Pisagor

Becerikli
Sistemimde 1 tane 512 GB 960 Pro, 1 tane 2 TB 980 Pro, 1 tane de 2 TB 870 EVO var. Büyük ihtimalle gene bir Samsung alacağım ama öncesinde bir tavsiye alayım dedim.
Şu anda baktığım 2 model var; 4 TB 990 EVO Plus ve 4 TB 990 Pro. Alacağım diskte oyun ve Virtual machineler olacak. DRAM olmaması çok dert olmaz gibi ne dersiniz? Bunun yanında önereceğiniz diğer marka modellere de açığım ama genel olarak Gen5 istemiyorum. Ve cevaplar için şimdiden peşinen teşekkürler.

Sistemimde 1 tane 512 GB 960 Pro, 1 tane 2 TB 980 Pro, 1 tane de 2 TB 870 EVO var. Büyük ihtimalle gene bir Samsung alacağım ama öncesinde bir tavsiye alayım dedim.
Şu anda baktığım 2 model var; 4 TB 990 EVO Plus ve 4 TB 990 Pro. Alacağım diskte oyun ve Virtual machineler olacak. DRAM olmaması çok dert olmaz gibi ne dersiniz? Bunun yanında önereceğiniz diğer marka modellere de açığım ama genel olarak Gen5 istemiyorum. Ve cevaplar için şimdiden peşinen teşekkürler.

Olay gen5 değil de elinizdeki bütçe olabilir. EVO Plus hocamın dediği gibi gereksiz pahalı.

Bütçe sıkıntı değil. Bulduğum EVO Plus ile Pro arasında 4 bin TL fark var. Gen 5 istemememin nedeni daha fazla ısınması ve en önemlisi getirdiği performans fazlasının benim işime yaramayacak olması.

DRAM önemli değil zaten ancak kontrolcüleri Samsung kendi üretiyor diye biliyorum, bu yüzden karşılaştırma yapmak zor, kendiniz performansını görmeniz gerek. (nasıl bir depolama şekli yapıyor ne kadarı boş olursa performansı optimum edebiliyor gibi...)