Hocam anlatış biçiminize hayran kaldım önerilerinizde harika bir de hocam bir daha tam üzerine bastınız bende Minecraft oynuyorum bir towny sunucusu fakat ben itemlerimle vs girdiğimde ki girdiğim itemler önemli itemler onlar gittiğinde kafama takıyorum ve oyunda bazı sevmediğim insanlar var onları görünce stres oluyorum.

Oynamayın hocam o zaman? Steaminizdeki oyunlara yönelin, yoksa bile ücretsiz tonla oyun var. One armed cook, One armed robber, supermarket together gibi. Paranızı biriktirip birkaç oyun satın alabilirsiniz, örneğin indirimler 4 gün sonra başlıyor sanırsam, 4 gün sonra.
Serious Sam 2
Borderlands 2
Backrooms rec.
Bu tarz ucuz fakat eğlenceli oyunları alıp arkadaşlarınızla oynayın, yoksa tek de sarıyor bu oyunlar.
Bilgisayarınız biraz iyiyse Dying Light alıp deneyin, o kadar param yok derseniz GameSatış İtemsatış tarzı yerlerde 25 TL 50 TL'ye paylaşımlı hesaplar alabiliyorsunuz.
Tabii ki etik değil fakat korsandan iyidir, oradan RDR 2 falan oynayabilirsiniz isterseniz Dying Light veya God of War serisini bu şekilde bitirebilirsiniz. Tekrar oynanabilirliği olmayan oyunları hep bu şekilde paylaşımlı hesaplarla bitirdim, ha bir süresi falan yok isterseniz hesabı alın 2 hafta sonra başlayın :D sadece online oynayamıyorsunuz o sıkıntı, Minecraft'ta sunucularda oynamayı bırakın derim, en azından Türk sunucularında.
İngiliz'ler bu konuda daha bilgili, almanları çok seviyorum ve ruslarla da iyi anlaşıyorum. Foxcraft diye bir sunucu var içerisindeki parkur moduna canım sıkıldıkça girerim, chatten "burası nasıl yapılıyor" yazıyorum adam geliyor anlatıyor mesela. Tabii İngilizce sunucular fakat Türk serverlarının toksikliğinden iyidir.

Oynamayın hocam o zaman? Steaminizdeki oyunlara yönelin, yoksa bile ücretsiz tonla oyun var. One armed cook, One armed robber, supermarket together gibi. Paranızı biriktirip birkaç oyun satın alabilirsiniz, örneğin indirimler 4 gün sonra başlıyor sanırsam, 4 gün sonra.
Serious Sam 2
Borderlands 2
Backrooms rec.
Bu tarz ucuz fakat eğlenceli oyunları alıp arkadaşlarınızla oynayın, yoksa tek de sarıyor bu oyunlar.
Bilgisayarınız biraz iyiyse Dying Light alıp deneyin, o kadar param yok derseniz GameSatış İtemsatış tarzı yerlerde 25 TL 50 TL'ye paylaşımlı hesaplar alabiliyorsunuz.
Tabii ki etik değil fakat korsandan iyidir, oradan RDR 2 falan oynayabilirsiniz isterseniz Dying Light veya God of War serisini bu şekilde bitirebilirsiniz. Tekrar oynanabilirliği olmayan oyunları hep bu şekilde paylaşımlı hesaplarla bitirdim, ha bir süresi falan yok isterseniz hesabı alın 2 hafta sonra başlayın :D sadece online oynayamıyorsunuz o sıkıntı, Minecraft'ta sunucularda oynamayı bırakın derim, en azından Türk sunucularında.
İngiliz'ler bu konuda daha bilgili, almanları çok seviyorum ve ruslarla da iyi anlaşıyorum. Foxcraft diye bir sunucu var içerisindeki parkur moduna canım sıkıldıkça girerim, chatten "burası nasıl yapılıyor" yazıyorum adam geliyor anlatıyor mesela. Tabii İngilizce sunucular fakat Türk serverlarının toksikliğinden iyidir.

Desteğiniz için teşekkür ederim dediğiniz gibi Türk sunucularında oynuyorum artık farklı oyunlara yöneleceğim yönelmezsem kendimede zarar veririm.

Desteğiniz için teşekkür ederim dediğiniz gibi Türk sunucularında oynuyorum artık farklı oyunlara yöneleceğim yönelmezsem kendimede zarar veririm.

Minecraft'ı tamamen silmeyin bence. Ara sıra girin fakat bağımlılık evresine geçirmemeye çalışın.
Ve böyle towny gibi sürekli girmeniz gereken sunuculardan da uzaklaşın.
Ben de 13 yaşlarımda bu tarz sunucuları çok oynardım, serverde P5 (koruma 5) set bir tek bende vardı, bir gün markete gittim, adam öyle bir düzenek kurmuş ki kapıdan kendi geçince bir şey olmuyor (çünkü o bölgeye claim almış ve claimdeyken redstoneler çalışmıyordu o sunucuda lag önlemek için) ben geçtiğim gibi aşağıya düştüm ve bir trabe doğru ilerlemeye başladım, adam beni kesip setimi aldı ve chatten "haha ezik pgklfdal" falan yazmaya başladı, o gün çok sakin bir şekilde bilgisayarı kapatıp yattım, ertesi gün ise Minecraft'ı komple sildim ve yaklaşık 2 3 sene girmedim :D 2 3 sene sonunda satın aldım ve bir daha asla Türk serverlarına girmedim.

