Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gabrielcan

Çalışkan
Sistemimde rastgele olarak siyah ekran geliyor ve bilgisayar kendiliğinden yeniden başlıyor. Tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum, fakat Steam'i başlatıp oyun indirmeye başladığım zaman siyah ekran alıyorum ve sistem yeniden başlıyor. Bazen ise bu sorunu yaşamıyorum, saatlerce oyun oynadığım da oldu. Ek olarak indirme işlemi yaparken SSD 78 dereceye kadar çıkıyor. Normal olup olmadığını bilmiyorum. Günlerdir çözmeye uğraşıyorum. Bilgisayarı çöpe fırlatmama az kaldı. Benzer bir problem yaşayıp çözen veya bilgisi olan var mı? Teşekkür ediyorum.

Sistem Özelliklerim:
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Geçici olarak GTX 1050 Ti (Sorun nedeniyle R7 360 İle de denendi)
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • SSD: MSI Spatium M470 Pro 1 TB
  • RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 Beyaz DDR5 6000MHz CL36
  • PSU: Corsair CX750
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro

Denediğim şeyler:
  • EXPO’yu kapattım, sorun devam etti.
  • RAM'lerin yerini değiştirdim, sorun devam etti.
  • Ekran kartını değiştirdim, sorun devam etti.
  • PSU’yu değiştirdim, sorun devam etti.
  • OCCT ile 10 dakikalık stres testi yaptım, problem yok.
  • BIOS güncellemelerini yaptım.
  • Sistem aşırı ısınmıyor.
  • Memtest86'da ve Windows Bellek Tanılamada herhangi bir hata çıkmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam hepinizin ilgisine çok teşekkür ederim. Farklı bir Ryzen 5 7500F ile denedim, sorun çözüldü. Bundan sonra Vatan Bilgisayar'dan ürün alırken 10 kere düşüneceğim.
Hocam, R7 360 denediğinde sıkıntı çıktı mı? Hangi driver sürümü kullanıyorsunuz?
OCCT testi yaparken 12V 5V tabloları atabilir misiniz? Dalgalanma söz konusudur bence.
SSD'yi ısınmasının sebebi kasanın hava akışı kötü olabilir.

Hocam, R7 360 denediğinde sıkıntı çıktı mı? Hangi driver sürümü kullanıyorsunuz?
OCCT testi yaparken 12V 5V tabloları atabilir misiniz? Dalgalanma söz konusudur bence.
SSD'yi ısınmasının sebebi kasanın hava akışı kötü olabilir.
Hocam R7 360 Güncel driver olmadığı için 1050 Ti geri taktım ve güncel driveri yüklü. tablolarda çok fazla bir dalgalanma yok. Kasam Corsair 3000D Airflow içerisindeki fanlarla beraber kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_1968.webp
    IMG_1968.webp
    6,2 MB · Görüntüleme: 68
Sistemimde rastgele olarak siyah ekran geliyor ve bilgisayar kendiliğinden yeniden başlıyor. Tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum, fakat Steam'i başlatıp oyun indirmeye başladığım zaman siyah ekran alıyorum ve sistem yeniden başlıyor. Bazen ise bu sorunu yaşamıyorum, saatlerce oyun oynadığım da oldu. Ek olarak indirme işlemi yaparken SSD 78 dereceye kadar çıkıyor. Normal olup olmadığını bilmiyorum. Günlerdir çözmeye uğraşıyorum. Bilgisayarı çöpe fırlatmama az kaldı. Benzer bir problem yaşayıp çözen veya bilgisi olan var mı? Teşekkür ediyorum.

Sistem Özelliklerim:
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Geçici olarak GTX 1050 Ti (Sorun nedeniyle R7 360 İle de denendi)
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • SSD: MSI Spatium M470 Pro 1 TB
  • RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 Beyaz DDR5 6000MHz CL36
  • PSU: Corsair CX750
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro

Denediğim şeyler:
  • EXPO’yu kapattım, sorun devam etti.
  • RAM'lerin yerini değiştirdim, sorun devam etti.
  • Ekran kartını değiştirdim, sorun devam etti.
  • PSU’yu değiştirdim, sorun devam etti.
  • OCCT ile 10 dakikalık stres testi yaptım, problem yok.
  • BIOS güncellemelerini yaptım.
  • Sistem aşırı ısınmıyor.
  • Memtest86'da ve Windows Bellek Tanılamada herhangi bir hata çıkmadı.
C:\Windows\Minidump dosya yolunu kontrol eder misin? Herhangi bir mavi ekran doyası var mı?

Evet adı üstünde mavi ekran ama nadiren de olsa siyah ekran gelip, bilgisayar kendini yeniden başlatabiliyor.

C:\Windows\Minidump dosya yolunu kontrol eder misin? Herhangi bir mavi ekran doyası var mı?

Evet adı üstünde mavi ekran ama nadiren de olsa siyah ekran gelip, bilgisayar kendini yeniden başlatabiliyor.

Kontrol ettim Windows klasörü içerisinde Minidump klasörü bulunmuyor. Fakat olay görüntüleyicisi üzerinden kaydedilen hatalar şu şekilde.

Dosya Ekleri

• IMG_1957.webp
    IMG_1957.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 58

Dosya Ekleri

• 1756946367460.webp
    1756946367460.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 47
  • 1756946431711.webp
    1756946431711.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 52

Dosya Ekleri

• IMG_1969.webp
    IMG_1969.webp
    4,8 MB · Görüntüleme: 50
O halde anladığım kadarıyla ani kesinti oluyor. Ben SSD'den şüphelenmek istiyorum. 78 derece sınır, kabul edilebilir bir sıcaklık mı tartışılır. Belki sistem kendini korumaya falan alıyorsa hani...
Üst üste CrystalDiskMark testi yaparken 83 derece gördü az önce. Sonraki testlerde hızını yarıya düşürerek çalıştı. Memtest sonrasında bir daha aynı şekilde kapanmadı fakat tekrarlayıp tekrarlamayacağını bilmiyorum. İlginiz alakanız için çok teşekkür ederim.

Hocam R7 360 Güncel driver olmadığı için 1050 Ti geri taktım ve güncel driveri yüklü. tablolarda çok fazla bir dalgalanma yok. Kasam Corsair 3000D Airflow içerisindeki fanlarla beraber kullanıyorum.
12V kanalında biraz düşüş var ama sıkıntı değil. Driver sürümün de şüphelenmek istiyorum da, 566.36 sürümü dener misiniz? Kasa da egzoz fanı yoksa takın, ekstra olarak SSD'ye soğutucu takabilirsiniz.