Leviodas

Yetkin
Daha önce 1-2 deneme dışında Souls oyunu oynamadım. Kütüphanemde DS3 ve Elden Ring var. DS3’e başlamayı denediğim zaman kontrollerin gamepad ile olduğunu görünce moralim bozuldu (başaramadım) ve açıkçası sonrasında bir daha denemedim. Gamepad alana kadar da denemeyeceğim sanırım, ama gerçekten çok oynamak istiyorum. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
DS2'yi bilgisayarda oynamaya çalışmıştım. Resmen oyunu bilgisayara çıkartırken hiçbir şeye ellememişler. Kontrollerden ve kamera hareketlerinden dolayı çok zorlandım bıraktım. Oyun kolu olmadan oynanmıyor bu oyunlar. 2D souls like oyunlarda böyle sıkıntılar olmuyor.

Yani alışında klavye mouse ile de oynanır fakat FromSoftware'nin tüm souls oyunları gamepad ile oynanmak için tasarlanmış resmen.

Kolla oynamanın rahatlığı maalesef yok. Normalde gamepad kullanmayı sevmem ancak bu oyunlarda oldukça keyifli kullanması.

Gamepad almaya gerek yok, sanılanın aksine bu oyunlar klavye ve fare ile daha rahat çalışıyorlar. Ayrıca ayarlarda klavye tuşlarına göre gösterme seçeneği de mevcut, en azından ELDEN RING ve Sekiro'da durum böyle.

Souls oyunlarının gamepad kontrol şeması berbat, koşarken aynı zamanda kamera kontrolu yapmak parmağınızı AROG'daki kaleci gibi yapmanızla sonuçlanıyor bu yüzden bu oyunlar klavye ve fare ile çok daha rahatlar.

Klavye mouse ile oynanılabilir ama gamepad kadar zevk vermez klavye Mouse'da her işlev için ayrı tuşlara falan basayım derken kafanız allak bullak olur alın 350-400TL'ye Xbox 360 gamepad keyfinize bakın.

Gamepad almaya gerek yok, sanılanın aksine bu oyunlar klavye ve fare ile daha rahat çalışıyorlar. Ayrıca ayarlarda klavye tuşlarına göre gösterme seçeneği de mevcut, en azından Elden Ring ve Sekiro'da durum böyle.

Souls oyunlarının gamepad kontrol şeması berbat, koşarken aynı zamanda kamera kontrolu yapmak parmağınızı Arog'daki kaleci gibi yapmanızla sonuçlanıyor bu yüzden bu oyunlar klavye ve fare ile çok daha rahatlar.

Dark Souls serisi R1 le atak l1'le blok sistemini getirmiş oyunlardan biri ve siz kötü kontrol şeması diyorsunuz hayatınızda elinize hiç gamepad almadıysanız zor gelebilir evet.

Bir de elime daha önce 1-2 kez gamepad aldım oda kısa süreliğine alışmam ne kadar zaman alır.

Dark Souls serisi R1 le atak l1'le blok sistemini getirmiş oyunlardan biri ve siz kötü kontrol şeması diyorsunuz hayatınızda elinize hiç gamepad almadıysanız zor gelebilir evet.

Ee yani? Bu onu tam anlamıyla uygun bir layout mu yapıyor? Gamepad ile tüm seriyi bitirdim, güncel olarak da Nightreigni gamepad ile oynuyorum bariz bir şekilde klavye ve fare çok daha rahat.

Nightreigni gamepad oynamamın sebebi de koşma tuşunun değişmiş olması zaten. Daha uygun bir layout kullanıyor Nightreign yani.

maxresdefault (1).webp

Oyun koşarken kamera kontrolü yapabilmen için elini şöyle saçma sapan bir pozisyona sokmanı bekliyor ve sen buna iyi bir kontrol şeması mı diyorsun :D

İyi bir gamepad kontrol şeması istiyorsan Sifu dene derim, Soulsların kontrol şeması bayağı leş.