Selam. 3 gün önce RAT yedim. İlk Steam'den satın alım yapıldı, sonra Gmail, sonra Microsoft. Steam dışında hepsini engelledim. Sonra temiz format da attım. Sonra saat 20.00'da bugün Riot Games girilmeye çalışıldı. Korkmaya başladım Kaspersky indirdim hızlı taramada bir şey çıkmadı. Tam tarama yapıyorum şu anda. Gmail'de tüm ama tüm önlemleri açtım çalınması çok zor. Şu anda ne yapabilirim RAT'ın gittiğini nereden anlarım sıkıldım artık.

Öncelikle geçmiş olsun, RAT atan eleman çerezlerinizi çalmış olabilir, bu yüzden de hesaplarınıza girilmeye çalışılıyor olabilir yapmanız gerekenler:

1) Hesap şifrelerinizi değiştirmek.
2) Hesaplarınıza ait e-mail adresini değiştirmek.
3) Hesaplarınızda 2FA açmak.

Bunları yaparsanız korunursunuz.

BIOS virüsleri hala var mı ki?

Öncelikle geçmiş olsun, RAT atan eleman çerezlerinizi çalmış olabilir, bu yüzden de hesaplarınıza girilmeye çalışılıyor olabilir yapmanız gerekenler:

1) hesap şifrelerinizi değiştirmek.
2) hesaplarınıza ait e-mail adresini değiştirmek.
3) hesaplarınızda 2FA açmak.

Bunları yaparsanız korunursunuz.

BIOS virüsleri hala var mı ki?

1. Yapıldı.
  2. E-mail değişmeye gerek yok bence ama onu da birkaçında yaptım tüm güvenliğini de açtım ne varsa.
  3. Yeni yaptım.
Format virüs koruma her şeyi de yaptım eleman benim PC'deki verileri yedeklese bile ben şimdi değişince ondakiler değişmez değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
+ Format virüs koruma her şeyide yaptım eleman benim PC'deki verileri yedeklese bile ben şimdi değişince ondakiler değişmez değil mi?

Şöyle örnek vereyeyim adam senin çerezlerini yedekledi diyelim adam senin formattan önceki bilgisayarındaki şifreleri yedeklemiş olur yani sen şifreyi değiştirince adamın yedeği değişmez eski şifre kalır.

Peki ben ne yapayim şu an rahatlayim mi ne yapayim şaşırdım ya Gmail değiştireyim ama eski var bir tane tüm hesaplarımı geçireyim ona ya da yenimi oluşturayim.