayım, rehberlerimi özleyen insanlar çok. Hem vakit sıkıntısı hem de hususi olarak yoğun olduğum için pek rehber yapamıyorum son dönemlerde. Etiketlendiğim mesajlara bile iki gün sonra dönebiliyorum bazen, dönemediğim olduysa eğer kusura bakmasın.

art-mg-lexuslfa05.webp

Hobi Meselesi :şimşek:

Şimdi otomobiller bizler için bir hobi. Hem teknolojik hem mekanik derken liste çok uzar, tabii yaptığım mesleğimin de neredeyse %60'ı arabalar yine. 12-13 yaşından beri otomobillerin içerisindeyim, uzun zaman oldu gerçekten. Sanayi tozu yuttuk, forumlarda tartıştık, yetkili servis tozu yuttuk, özel servislerle boğuştuk yeri geldiğinde. Ama yine de sevdamız eksilmedi, katlanarak artıyor her daim. Bazen pahalıya patlayan bir hobi de olsa seviyoruz otomobilleri.

61cS5bJ+xGL._AC_UF1000,1000_QL80_.webp

Teknoloji Gelişimi :yıldız:

Şimdi klima, hidrolik direksiyon gibi temel donanımların lüks olduğu dönemlerden BMW 7 serisi gibi televizyonlu modellere kadar uzanan ilginç gelişmelere şahit olduk. Artık arabalarını bile akıllı cihaz diye tanımlıyor bazı markalar, mesela Togg buna bir örnek. Hem araba sever hem de teknoloji sever insanlar olarak bizi daha da cezbeden şey bu aslında, araba ve teknoloji yan yana gelince daha da hevesimiz artıyor.

961f49dc-2890-4b75-879c-41ffc97ea537.webp

Geniş Havuz Yelpazesi :göz:

Artık çok fazla marka var ve bu da binlerce parça demek. Araba dediğimiz şey binlerce parçadan oluşan aletlerdir, bu da gelişim için bazen beyinlerimizin yanması demek bazen. Ama bu geniş havuz sayesinde kişiler kendini çok geliştirebilir, hatta kendine güvenenler YouTube üzerinden bu işe de girebilir. Çok ekmek yiyen var bu işten, malum artık yapay zeka ve yayıncılar tercih ediliyor. Eskiden sistem çok daha başkaydı.

araba-parcalari-ve-gorevleri-nelerdir.webp

Son Sözler :kumsaati:

Kafanızı bolca meşgul edecek, bir o kadar da keyifli ve tatlı zorluğa sahip, sizi daima geliştirmeye itecek otomobilleri sevme ihtimaliniz yüksek. Hatta bazı arabalar vardır insan özel bağ kurar, satmaya bile kıyamazsınız. Bu bir tutkudur aslında, hepimiz de o yolun yolcusuyuz otomobil severler olarak. Başka rehberlerde görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın. İyi sosyaller dilerim herkese.

EL-SIKISMA.webp

Bence biz altında yatandan çok, bize sağladığı statüyü seviyoruz. Arabam var demek yerine BMW & Mercedes'e biniyorum demek insana apayrı bir hava ve güven veriyor.

Bence biz altında yatandan çok, bize sağladığı statüyü seviyoruz. Arabam var demek yerine BMW & Mercedes'e biniyorum demek insana apayrı bir hava ve güven veriyor.

Şahsen hususi aracım Berlingo. BMW'ye bile geçiş yapsam, BMW'ye biniyorum demem. Arabam var derim sadece. Gösteriş, lügatımda hiç yok şahsen. Biraz kişiden kişiye de değişiyor bu bence hocam. :)

Kişisel araba veya başka bir motorlu taşıt benim gözümde özgürlük demek. İstediğin zaman A noktasından B noktasına gidebildiğini bilmek bile insanı rahatlatıyor. Bu sebepten arabaları seviyorum.🙂

İnanılmaz derecede kafa dağıtıyor. Bebekliğimden beri araba delisiyim ailem hep der. Ehliyet aldığımdan beri her yere arabayla giderim, konu sadece rahat ulaşım değil bir nevi araç sürebilmek ve kafa dağıtabilmek. Arabayı yıkamaktan bahsetmiyorum bile, 2-3 saat sürüyor benim araba yıkamam inanın o saatler nasıl geçiyor gram anlamıyorum. Dönüp baktığımda ben bu kadar saat ne düşündüm ne konuştum diyorum kendime gram fikrim yok. O geçen sürede aklımdaki tek şey şurayı sildim mi ? şurası parladı mı ? tarzında oluyor. Artık oyun oynamak bile bu kadar kafa rahatlatmıyor. Bir de klasik erkeğin yaratılışı herhalde gaza yüklenince gelen o motor sesi terapi gibi oluyor. Motor sesi yükselmek = erkek mutlu olmak.

Kişisel araba veya başka bir motorlu taşıt benim gözümde özgürlük demek. İstediğin zaman A noktasından B noktasına gidebildiğini bilmek bile insanı rahatlatıyor. Bu sebepten arabaları seviyorum.🙂

İşte gerçek bir araba sever. :şimşek:

Sadece Forza'da seviyorum gerçek hayatta nefret ediyorum.

Neden sevmiyorsun hoca? Seni de otomobil tutkunu yapabiliriz. 😄

İnanılmaz derecede kafa dağıtıyor. Bebekliğimden beri araba delisiyim ailem hep der. Ehliyet aldığımdan beri her yere arabayla giderim, konu sadece rahat ulaşım değil bir nevi araç sürebilmek ve kafa dağıtabilmek. Arabayı yıkamaktan bahsetmiyorum bile, 2-3 saat sürüyor benim araba yıkamam inanın o saatler nasıl geçiyor gram anlamıyorum. Dönüp baktığımda ben bu kadar saat ne düşündüm ne konuştum diyorum kendime gram fikrim yok. O geçen sürede aklımdaki tek şey şurayı sildim mi ? şurası parladı mı ? tarzında oluyor. Artık oyun oynamak bile bu kadar kafa rahatlatmıyor. Bir de klasik erkeğin yaratılışı herhalde gaza yüklenince gelen o motor sesi terapi gibi oluyor. Motor sesi yükselmek = erkek mutlu olmak.

Demek ki altında 1970 model Dodge Charger olsa, tüyler diken diken olur sesinden. 😎

Özellikle gece yolculuklarında rahatlamak için şu parçayı öneriyorum. Şarkının sahibi de ışıklar içerisinde uyusun, bugün kötü haber geldi.