feitann273

Çalışkan
Herkese selamlar,

Yakın zamanda yeni bir tablet almayı planlıyorum. Almışken kaliteli, güçlü ve beni uzun yıllar götürecek bir model olmasını istiyorum. Cihazı öncelikli olarak oyun performansı için alıyorum diyebilirim.

Bu yüzden benim için en kritik üç unsur şunlar:

• Yüksek oyun performansı: Güncel ve ağır oyunları akıcı bir şekilde oynatabilmeli.
  • Ekran kalitesi: Renkleri, canlılığı ve özellikle yenileme hızı (Hz) oyun keyfini baltalamamalı.
  • Pil ömrü: Yoğun kullanımda ve oyun esnasında pili hızlıca tüketip beni sürekli prize bağımlı etmemeli.
Marka takıntım yok ancak Apple (iPad) düşünmüyorum, Android ekosisteminden ilerlemek istiyorum. Bütçeyi performansa ve uzun ömürlülüğe değecek şekilde esnetebilirim.

Bu kriterlere göre güncel hangi modelleri önerirsiniz? Tecrübesi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Android tabletler arasında iPad kalitesine en yakın kaliteyi veren tabletler Samsung marka tabletler. Bütçenize göre, yüksek Hz ve pil ömrü sağlayan Samsung tablet modellerine bakabilirsiniz.

Kendim uzun bir süre Huawei marka tablet kullandım, ekran konusunda hiç üzmedi ve uzun süre kalitesini korudu ancak Google servislerinin olmayışı ve arabulucu araçların stabil olmayışı gibi konular sebebiyle oyun oynamaya pek müsait tabletler olmadıkları açık.

Bütçe belirtilmemiş. Ben iyi seviyedeki modelleri yazayım; Xiaomi Pad Mini(Xiaomi Mağazasından) ya da
eğer Türkiye'de resmi olarak satışa sunulursa Oppo Pad Mini. Red Magic Astra var ama çok uçuk fiyatları var Türkiye'de.

Tablet söz konusuysa bütçenin yettiği en iyi iPad'i önermekten başka çarem kalmıyor. En uzun ömürlü tabletler Apple'ındır. Hala iPad Air 2 ile günlük tablet ihtiyacımı, zaman zaman toplantı ve doküman gibi iş ihtiyaçlarımı karşılıyorum. 10 yılı aşkın süredir kullanıyorum. iPad'den ötesini tanımam. Ancak iPad alacaksan korsan oyun veya uygulama yüklemek yerine satın almak zorunda kalacaksın her şeyi. Bunu da bilerek tercihini yap. Android'de APK kolaylığı var, biraz güvenlik riski olsa da bütçesi sınırlı olanlar için iyi bir imkan.