Bunu cidden demiyorsunuzdur umarım! Ubuntu, Debian, Fedora, RedHat gibi distrolar asıl Linux'dur!

İki üç saçma salak hatalar yüzünden Linux'un babalarını karalayamazsınız.
Saçma salak hatalar değil. Şimdi distroların fanboyluğunada başlanmasın forumda. Eskidi ise eskidi, bitmiştir.

Ben artık Fedora'dan aşağısını önermeyeceğim. Nobara - Bazzite gibi. Zaten Steam bile immutable arch üzerine sistem kurmuşken millete Mint önermek harbi saçmalık. Linux kavrayan zaten acil arch based geçmeli çünkü fedora tabanlılarda sahipli yazılım kurmak işkence oluyor. ( nobara, bazzite hariç bunlar da hazır geliyor)
Linux Mint, Ubuntu tabanlı olduğu için birkaç güne bir driver güncellemesi alıyor.

SteamOS veya Arch geçeceğim ilerleyen zamanlarda. Zaten normalde Linux kullanan birisiyim ama kardeşim FIFA oynasın diye Windows kurdum yaz tatilinde oynayacağı bir oyun olsun en azından. (EA uygulaması Linux'ta hata verip duruyordu).
Bottles aracı ile sorunsuz kullanabilirsiniz. Bende aynı şekilde normalde CachyOS kullanıyorum. Ancak Witcher 3 için mod geliştirdiğim için Windows 10'a geçtim.

Linux 2 distrodan ibaret değil. Yüzlerce işe yarar amaca yönelik, eğlence amaçlı veya deneyim kazanmak için yapılmış sayamayacağım distrolar var. Günlük kullanım için Arch, server için nix distrolarını daha kullanışlı görüyorum. Diğerleri gibi uğraştırmıyor ve buglarla dolu değil. Ubuntu uyuz olulası bir distro, Debian, fedora, redhat, Opensuse... Hepsi gayet iyidir ama bence dediğim gibi nix os ve arch distroları diğer distrolardan baya önde gidiyor.

Bir distroyu kullanışlı bulmamda ki kriter güncelliği ve paket yöneticisidir. Aur veya nix conf aşırı aşırı yeterli.
Renkler ve tercihler diyelim.

Linuxla tanıştım tanışalı Debian ve Ubuntu kullandım. Server alanında RHE (RedHat Enterprise) kullandım.

Arch march son kullanıcıya (ev kullanıcısı) uygun değil bence. Boşuna aksiyon oluyor bir zamandan sonra.

Ubuntu ve Debian stabilite açısından iyiler, o yüzden güncel özellikler/hata düzeltmelerini stabiliteye tercih ediyorlar. Sunucu ve iş bilgisayarları benzeri yapılar için bu stabilite iyi olsa da oyun platformları için performans stabiliteden çoğu zaman daha önemli olabiliyor.

Yazar büyük ihtimalle bunu söylemek istedi. Yoksa Ubuntu ve Debian, Arch'ta problem yaşadığımda diyebileceğim güvenli bir liman olarak görüyorum ve üst düzey olmayan kullanıcıların Arch ve Arch tabanlı bir distro kullanmaması gerektiğini düşünüyorum. Kullanılırsa forumdaki çoğu kişi gibi daha Arch Wiki'nin a'sını bilmeyen ve sorunlarla karşılaşınca problem yaşayan kişiler ortaya çıkıyor.

Örneğin bugünkü Arch güncellemesi esnasında bilgisayar kilitlendi, sistem çöktü. Daha önce Linux'ta ustalaşmasaydım bu sorunu çözemez ve bu yüzden Arch'ı suçlardım.
Katılıyorum.

Debian ve Debian tabanlı dağıtımları ana sistemimde kullanmam, fakat sunucular için biçilmiş kaftan. Uyumluluk ve stabillik konusunda iyiler.
Ana sistemimde Arch ya da Arch tabanlı dağıtımlar kullanıyorum ben genelde. Güncel, hızlı ve hafif.