5481

Uzman
Makaleler
5
Arkadaşlar sorunum başklıktaki gibi.

Bir oyunu görüyorum, hikayesini vs beğeniyorum oynamak istiyorum. 45GB oyunu indiriyorum 5-10dk oynuyorum sonra sıkılıp kapatıyorum. Ne yapmam lazım? En sevdiğim oyunu bile oynayasım gelmiyor neden bilmiyorum.

Farklı şeyler yap. Mesela açık dünya bir oyun oynuyorsan onun yerine dar koridor tercih et. Veya anime izle. En çok kaçış noktam budur. Animeler genelde daha kısa olduğundan, diziler gibi bayacak çok sahnesi yoktur. Çerezlik çok seri de üretiyorlar, istediğini izle geç.

Ben sırf bu yüzden eskiden gözden kaçırdığım veya çocuklukta anlamayıp bitiremediğim oyunları oynuyorum. Bunları yaparken MyAbandonware ve Magipack Games'i keşfetmiştim. Buralardan eski FPS özellikle öneririm oyunlar yükle, arkaya bir sohbet(oyun, teknoloji vb. haberi) veya podcast aç. Sonra hikaye vb. umursamadan hem sohbeti dinle, hem de oyun oyna.

Ana sayfada Tony Hawk's oyunları var mış. Mesela bunlar neden o dönem çok popülerdi anlamak için oynamayı düşünüyorum.

Bu sitede gezerken oyun bulabilmek için de, sevdiğin oyunun geliştirici vb. sayfalarına bak. Bu sayede belki de Türkiye oyun gündeminde hiç bulamayacağım oyunlar keşfettim.

2025-03-26_00-52.webp

Mesela şu oyunun geliştirme sayfasından, korku odaklı bir FPS oyunu buldum. Elbette eski oyunlar bu oyunları oynamadan önce PCGW sayfalarına falan göz atın.

2025-03-26_00-55.webp

Güncel oyun firmaları, oyunculara açık dünya daha fazla saat oyunları bir şart gibi alıştırdı. Bir oyunu 70 $ satmak istiyorlarsa da buna uymak zorunda kaldılar. Bu yüzden çoğu oyun aşırı sıkmaya başlıyor. Odak süresine katılmakla beraber, çoğu oyunun odak süresinden bağımsız uzun olsun diye bomboş doldurulduğunu düşünüyorum.

Odak süremiz o kadar düştü ki hikayeli bir oyundan keyif alacak kadar bile tahammülümüz yok. Mesele bence sadece oyunlarda değildir, biraz düşün bu dediğimi.

Instagram ve YouTube Shorts kullanmayarak odak süremi arttırdım. (artmış hissettim bence arttı yani) artık canim okdr kolay sıkılmıyor ve uzun şeylere tahammül edebiliyorum etkisi var. Zaten her 10 video kaydırmada 1 tane güzel video sonra yine dopamine devam boş dopamin!
Neyse konudan sapmadan;

Bilgisayarındaki bütün oyunları kaldır, en az 1 ay hiçbir oyun oynama. Tekrar şevkin geldiği zaman deli gibi oynarsın.

Gerçekten haklı sebep ETS 2 de trucksmp ile online oynarken 7 gün ban yedim assetto giriyorum veya offline ETS giriyorum Minecraft giriyorum falan sarmio yani oyunu 7 gün sonra bir girdim sanki hiç girmemiş gibi aynı zevkle.
Bencede arkadaş haklı biraz uzak kal ve düşünmeye zaman ayır sonradan zevkli geliyor.

Oynama. Sorunun sacmaliga bak. Oyun oynamak zorunlu bir sey mi ki oynamak istememek sorun olsun?

Yemek yiyemiyorum ne yapayim?
Gece uyuyamiyorum ne yapayim?
Yuruyemiyorum ne yapayim?
Duyamiyorum ne yapayim?

Oyun oynayamiyorum ne yapayim?

Anime izliyorsan doki doki veya final fantasy oyna.

Anime izlemeyle bir alakasi yok o oyunlari oynamanin.