cemkaraca

Yetkin
Hobi amaçlı oyun geliştirmek istiyorum. Şu an çok bir bilgim yok nereden başlamalı, hangi dilleri öğrenmeliyim? Üniversitede okuduğum bölüm dolayısıyla orta düzeyde Python bilgim var. Bir de godot öğrenme fikri vardı aklımda, Unity ve C# dili başta zor gelebilir diye.

Zor geleceğini sanmıyorum. Fakat Godot da güzeldir kullanabilirsin.
Hocam sizi böyle konuların altında çok fazla görüyorum. Oyun yapmaya sizde benim gibi meraklısınız sanırım. Sormak istediğim bazı sorular var.

Unity'de ki Visual Scripting olayı ile oyun yapılabilir mi, kod yazmadan? Aslında derdim üşengeçlik vs. değil derslerden dolayı yoğun olabiliyorum ve şuanlık C#'a ayıracak çok vaktim olmayabilir. Ancak yazın öğrenebilirim C#'ı.

Unity'de ki Visual scripting olayı ile oyun yapılabilir mi, kod yazmadan?

Yapılabilir, evet.

Aslında derdim üşengeçlik vs. değil derslerden dolayı yoğun olabiliyorum ve şu anlık C#'a ayıracak çok vaktim olmayabilir. Ancak yazın öğrenebilirim C#'ı.

Aslında temel Syntax'ı öğrendikten sonra gerisi video izleyerek ,envanter sistemi yapacaksan YouTube'da insanlar nasıl yapmış gibi, veya doküman okuyup neyin nerede kullanıldığını öğrenmek.

Birçok seçeneğiniz var motor olarak.

Unity: C# kullanır.
Unreal Engine: C++ veya Blueprint.
Three.js: JavaScript.
Ursina: Python.
Bevy: Rust.

Daha da sayabilirim ama gerek yok. Hobi için size Godot (GDScript) de önerebilirim.