Alessandro Del Piero

Başarılı
Bilgisayarda yüklü oyunlarda bazen ekran kararıp geri geliyor oyun ortasında. Bu sürekli olmuyor ortalama 4 günde 1 falan diyeyim. Rahatsız etmiyor değil bu sürekli tekrarlanıyorsa bir sorun vardır demektir. Sizce sorun ne olabilir?

• Anakart: MSI A520M A Pro
  • İşlemci: Ryzen 5 5600
  • RAM: Apacer Panther 2x8 3200 MHz CL16
  • SSD: Apacer AS2280P4 512 GB 2100/1500MB/s NVMe PCI-e GEN3x4 M.2 SSD
  • Ekran kartı: Axle RX 5500 XT 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:

Adaptive Sync açık monitörde sadece. AMD Software da da şu. Bunu açmadan öncede yapıyordu fakat bukadar sık değilde örneğin 4 gündeyse o 7 günde bir falan.
1749503358794.webp

Aslında HDMI bağlayıp 1 ay denesenizbir fikir oluşur ama sık tekrarlanmayınca tespiti bayağı zor. Benzer olay benim de başıma gelmişti DP'den bağlayınca arada bir sinyal yok hatası alıyordum monitörden. Sonra araştırırken Reddit'den bunun monitörün kronik sıkıntısı olduğu tek yapmam gereken monitörü fişten çekip 3 saniye bekleyip tekrar takmam gerektiğini okumuştum ve işe de yaramıştı.

Aslında HDMI bağlayıp 1 ay denesenizbir fikir oluşur ama sık tekrarlanmayınca tespiti bayağı zor. Benzer olay benim de başıma gelmişti DP'den bağlayınca arada bir sinyal yok hatası alıyordum monitörden. Sonra araştırırken Reddit'den bunun monitörün kronik sıkıntısı olduğu tek yapmam gereken monitörü fişten çekip 3 saniye bekleyip tekrar takmam gerektiğini okumuştum ve işe de yaramıştı.

Monitörüm James Donkey kalitesizliğinden herhalde. İdare ediyorum ama sorun değil. Elimde HDMI 2.0 kablosu var yarın denerim anca.