Bu tarz oyunu kavrama sürene göre 1 ayda bile yaparsın. Oyunu çok bilmiyorum. Göz gezdirdim ve zor yapılacak bir şey yok. Interaction üzerine kurulu oyun tamamen. 1 yıl kadar abartı bir süre almaz. Hiçbir şey bilmesen de o kadar sürmez. Tabii bunun modellemesi de var. Modelleme biliyorsan bu dediğim geçerli. Bilmesen bile lowpoly grafiklere sahip olacağı için bu tür modelleri yaparken zorlanmazsın. Ses efektlerine gelince uğraşılmış ses efektleri yok. Çok zamanını almaz. Animasyon desen o da çok yok. Unreal kullanmayı ben pek mantıklı bulmuyorum bu tarz bir oyunda. Unity ve Unreal ile profesyonel düzeyde çalışmadığın sürece aynı grafikleri yakalarsın. Unreal teknoloji konusunda biraz daha önde. Ama profesyonel bir şekilde oyun yapmadığın için kullanmayacağın şeyler. Ben bu tür bir oyunun Unity veya Godot ile daha rahat yapılabileceğini düşünüyorum. Üstelik kaynak daha çok bulursun. Fab sitesinde tonlarca asset var. Sketchfab sitesi kaliteli modellerle dolu. Mixamo ile karakterini kısa sürede rigleyebilirsin ve birçok kullanışlı animasyona sahip olabilirsin.
Bu tarz oyunu kavrama sürene göre 1 ayda bile yaparsın. Oyunu çok bilmiyorum. Göz gezdirdim ve zor yapılacak bir şey yok. Interaction üzerine kurulu oyun tamamen. 1 yıl kadar abartı bir süre almaz. Hiçbir şey bilmesen de o kadar sürmez. Tabii bunun modellemesi de var. Modelleme biliyorsan bu dediğim geçerli. Bilmesen bile lowpoly grafiklere sahip olacağı için bu tür modelleri yaparken zorlanmazsın. Ses efektlerine gelince uğraşılmış ses efektleri yok. Çok zamanını almaz. Animasyon desen o da çok yok. Unreal kullanmayı ben pek mantıklı bulmuyorum bu tarz bir oyunda. Unity ve Unreal ile profesyonel düzeyde çalışmadığın sürece aynı grafikleri yakalarsın. Unreal teknoloji konusunda biraz daha önde. Ama profesyonel bir şekilde oyun yapmadığın için kullanmayacağın şeyler. Ben bu tür bir oyunun Unity veya Godot ile daha rahat yapılabileceğini düşünüyorum. Üstelik kaynak daha çok bulursun. Fab sitesinde tonlarca asset var. Sketchfab sitesi kaliteli modellerle dolu. Mixamo ile karakterini kısa sürede rigleyebilirsin ve birçok kullanışlı animasyona sahip olabilirsin.
Sıfırdan başlayacak biri için eğer kodlamayı yapay zeka yardımı olmadan yapacaksa uğraşacağı saçma sapan hatalar, sıfırdan modelleme, oyun motorunu çözme, hikaye, level design vs. vs. gibi bir çok etken var. İlk projemde 2D karakterin sadece saldırı hareketlerini yapmam bile 1 ayımı almıştı ki kodlamanın yarısında da yapay zekadan yardım almıştım
Sıfırdan başlayacak biri için eğer kodlamayı yapay zeka yardımı olmadan yapacaksa uğraşacağı saçma sapan hatalar, sıfırdan modelleme, oyun motorunu çözme, hikaye, level design vs. vs. Gibi birçok etken var. İlk projemde 2D karakterin sadece saldırı hareketlerini yapmam bile 1 ayımı almıştı ki kodlamanın yarısında da yapay zekadan yardım almıştım.
Yani bu sizde biten bir şey. Oyun motorunun arayüzünü filan kavramak, temel şeyleri öğrenmek 1 haftalık iş. Hikaye ve level design gibi şeyler yaratıcılıkla ilgili. Biraz da kişiden kişiye değişir öğrenme süreci. Söylediği oyunda tek yapacağı şey FPS kamera kontrolü hazırlamak. YouTube'da tonlarca video var. Bunlardan birini izleyip neyin ne işe yaradığını öğrenebilir. Kalanı zaten interaction sistemi bu da çok temel bir şey. Yeni başlasa dahi 1 yılını alacak oyun değil. Hiç modelleme bilmese bile böyle. 1 yıl gerçekten abartı. Öğrenme süreci filan her şeyi hesaba katarsak 3-4 ayda yapılacak bir oyun. Tabii sabır isteyen bir iş. Çünkü dediğin gibi hata alıp duracak. Yazılım konusunda ne kadar iyi olursa olsun sürecin parçası zaten hatalarla ve buglarla uğraşmak.