Outlook hesabına giriş yapılmaya çalışılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YasinCmcla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 222

YasinCmcla

Başarılı
Dün gece 11 gibi birileri Outlook hesabıma girmiş ve Outlook ile beraber Netflix ve Epic hesabıma da erişerek şifrelerini değiştirmiş. Bildirim sabah gelince hemen şifreleri değiştirerek çift aşmalı doğrulamayı açtım ve tüm cihazlardan çıkış sağladım. Lakin hala birileri hesabıma giriş yapmaya çalışıyor ve girmeye çalışan kişi büyük ihtimal VPN kullanıyor, giriş yerleri genelde orta doğu, Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri. Ne yapabilirim?

Şifre değiştirip 2FA açtıysanız Microsoft özelinde yapacağınız çok bir şey kalmamış gibi duruyor. Belki Microsoft'a bağlı izin verdiğiniz uygulamalar varsa onların erişimini kesebilirsiniz. Bunun dışında önceliğiniz Outlook ile oluşturduğunuz hesapların şifrelerini değiştirmek olsun. Tabii Outlook ile aynı şifreyle oluşturduysanız bunu uygulayın. Onun dışında aklıma bir şey gelmiyor. Düşük bir ihtimal ama cihazlarınızı bir antivirüs ile de taratın yine. Sonuçta birisi şifrenizi ele geçirmiş.

O giriş yapılmaya çalışmalar bitmez. Yeni mail oluşturdum onda bile bir süre sonra bu denemeler oldu. 2FA'yı açmak, karmaşık bir şifre oluşturmak, mümkünse Authenticator kullanarak hesabına giriş yapmak. Aklıma başka güvenlik önlemi gelmiyor.

Valla kendi mailimden bana sahte mailler bile geldiği oluyor. Şifreyi güçlü yapıp 2FA açmak tek çare. O kadar çok yanlış giriyorlar ki bazen benim girişlerimi bile şüpheli buluyor sistem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…