Makaleler
4
Herkese merhaba. Oyun konusunda çok becerikli bir insan değilim, bununla beraber hiçbir zaman oyunlara gelişim ve talim yapmayı sevmiyorum. Benim için oyun sadece bir eğlence aracı, eğer oyunu öğrenmem gerekiyorsa ve buna çok zaman harcamam gerekiyorsa o oyuna ısınamıyorum. Çoğu Souls-like oyun zor oynanışına rağmen kaliteli bir dünya ve görsellik sunuyor. Bunun için de bir denemek istiyorum ancak bu oyun zorluğu beni geri çekiyor. Ben çok basit bir oyuncuyum, Elden Ring gibi oyunlarda böyle kolayca oynanacak bir yapı var mı? Mesela elektrikli sopayla, okla falan uzaktan uzaktan vurayım, zorluğu olmadan öldüreyim boss/yaratık artık ne varsa. Aradığım şey zaten zorluk değil, dünyanın kalitesi ve görsellik/atmosfer. güncel Souls-like oyunlar bu tarz bir oynanışa izin verir mi? Veya bu oynanış tipine uygun Build imkanı sunan oyunlar var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Oyun konusunda çok becerikli bir insan değilim, bununla beraber hiçbir zaman oyunlara gelişim ve talim yapmayı sevmiyorum. Benim için oyun sadece bir eğlence aracı, eğer oyunu öğrenmem gerekiyorsa ve buna çok zaman harcamam gerekiyorsa o oyuna ısınamıyorum. Çoğu souls-like oyun zor oynanışına rağmen kaliteli bir dünya ve görsellik sunuyor. Bunun için de bir denemek istiyorum ancak bu oyun zorluğu beni geri çekiyor. Ben çok basit bir oyuncuyum, Elden Ring gibi oyunlarda böyle kolayca oynanacak bir yapı var mı? Mesela elektrikli sopayla, okla falan uzaktan uzaktan vurayım, zorluğu olmadan öldüreyim boss/yaratık artık ne varsa. Aradığım şey zaten zorluk değil, dünyanın kalitesi ve görsellik/atmosfer. güncel souls-like oyunlar bu tarz bir oynanışa izin verir mi? Veya bu oynanış tipine uygun Build imkanı sunan oyunlar var mıdır?

Yok reis sarmaz seni oynama.

Herkese merhaba. Oyun konusunda çok becerikli bir insan değilim, bununla beraber hiçbir zaman oyunlara gelişim ve talim yapmayı sevmiyorum. Benim için oyun sadece bir eğlence aracı, eğer oyunu öğrenmem gerekiyorsa ve buna çok zaman harcamam gerekiyorsa o oyuna ısınamıyorum. Çoğu souls-like oyun zor oynanışına rağmen kaliteli bir dünya ve görsellik sunuyor. Bunun için de bir denemek istiyorum ancak bu oyun zorluğu beni geri çekiyor. Ben çok basit bir oyuncuyum, Elden Ring gibi oyunlarda böyle kolayca oynanacak bir yapı var mı? Mesela elektrikli sopayla, okla falan uzaktan uzaktan vurayım, zorluğu olmadan öldüreyim boss/yaratık artık ne varsa. Aradığım şey zaten zorluk değil, dünyanın kalitesi ve görsellik/atmosfer. güncel souls-like oyunlar bu tarz bir oynanışa izin verir mi? Veya bu oynanış tipine uygun Build imkanı sunan oyunlar var mıdır?

Zorluğu kolaya alan modları ekleyip oynayabilirsiniz.

Böyle bir mod var Elden Ring için ve regulation.bin dosyasının düzenlenmiş haliydi diye hatırlıyorum. O regulation.bin dosyası farklı şekillerde düzenlenip bazı şeyler daha da kolaylaştırılabilir (verilen hasar, alınan hasar katsayısı gibi ayarlar modifiye edilerek).

Bunun gibi bir şey diğer souls oyunlarında var mı yok mu bilmiyorum ama aynı firmadan çıktıkları için Dark Souls serisinde de olabilir diye düşünüyorum (sadece düşünüyorum net bilgim yok).

Böyle bir mod da var Elden Ring için. Oyundaki tüm eşyalar, karşılaşılan ilk kilisedeki NPC üzerinden satın alınabiliyor, güçlü ekipmanları en baştan çekmek de oyunu kolaylaştırabilir.

"Souls oyunu len böyle şey mi olur" diyenlere kulak tıkayıp eğlencesine bakmalı insan.

Ben kendimi yetenekli bir oyuncu olarak görmüyorum ancak bu oyunları artık ölmeden bile bitirebiliyorum, DLC'nin en zor bossuna +0 silahla no-hit falan attım yani. Bu iş yetenek işi değil, bu iş sabır işi sadece. Bu oyunlar öyle üstün yetenek falan gerektirmiyorlar.

Sabrınız olmadığından yukardaki arkadaşın önerisindeki gibi zorluğu daha kabul edilebilir seviyelere indiren modlarla oynayabilirsiniz.

Bence bir yetenek gerektirmiyor. Takla vur, takla vur şeklinde bütün souls like oyunlarını bitirebilirsiniz. El alışkanlığı oturunca devamı geliyor.