Farklı şeyler yap. Mesela açık dünya bir oyun oynuyorsan onun yerine dar koridor tercih et. Veya anime izle. En çok kaçış noktam budur. Animeler genelde daha kısa olduğundan, diziler gibi bayacak çok sahnesi yoktur. Çerezlik çok seri de üretiyorlar, istediğini izle geç.
Ben sırf bu yüzden eskiden gözden kaçırdığım veya çocuklukta anlamayıp bitiremediğim oyunları oynuyorum. Bunları yaparken MyAbandonware ve Magipack Games'i keşfetmiştim. Buralardan eski FPS özellikle öneririm oyunlar yükle, arkaya bir sohbet(oyun, teknoloji vb. haberi) veya podcast aç. Sonra hikaye vb. umursamadan hem sohbeti dinle, hem de oyun oyna.
Database of 37350 abandonware games free. One of the most complete video games museum. Take a trip down Memory Lane now! Warning: whole weekends can be lost.
www.myabandonware.com
Ana sayfada Tony Hawk's oyunları var mış. Mesela bunlar neden o dönem çok popülerdi anlamak için oynamayı düşünüyorum.
List of all abandonware games originally developed by Neversoft Entertainment, Inc., between 1996 and 2006.
www.myabandonware.com
Bu sitede gezerken oyun bulabilmek için de, sevdiğin oyunun geliştirici vb. sayfalarına bak. Bu sayede belki de Türkiye oyun gündeminde hiç bulamayacağım oyunlar keşfettim.
Mesela şu oyunun geliştirme sayfasından, korku odaklı bir FPS oyunu buldum. Elbette eski oyunlar bu oyunları oynamadan önce PCGW sayfalarına falan göz atın.
Remember Vivisector: Beast Within (Windows), an old video game from 2005? Download it and play again on MyAbandonware.
www.myabandonware.com
Remember Cryostasis (Windows), an old video game from 2008? Download it and play again on MyAbandonware.
www.myabandonware.com
Güncel oyun firmaları, oyunculara açık dünya daha fazla saat oyunları bir şart gibi alıştırdı. Bir oyunu 70 $ satmak istiyorlarsa da buna uymak zorunda kaldılar. Bu yüzden çoğu oyun aşırı sıkmaya başlıyor. Odak süresine katılmakla beraber, çoğu oyunun odak süresinden bağımsız uzun olsun diye bomboş doldurulduğunu düşünüyorum.