Bütçe
2200€

5707

Başarılı
Makaleler
4
Gittikçe artan kur da beni bu soruyu sormaya itti. İndirimlerden olabildiğince Play Anywhere kategorisinden alım çalışıyorum yine de platform ayrımı olabiliyor. Planım bu yaz oyun donanımımı güncelleyerek deneyimimi iyileştirmek. Önce X konsolu sonrasında gelmesi muhtemel konsolu ve TV almak mı daha maliyetli olur 5070 laptop mu?

4K TV: 30 bin TL.
Xbox: €500
Olası konsol: €700
İkinci elde elden çıkarılabilir konsol.
Gamepad: €60

Buna karşın laptop alınca tahminimce 2200 € civarına geliyor. Optimizasyon sorunlarının yanında artan kur laptopu tek parça cihaz olduğundan ekonomik yapar mı? TV parası laptop ile konsolu aynıya mı getiriyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konsol almak yerine kasa alınabilir bence. Laptoptan önce laptopa ihtiyacın var mı diye sor kendine. Laptop ne pratik ne de uygun fiyatlı. O kadar para verip yanında koca adaptör gezdireceksin sonuçta. Konsol ucuz, oyun maliyetli. Bilgisayar pahalı, oyun ucuz. + Bilgisayar aldığın için sonsuz imkan. Kasa alırsan taşıyamazsın, laptop alırsan her halükarda prize bağlı kullanmak gerekecek. Özellikle soruyorum çünkü alınan laptop evde kullanılıyor, gezdirilmiyor. Aynı paraya iyi donanımlı kasa alıyorsun. Optimizasyon kısmına çok bakmamak lazım, konsolda oynayacağın oyunun ayarları düşürülmüş olur. İnternetten bakacağın iki ayarla konsol ayarına çeker oyununa bakarsın gene.

Laptopu taşımaya ihtiyacınız var mı? Buna evet diyorsanız laptop alabilirsiniz. Hayır diyorsanız konsol ve TV ikilisi daha iyi, oyunlar pahalı olacaktır. Uğraşırım diyorsanız hazır kasa alarak güçlü bir oyun sistemi elde edebilirsiniz. Bütçenizden televizyonu çıkarınca kasa için güzel para kalıyor. Bilgisayarı taşıyamıyorsunuz.

En uygun maliyet kasa toplamak olur. Konsolla kıyaslaman gereken de zaten kasadır, laptop değil. İstersen konsol gibi bağlarsın televizyonuna, gamepadden oynarsın.

Konsol almak yerine kasa alınabilir bence. Laptoptan önce laptopa ihtiyacın var mı diye sor kendine. Laptop ne pratik ne de uygun fiyatlı. O kadar para verip yanında koca adaptör gezdireceksin sonuçta. Konsol ucuz, oyun maliyetli. Bilgisayar pahalı, oyun ucuz. + bilgisayar aldığın için sonsuz imkan. Kasa alırsan taşıyamazsın, laptop alırsan her halükarda prize bağlı kullanmak gerekecek. Özellikle soruyorum çünkü alınan laptop evde kullanılıyor, gezdirilmiyor. Aynı paraya iyi donanımlı kasa alıyorsun. Optimizasyon kısmına çok bakmamak lazım, konsolda oynayacağın oyunun ayarları düşürülmüş olur. İnternetten bakacağın iki ayarla konsol ayarına çeker oyununa bakarsın gene.

Laptopu taşımaya ihtiyacınız var mı? Buna evet diyorsanız laptop alabilirsiniz. Hayır diyorsanız konsol ve TV ikilisi daha iyi, oyunlar pahalı olacaktır. Uğraşırım diyorsanız hazır kasa alarak güçlü bir oyun sistemi elde edebilirsiniz. Bütçenizden televizyonu çıkarınca kasa için güzel para kalıyor. Bilgisayarı taşıyamıyorsunuz.

Pek ihtiyaç duyacağımı düşünmüyorum iPad alacağım kesinlikle. Klavye de alınca arada sırada kullanacağım şeyler için bana yeter. PC alınca monitör lazım. Ben yayılarak oynuyorum. Monitör küçük gelir. TV alınca da laptop ile eş değer oluyor ve laptop daha rahat. Bütün oyunlarımın Steam'e shortcutını yapıp konsol modunda kullanabilirim ancak PC zaten maliyetli üstüne TV de binince daha konforlu laptop istiyorum. Platform olarak PC tarafında Epic'in verdiği oyunlar da güzel Steam oyunlarım var da konsol alınca Game Pass'te yeter bana. Uzun süre sistemi upgrade etmem parayı PC'ye fazla sürekli vermek istemiyorum. Sonra bu bitince yeni laptop alırım kafasındayım. Batarya olarakta Gıgabyte MSI ürünleri iyi diye biliyorum. AB ülkelerinde en iyi ürünlerini sürüyorlar

En uygun maliyet kasa toplamak olur. Konsolla kıyaslaman gereken de zaten kasadır, laptop değil. İstersen konsol gibi bağlarsın televizyonuna, gamepadden oynarsın.

TV yok ki evde. TV'de Xbox direkt en uygunu. 500 euroya güzel alet.

Hayır diyorsanız konsol ve TV ikilisi daha iyi, oyunlar pahalı olacaktır.
Şimdi gordum bu kısmı. Oyun kısmında Xbox abonelikleri bana yeterli. Microsoft oyun yağmuruna tutuyor. Ubisoft aboneliği var. Fiyatlar da çoğunlukla uygun.