S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Sistemim Valorant oynarken bir anda kapandı. O andan sonra tekrar açmaya çalıştığımda sistem sadece 1-2 saniye açılıyor, fanlar dönüyor ama hemen kapanıyor. Bu döngü sürekli tekrar ediyor.

Yaptıklarım:
  • PSU'yu başka bir sistemde test ettim, sorunsuz çalışıyor.
  • Anakartın BIOS pilini yedekle değiştirdim, bir fark olmadı.
  • Tüm kabloları, RAM'leri, ekran kartını kontrol ettim.
  • RAM'siz de denedim, yine aynı.
  • PSU fanı bu sistemde sadece 1-2 saniye dönüyor ve sistem kapanıyor.

Sistem Bileşenleri:
  • İşlemci: Intel Core i5-11400F
  • Anakart: Gigabyte H510M H
  • RAM: 16 GB DDR4 (tek modül, 3200 MHz olabilir)
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1650
  • PSU: Excalibur hazır sistemden çıkan PSU (marka/model bilinmiyor, muhtemelen High Power veya FSP)

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pilini çıkart, PSU'nun kablosunu çıkart, güç tuşuna bas çek yap 10-15 defa, BIOS pilini tak, PSU'nun arkasına güç kablosunu tak dene.

Merhaba arkadaşlar,

Sistemim Valorant oynarken bir anda kapandı. O andan sonra tekrar açmaya çalıştığımda sistem sadece 1-2 saniye açılıyor, fanlar dönüyor ama hemen kapanıyor. Bu döngü sürekli tekrar ediyor.

Yaptıklarım:
•PSU'yu başka bir sistemde test ettim, sorunsuz çalışıyor.
•Anakartın BIOS pilini yedekle değiştirdim, bir fark olmadı.
•Tüm kabloları, RAM'leri, ekran kartını kontrol ettim.
•RAM'siz de denedim, yine aynı.
•PSU fanı bu sistemde sadece 1-2 saniye dönüyor ve sistem kapanıyor.

Sistem Bileşenleri:
•İşlemci: Intel Core i5-11400F
•Anakart: Gigabyte H510M H
•RAM: 16 GB DDR4 (tek modül, 3200 MHz olabilir)
•Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1650
•PSU: Excalibur hazır sistemden çıkan PSU (marka/model bilinmiyor, muhtemelen High Power veya FSP)

Kısa devre olabilir, ucu açık kabloları kontrol edin, kontrolcü falan varsa onların güç soketlerini çıkarın, fanları da devre dışı bırakın.

Maalesef açılmıyor gene, büyük ihtimalle anakart arızalı anlamadığım konu şu gençler benim:

“Dün sabah 05.00’e kadar Valorant ve film izledim. Hiç bir sorun yoktu ne oldu da bir gün içinde anakart kullanılmaz hale geliyor.”

Anakartta sadece sokette işlemci olsun, soğutucu üzerinde dursun, soğutucu fanını da takmayın, RAM'i de sökün sadece 24 PIN'i takıp çalıştırıp bir deneyin.