Mesela sitesi yok mu bunun oradan sözcüğü arasam?
Detaylar
Kim cevapladı?
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Oxford sonuçta başka ne beklediğinizi bilmiyorum yalnız farklı dillerin kelimelerine tanımca ulaşmak isterseniz ChatGPT'ye doğru girdiyi vererek elde edebilirsiniz bunun dışında TDK sözlüğümüz Türkçe için yeterli bunu sizde biliyorsunuzdur ve İngilizce açısından en iyileri Oxford ve Cambridge Dictionary.
Ayrıca Tureng ve Sesli Sözlük de yardımcı olacaktır, Glosbe sözlüğe de bakabilirsiniz bunu ben de yeni öğrendim, Turengi tavsiye ederim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Google'a sorduğumda Türkçe çıkıyor işte, oraya basınca da 100.000'den fazla Türkçe kelime falan var diye yazıyor. Onu sormuştum ben.Hocam Oxford sonuçta başka ne beklediğinizi bilmiyorum yalnız farklı dillerin kelimelerine tanımca ulaşmak isterseniz ChatGPT'ye doğru girdiyi vererek elde edebilirsiniz bunun dışında TDK sözlüğümüz Türkçe için yeterli bunu sizde biliyorsunuzdur ve İngilizce açısından en iyileri Oxford ve Cambridge Dictionary.
Ayrıca Tureng ve Sesli Sözlük de yardımcı olacaktır, Glosbe sözlüğe de bakabilirsiniz bunu ben de yeni öğrendim, Turengi tavsiye ederim.
Affedin hocam ben ne demek istediğinizi tam anlamadım Türkçe bir sözlük mü arıyordunuz?Google'a sorduğumda Türkçe çıkıyor işte, oraya basınca da 100.000'den fazla Türkçe kelime falan var diye yazıyor. Onu sormuştum ben.
Hocam ... ne demek yazınca çıkıyor ya resimde attığım gibi. He onun kaynağını istiyorum ben çünkü başka ülkelerde ki karşılığını da veriyor.Affedin hocam ben ne demek istediğinizi tam anlamadım Türkçe bir sözlük mü arıyordunuz?
Türkçe için TDK Sözlük kullanınız. Türkçe kelimelerin en doğru ve Türkiye çapında en çok kabul edilen anlamları TDK Sözlük'te bulunur.
Türkçe için TDK Sözlük kullanınız. Türkçe kelimelerin en doğru ve Türkiye çapında en çok kabul edilen anlamları TDK Sözlük'te bulunur.
Hocam ben kelimeyi Türkçe aratıp istedigim dildeki karşılığına bakıyorum ve çeviri siteleri bu konuda yetersiz kalıyor. O yüzden direkt sözlüğün sitesi var ise oradan bakıp direkt istediğim dile çevirmek.
Anladım. O zaman Oxford daha mantıklı olur.Hocam ben kelimeyi Türkçe aratıp istedigim dildeki karşılığına bakıyorum ve çeviri siteleri bu konuda yetersiz kalıyor. O yüzden direkt sözlüğün sitesi var ise oradan bakıp direkt istediğim dile çevirmek.