Ben item kaybettiğimde sadece o anlık oflardım puflardım ama kesinlikle kafaya takmazdım. Sadece Online oyunlarda yaşanan şeyleri kafama takardım o kadar. Online'ı bırakıp hikayeli oyunlara geçtikten sonra hayattan daha çok zevk almaya başladım. Yeter ki Online oyun denen saçmalığı ya bırakın, ya da azaltın.

Bu saçma düşünceleri sadece oyunlar yüzünden mi düşünüyorsunuz?

Artı olarak denemediyseniz.
Subnautica.
Paint the Town Red.
Blazing beaks.

Oyunlarını tavsiye ederim, özellikle Subnautica. Beni Valorant'tan kurtarmıştır kendisi.
Valorant'ta sürekli küfür eden bir tiptim ve aşırı sinirleniyordum artık arkadaşlarıma falan en ufak hatalarında bağırmaya başlayınca anladım ben ne yaptığımı, o günden sonra Valorant'ı silip bu oyuna başladım ve bütün hayattaki sinirim stresim gitti.
Online oyunlar zaten sizi sinir etmek için tasarlanır, neden? Sen sinir olacaksın ki o seni kesenlerden intikam almak için oyuna para yatıracaksın, sonra daha çok para yatırmış biri seni öldürecek sonra sen de onu öldürmek için daha da çok para yatıracaksın, bu bir kumar yani kaçışı yok.
Valorant'ta ben skinli silahların isabetinin arttırıldığına inanıyorum, hasarı arttıramazsın anında fark edilir çünkü, fakat isabeti arttırsan kim anlayacak? Sadece düşman üzerine geldiğinde çalışan bir kod yazabilir zaten hitboxları normal çalışmıyor oyunun :D
Kısacası online oyunlardan çok offline veya coop oyunlara yönelin, boş verin hocam giden item de gitsin kaderde var mış deyip geçin.

Ben item kaybettiğimde sadece o anlık oflardım puflardım ama kesinlikle kafaya takmazdım. Sadece online oyunlarda yaşanan şeyleri kafama takardım o kadar. Online'ı bırakıp hikayeli oyunlara geçtikten sonra hayattan daha çok zevk almaya başladım. Yeter ki online oyun denen saçmalığı ya bırakın, ya da azaltın.

Bu saçma düşünceleri sadece oyunlar yüzünden mi düşünüyorsunuz?

Çok haklısınız, yukarıda da anlattığım gibi Valorant'ı bıraktıktan sonra aşırı sakinleştim, gerçekten sinir deposu oyunlar.

Çok haklısınız, yukarıda da anlattığım gibi Valorant'ı bıraktıktan sonra aşırı sakinleştim, gerçekten sinir deposu oyunlar.
Yarınım yokmuş gibi Valorant oynardım. Günde belki de aralıksız 6.saatlerimi bile aşıyordum. Sonrasında beni hikayeli oyunlara sürükleyecek o oyunla tanıştım
lol.webp
Sadece bunun için demiyorum ama gerçekten güzel bir karar vermişim. İyiki de Online'ı bırakmışım. Ara sıra giriyorum ama o da eğlencesine, hiç bir amaç uğruna değil.

Olur hocam düşük bütceli olsun bana yeter gerçekten online oyunlardan sıkılmaya başladım ciddi söylüyorum.

Serious Sam 2
Borderlands 2
Subnautica (below Zero'yu sakın alma 1. oyun olan ismi sadece Subnautica)
Paint the Town Red.
Blazing beaks.
Backrooms rec.
Murky divers.
Lethal Company.
Buckshot Roulette.
Content warning.
Dying Light.
Muck.
Black Mesa.
Battlefield 1
Potion craft: Alchemist Simulator.
Serious Sam HD the second encounter (first Encounter'e para vermeyin, second encounteri alırsanız oyunun içinde first encounter bölümlerinin hepsi var, ben önce first encounter oynadım sonra second encountere başlayınca enayi gibi hissetmiştim kendimi :D)
Sven Co-op ( Half-Life 1 fakat bedava hali, isterseniz arkadaşlarınızla da oynayabiliyorsunuz)
Undertale.
Super Auto pets ( bu da ücretsiz stratejik her hayvanın özelliği falan filan var 28 saatim var oyunda eğlencelidir)
Ultimate chicken horse.
A Way Out.
Çoğu oyun indirimde çok ucuza geliyor, örneğin Battlefield 1 indirimsiz 40 dolar indirimle 2.79 dolara falan düşüyor, 3 4 gün sonra fiyatlara ve oyunların konularına bakarak kendinize uygun olanları alın deneyin efenim.
İyi sosyaller.
(Arkadaşın da dediği gibi Tomb Raider serisini de bir deneyin, FPS oyunlarından illallah ettim her oyun aynı gibi gelirken Tomb Raider oynadığımda büyülenmiştim, hala oyun oynuyorsam Tomb Raider sayesinde.)