Bende YouTube kanalı açtım ve 2 video sonunda kapattım. Sebebi ne idi? Rekabet süreklilik prodüksiyon ve bütçe. Teknolojiye merakım çok fazla, edit yapmayı biliyorum, kameram var güçlü bilgisayarım mevcut, ama bu taşlardan birisinin bile tam olmaması yeterli.

Akademik kariyerimi ön plana çıkardım. Birisni seçmem lazım. Bir iş sahibi olduktan sonra teknoloji hobimi o zaman içtenlikle ve rahatça yaparım dedim. Sana bunları neden söyledim? Hevesini kırmak için değil, ama bu ülkede etkileşim abuk subuk hareketlere anlamsızca veriliyor. Ya olduğundan 10 gömlek üstün profesyonel olup devam edeceksin (Türkiye'de sıfırdan imkansıza yakın.) Ya da gerçekten arkanı sağlama alıp hobine çevireceksin. Sana verebileceğim tek tavsiye budur. 20-30 video sonra hevesin köreleceğine en başta yaşanacak şeyleri bil diye.

Son düzenleme:
Bende YouTube kanalı açtım ve 2 video sonunda kapattım. Sebebi ne idi? Rekabet süreklilik prodüksiyon ve bütçe. Teknolojiye merakım çok fazla, edit yapmayı biliyorum, kameram var güçlü bilgisayarı mevcut ama bu taşlardan birisinin bile tam olmaması için yeterli.

Akademik kariyerimi ön plana çıkardım. Birisni seçmem lazım. Bir iş sahibi olduktan sonra teknoloji hobimi o zaman içtenlikle ve rahatça yaparım dedim. Sana bunları neden söyledim? Hevesini kırmak için değil ama bu ülkede etkileşim abuk subuk hareketlere anlamsızca veriliyor. Ya olduğundan 10 gömlek üstün profesyonel olup devam edeceksin (Türkiye'de sıfırdan imkansıza yakın.) Ya da gerçekten arkanı sağlama alıp hobine çevireceksin. Sana verebileceğim tek tavsiye budur. 20-30 video sonra hevesin köreleceğine en başta yaşanacak şeyleri bil diye.

Benim ilk okuldan beridir kan kardeşim olan bir arkadaşım var. Oda zamanında YouTube kanalı için heveslendi. Olmaz dedik; yükselmez dedik ama şu an içerik üretmesinden dolayı 960 bin abonesi var ve bu 960 bin abone belki inanmayacaksınız ama çok kısa bir sürede oldu bot basmadı, tamamen organik aboneler. Dedim ki ben neden yapmiyim? Diye düşündüm. Çabalamak gerekiyor aslında hemen pes edersek olmaz zaten. İlk videolarım belki kötü olabilir ama sonradan zaten gelişme olur. Daha öğrenme aşamasında olduğum için bir takım şeyler zor gelebilir. Ben teknolojiye hakim ve açıkçası teknolojiyi tutun yapay zekasına kadar kullanmasını seven birisiyim. Öğrenmeye açık birisi olduğumdan dolayı bu yoldan daha doğrusu yarı yoldan dönmeyeceğime karar verdim. O yüzden ben sabırlı bir insan olduğumdan dolayı her ne olursa olsun sonuna kadar mücadele etmeye devam etme düşüncesindeyim, teşekkürler saygılar.

Benim ilk okuldan beridir kan kardeşim olan bir arkadaşım var. Oda zamanında YouTube kanalı için heveslendi. Olmaz dedik; yükselmez dedik ama şu an içerik üretmesinden dolayı 960 bin abonesi var ve bu 960 bin abone belki inanmayacaksınız ama çok kısa bir sürede oldu bot basmadı, tamamen organik aboneler. Dedim ki ben neden yap miyim? Diye düşündüm. Çabalamak gerekiyor aslında hemen pes edersek olmaz zaten. İlk videolarım belki kötü olabilir ama sonradan zaten gelişme olur. Daha öğrenme aşamasında olduğum için bir takım şeyler zor gelebilir. Ben teknolojiye hakim ve açıkçası teknolojiyi tutun yapay zekasına kadar kullanmasını seven birisiyim. Öğrenmeye açık birisi olduğundan dolayı bu yoldan daha doğrusu yarı yoldan dönmeyeceğime karar verdim. O yüzden ben sabırlı bir insan olduğumdan dolayı her ne olursan olsun sonuna kadar mücadele etmeye devam etme düşüncesindeyim, teşekkürler saygılar.
Ya uğraşırsın mühendiste olursun, mafya babası da olursun, fabrika sahibi de olursun. Ama yani YT ile oyun video konsepti birleşimi demek oyunları "iş" haline getirmek demek aynı zamanda "YT kanalını da" iş haline getirmen lazım. Lakin bu da bana saçma geliyor. Bir ömrünü oyunlara adamak... Mesela diğer arkadaşımızın dediği gibi akedemik başarıya veya direkt gerçek hayata değer vermek çok daha önemli. Tabii bende bir oyun bağımlısıyım lakin acısını şuan bile mislisine kadar ödüyorum. Bu arada 960k abonesi olan arkadaşının kanalı ney ki?

Ya uğraşırsın mühendiste olursun, mafya babası da olursun, fabrika sahibi de olursun. Ama yani YT ile oyun video konsepti birleşimi demek oyunları "iş" haline getirmek demek aynı zamanda "YT kanalını da" iş haline getirmen lazım. Lakin bu da bana saçma geliyor. Bir ömrünü oyunlara adamak... Mesela diğer arkadaşımızın dediği gibi akedemik başarıya veya direkt gerçek hayata değer vermek çok daha önemli. Tabii bende bir oyun bağımlısıyım lakin acısını şu an bile mislisine kadar ödüyorum. Bu arada 960k abonesi olan arkadaşının kanalı ne ki?

Arkadaşımın rızası olmadan kanal linkini direkt olarak buraya atmam uygun değil maalesef. Hobi olsun diye başladım zaten. Teşekkür ederim.