Öncelikle herkese merhaba. Ben çok ağır olmayan Bad Parenting 1 tarzında fakat grafikleri daha iyi ve biraz daha uzun bir oyun yapmak istiyorum. Bunun için ne kullanmalıyım? Veya sistemim bu oyun programlama işi için yeterli midir? Sistemim:
Tek başınıza evet ki sıfırdan çevre dizaynı kaplamalar kodlama en az bir yılınızı alır. Sisteminiz yeterli olur diye düşünüyorum. Unity'in kendisine para vermenize gerek yok fakat modelleme alanında kötüyseniz Asset'lere para vermeniz gerekebilir.
Tek başınıza evet ki sıfırdan çevre dizaynı kaplamalar kodlama en az bir yılınızı alır. Sisteminiz yeterli olur diye düşünüyorum. Unity'in kendisine para vermenize gerek yok fakat modelleme alanında kötüyseniz Asset'lere para vermeniz gerekebilir.
Şimdi, uzun yıllardır bu işin içindeyim o yüzden sizi uzunca bilgilendireyim. Bad Parenting tarzı bir oyun yapmak 1-1.5 sene sürebilir hatta 2 sene bile olabilir. Bu tarz bir oyun 3D olduğu için modelleme öğrenmeniz lazım. Bad Parenting Unity ile geliştirildi diye biliyorum sizde Unity kullanabilirsiniz. Modelleme için ise Blender kullanabilirsiniz. Ses zor değil bu arada. Başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.
Eğer full kodla ilerleyeceğim bir kapsamlı editöre ihtiyacım yok derseniz Bevy Engine (Rust) var. Godot önerilmiş. Gayet iyidir. Unity de hiç fena değildir, C# ile ilerleyebilirsiniz ve editörden gerekli ayarlarınızı yapabilirsiniz.