Çoğu oyun kontrolcüye göre dizayn edilir ardından PC portlanır kontrolcü kullanmak daha iyi olur fakat hangisi daha rahat hissettiriyorsa onu kullanmak daha iyi bence.

Dediklerim genelleme bütün oyunlar için değildir.

Ben kontrolcü kullanmayı daha çok seviyorum.

Platformer oyunlarda ve yarış oyunlarında (Trackmania hariç) oyun kolu. FPS oyunlarında klavye + mouse.

Bu soruya şöyle cevap vereyim kendi adıma.

44 yaşında bir insan olarak ben 35 yaşından sonra gamepad denen bu cihazı kullanmaya başladım. O vakte kadar yarış oyunları dahil neredeyse tüm oyunları hep klavye ve mouse ile oynadım. Ardından yıllar sonra Mortal Kombat X satın aldığımda bir arkaşımdan geçici xbox gamepad'ini istemiş ve birkaç gün denemiştim. Net bir şekilde anladım ki cidden bazı türler asla klavye ve mouse ile oynanacak türler değil artık.

Daha sonrasında Monster Hunter: World, Forza Horizon oyunları, önce klavye ve mouse ile bitirip daha sonra deneyim kazanabilmek için Witcher 3'ü de gamepad ile bitirince tamamen ikna oldum diyebilirim.

Kas hafızasına bir kere oturunca o tuşların yeri, ondan sonrası deyim yerindeyse yağ gibi akıyor. Ha dürüst olayım multi fps olunca klavye ve mouse halen vazgeçilmez benim için.