Makaleler
1
Yer
İzmir
Bu kadar konusulduguna gore ben yapacaklarini dusunuyorum. Steam, Epic Games, GOG, Ubisoft, PS Store, Microsoft Store (Xbox) gibi milyonlarca insanin oyun aldigi eglence kaynaklarini yasaklamak ardindan nasıl seyler getirecek? Discord ve Roblox gibi cozumler olur mu? Konsollarda durum ne olacak ozellikle? CD'li oyunlara mi donecek herkes?

Valorant, LoL gibi oyunlar ne olacak?

Cok kafami tirmalamaya basladi. Sizlerle konusayim dedim dostlar.

Öncelikle temsilci atama olayını direkt geçiyorum zira yüksek ihtimalle atamayacaklar. Bu sefer dedikleri gibi platformları kısıtlayacaklar; girmek için farklı yöntemlere başvuracağız. Belki daha da ileri gidip Türkiye'deki banka hesaplarımızla o platformlara ödeme yapmamızı bile kısıtlayabilirler; bu durumda tamamen bittik demektir. Diyelim ki temsilci atandı; aklınıza gelebilecek her türlü ünlü oyunu bir bahane bulup çatır çatır silecekler mağazalardan.

Öncelikle temsilci atama olayını direkt geçiyorum zira yüksek ihtimalle atamayacaklar. Bu sefer dedikleri gibi platformları kısıtlayacaklar; girmek için farklı yöntemlere başvuracağız. Belki daha da ileri gidip Türkiye'deki banka hesaplarımızla o platformlara ödeme yapmamızı bile kısıtlayabilirler; bu durumda tamamen bittik demektir. Diyelim ki temsilci atandı; aklınıza gelebilecek her türlü ünlü oyunu bir bahane bulup çatır çatır silecekler mağazalardan.

Çok doğru diyorsunuz. Ben de bunlardan korktuğum için açtım bu konuyu. Özellikle konsol oyunlarında ne olacak merak ediyorum, GoodbyeDPI gibi araçlar olmadığı için.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak LoL veya Valorant gibi oyunlara hiçbir şey olmaz. Bu adamların Türkiye'de binası bile var ama Valve bence uğraşmaz bile. PlayStation veya Xbox ise temsilciyi açar ama Epic Games'i bilemiyorum. GOG uğraşmaz bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak LoL veya Valorant gibi oyunlara hiçbir şey olmaz. Bu adamların Türkiye'de binası bile var ama Valve bence uğraşmaz bile. PlayStation veya Xbox ise temsilciyi açar ama Epic Games'i bilemiyorum. GOG uğraşmaz bence.
Valve bence de uğraşmaz. Epic Games sıkıntı olur. Playstation umarım açar temsilci. Türkiye'den çekildikleri için açmayadabilir.

Konsolların direkt fişini çekmiş oluyorlar bu düzenleme onaylandığında.
CD oyunları işe yarar mı?

Valve bence de uğraşmaz. Epic Games sıkıntı olur. Playstation umarım açar temsilci. Türkiye'den çekildikleri için açmayadabilir.

CD oyunları işe yarar mı?
CD'li oyunlar oynanabilir diye düşünüyorum. Onun dışında mesela Steam'in sadece Almanya'da temsilci olayı var diye duydum. Bu saydığımız platformlar zaten bizi ötekileştirilmiş ülke olarak görüyorlar; ne yaptığını bilmeyen yaşlı bir devlet görevlisini takmayacaklar.