EkmekArasiSSD
Uzman
Örneğin Genshin Impact oynuyorum. Bu oyunun sunucusu için nasıl port açarım bilgisayarıma? Bildiğim kadarıyla bu yöntemle direkt bilgisayar - sunucu olduğundan daha az ping veriyormuş. Nasıl yapabilirim bunu?
Hocam Genshin Impact için istiyorum zaten.Konuda neyi bilip bilmediğini, tam olarak neyi sorduğunu açıkça belirtmezsen bu şekilde bir diyalog dönecektir.
Genshin Impact'i örnek olarak vermişsin ki alakasız. Direkt Minecraft sunucusu kurdum ne yapmalıyım diye sorsan ilgili kişi yanıt verecektir.
Konuyu baştan okuyun hocam. Statik IP hizmetim var.ISP'den statik IP alman gerekiyor yerel agdan degil.
Routerinin markasi modeli nedir?Hocam Genshin Impact için istiyorum zaten.
Konuyu baştan okuyun hocam. Statik IP hizmetim var.
Denenemi Genshin Impact üzerinden yapacaktım ve ayarları bunun için istiyordum. Güvenlik duvarında ne tür konfigürasyonlar yapmalıyım ve UDP sunucusunu hangi ayarla açmalıyım? Tek port mu yoksa port aralığı mı belirlemem gerekiyor? Güvenlik duvarında neyi kapatıp neyi açmalıyım bunları bilmek istiyordum. Onun dışında Statik IP hizmetim mevcut ve yerel ağda bilgisayarıma da sabit bir IP adresi tanımlı, dolayısıyla sorun yaşamayacağım.
Oyun içinde ek olarak da: Amerika, Avrupa, Kore, Çin ve Japonya gibi sunucular mevcut. Her bir sunucu için de ayrı konfigürasyonlar olabilir. Ben EU (Avrupa) sunucusundayım ve ayarları buna göre yapmalıyım.
En başta Genshin Impact için konfigürasyon istediğimi belirtmiştim sanırım ama yeterince açık olamadım. Özür diliyorum.![]()
Bunu biraz daha acmalisiniz ancak GI icin istediginize gore private sunucu acmak istiyorsunuz yanlis anlamadiysam.
Hayır hocam. Başta da belirttiğim üzere Bilgisayar - Oyun Sunucusu oduğundan ping daha da düşebildiğini öğrendim. Bu sebeple GI için port yönlendirme açıp ping sürelerimi daha da kısaltmayı hedefliyorum. GI için sunucu açacağım demiyorum.Bunu biraz daha acmalisiniz ancak GI icin istediginize gore private sunucu acmak istiyorsunuz yanlis anlamadiysam.
İşin aslı deneme amaçlı yapmayı istiyordum. Varolan ping süremin düştüğünü okumuştum ama bu ne kadar etki ediyor bilmiyorum. Elimde de online olan bir tek Genshin vardı ve denemelerimi bunun üzerine yapmayı istiyordum sadece.Bunun disinda sizi yanlis anladiysam ve resmi sunucular icin bunu yapmak istiyorsaniz, GI icin dusuk ping pek onemli degil zira GI'da sunucunun en buyuk iki islevi var aslinda. Biri ilerlemenizi takip etmek, biri de hasar hesaplamasi. Bu yuzden server emulator kullaninca genelde oyun ici verdiginiz hesaplamalari gormuyorsunuz zira miHoYo bunu sunucu tarafinda yapiyor, client degil. Takdir edersiniz ki bu yuzden GI'da dusuk ping almak pek onemli degil zira gonderdiginiz paketler az ve cok kucuk paketler. Yuksek pingin GI'da en buyuk dezavantaji verdiginiz hasar degerlerinin daha hantal gelmesi olabilir. Genshin'de Avrupa sunucusunda ozellikle yogun vakitlerde 70-75ms gibi degerleri gormeniz normal. CN'den sonra en populer sunucu EU muhtemelen cunku.
Bu bilgileri peki miHoYo ekibinden isteyebilir miyim? Sizce verirler mi?Yine de bildigim kadariyla GI PC surumu icin gerekli portlari soyleyeyim. Belirtmem gerek, bunlar resmi bilgiler degil.
TCP icin: 42472
UDP icin: 22101-2210 ve yine 42472.
Keenetic Extra DSL KN2112. Ancak DSL değil, router modunda. Ek olarak belirtmem gerekirse zaten halihazırda kendi elimle açtığım portlar mevcut. Port açmasını biliyorum eğer gösterecekseniz. Ancak ilk kez böyle bir şey yapacağımdan neyi seçmem gerektiğini bilmiyorum tam.
Her zaman nasil aciyorsan oyle acacaksin oyunun portlarini ogren TCP portlarini TCP olarak UDP portlarini UDP olarak ac daha guvenli olmasi icin o kadar.Keenetic Extra DSL KN2112. Ancak DSL değil, router modunda. Ek olarak belirtmem gerekirse zaten halihazırda kendi elimle açtığım portlar mevcut. Port açmasını biliyorum eğer gösterecekseniz. Ancak ilk kez böyle bir şey yapacağımdan neyi seçmem gerektiğini bilmiyorum tam.
Statik IP hizmetim mevcut ve yerel IP atamasını da sabit yaptım tekrar söyleyeyim.
Denemekte fayda var ancak custom server acacaginizi dusunerek vermeme ihtimalleri var. Boyle bir bilgiyi muhtemelen teknoloji ekibi biliyordur ve onlarin da Ingilizce bilgisi nasildir emin degilim.Bu bilgileri peki miHoYo ekibinden isteyebilir miyim? Sizce verirler mi?
GI, Unity bir oyun. Muhtemelen miHoYo TCP (saglikli ama gecikmeli paket transferi icin) tercih ediyordur diye dusunuyorum. Yine de ne olur ne olmaz, belki fallback olarak UDP kulllaniyordur diye ikisini de halletmek daha ideal olacaktir.Ek olarak TCP mi yapmam daha sağlıklı olur yoksa UDP mi?
Açıkçası custom server zaten uğraşmam. Tek istediğim sadece pingleri bu yöntem gerçekten azaltıyor mu bunu görmekti.Denemekte fayda var ancak custom server acacaginizi dusunerek vermeme ihtimalleri var. Boyle bir bilgiyi muhtemelen teknoloji ekibi biliyordur ve onlarin da Ingilizce bilgisi nasildir emin degilim.