Ben bazen Voice38 ne kırmış diye girip bakınıyorum bu siteye, o da merakımdan. Gezinmek sıkıntı olur mu hocam?

@Hermione Jean Granger
Isletim sistemi ve tarayiciniz guncelse bundan bir problem yasama ihtimaliniz cok dusuk. Sorun oyunu indirmekte daha cok. Fakat boyle yapmak yerine Reddit'ten voices38'in orijinal sayfasina goz atabilirsiniz. Kendi hesabi var ve orada kirdigi oyunlarin NFO'sunu yayinliyor.

Isletim sistemi ve tarayiciniz guncelse bundan bir problem yasama ihtimaliniz cok dusuk. Sorun oyunu indirmekte daha cok. Fakat boyle yapmak yerine Reddit'ten voices38'in orijinal sayfasina goz atabilirsiniz. Kendi hesabi var ve orada kirdigi oyunlarin NFO'sunu yayinliyor.

Kaspersky Premium var, tarayıcı eklentisini de kullanıyorum ama bundan sonra Reddit'ten bakarız olmadı. 🫡

Ben hiçbir yerde bulamadığım bazı oyunları bu sitede bulabiliyorum. Ve reklamsız linkler de hoşuma gidiyor. Direkt basıyorum indirme sayfasına gidiyor. Örnek olarak DODI'de bir dünya siteden geçmek gerekiyor indirme sitesine ulaşabilmek için. Uğraşasım gelmiyor.
ViolentMonkey + All-Short-Links-Debloated + uBlock Origin kullandin mi tamamdir zaten bu is. Guvenilir olarak da bir suru kaynak var. PiratedGames, FreeMediaHackYeah gibi kaynaklara bakarsan bir dunya site var zaten ve bunlar arasinda ucuncu taraflara yonlendirmeyenleri de var. Yonlendirse bile cok kolay olanlari var. Ornek SteamRIP

Ugrastirmaz seni girersin, Buzzheavier ya da GoFile uzerinden indirirsin biter. DODI'deki gibi kanser sitelere atmiyor.

Eskiden kişisel bilgilerim ve dandik bilgisayarım umurumda değildi. Siber güvenlik, kişisel verinin korunması ve donanımı tüketecek zararlı yazılımlar gibi derin ve ciddi meselelerin neredeyse hiçbir önemi yoktu. İstediğim kadar crackli oyun yükleyip oynuyordum.

Ne zaman büyüyüp tüm dünyamız sanallaşınca, işlerimizin çoğunu internet ortamında yapmaya ve geliştirmeye devam edince, işin rengi değişti.

O yüzden bana kalırsa önemli biri olduğunuzu düşünüyorsanız; ya hala anlattığım ilk dönemdeki gibi bir çağda olmadığımızı kabul edip orijinal yapımlara ve ürünlere odaklanın ya da sırf bunun için başına ne gelirse gelsin dediğiniz asla kişisel bilgi ve uygulama barındırmayan ayrı bir tester bilgisayar edinin.

Ülkemizde son yıllarda korsan tüketiminin ciddi bir şekilde arttığı bariz. Ama söz konusu korsan olunca bilinçli ve dikkatli kullanım elzem. En ufak bir yanlış hareketiniz bile ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Bu siteyi bilirsiniz, Türkiye'de oldukça popüler bir sitedir ve kullanan kişi sayısı da çok fazladır. Yıllardır birçok kullanıcı hakkında "güvenilir, ben kullandım hiçbir sorun yaşamadım" der ama son zamanların verilerine baktığımızda pek iç açıcı bir tablo göremiyoruz. Her şeyden önce zaten ben en başından beri her yerde söylüyordum, yerli sitelerin kullanılmaması gerektigini. Bu sitede bizzat malware içeren bir oyun gördüğümü de söylemiştim. Eğer internet forumlarında "virüs yedim, ne yapmalıyım?" "bilgisayarıma virüs girmiş olabilir" tarzı konulara göz atarsanız, çoğunun söylediği şey " oyunindir.vip sitesinden oyun indirdim, sonra böyle oldu" oluyor. Hesapları çalınıyor, sosyal medya ağlarında ekli arkadaşlara phishing bağlantılar gönderiliyor. Birçoğu da bu malum siteden indirdikten sonra bu sorunları yaşıyor.

@ElonXMusk arkadaşımız da bunlardan biriydi mesela. Geçenlerde bilgisayarına virüs bulaşmıştı ve Discord, Instagram hesaplarını etkilemişti ve kendisi bu sorunları yaşamadan hemen önce bu malum siteden oyun indirmiş.

Hep söylediğim gibi şimdi tekrar söylüyorum: Doğru düzgün kaynak vermeyen, nereden aldığı belli olmayan, zaman zaman zararlı dağıtımcılardan alıp da kendi sitesinde yayımlayan bu sitelerden uzak durun; güvenliğiniz için kullanmayın!

Derin denizlerde bol şans. Yanlış sulara girmeyin. 😉
Hocam sorun cogu zaman site değilde sitenin dosyayi aldigi yer, bu sitelerin neredeyse tamami dosyaları kendi yapmıyor zaten, baska sitelerden crackleri alip buraya yüklüyorlar ve sabit bir yazilimci ile vs. de çalışmadıkları her crackte dilin, altta gorunen yapimcinin vs. değişmesinden belli o yuzden diyorum boyle siteler asla guvenli olamaz cunku oyunlari kendileri bile cracklemiyorlar. Belkide hic guvenmedigin bir sitedeki crack'i bu site sayesinde bilgisayarina indiriyorsun vesayre vesayre. Böyle siteler guvensiz olur bu kadar basit, riskli olur bunu hep söylüyoruz. Crack indirmeyin, indiriyorsaniz bile saglam bir yerden indirin mumkunse kendilerinin crackledigini bildiginiz yerlerden indirin. He ben tabiki cracki desteklemiyorum ancak crack yapacaksan bile bilgisayarin rus botnet agina donusmesin en azından.
Bu konuda da aşırı fazla virus yedim sikayeti geliyordu konuyu acan hoca da hakli harbiden guvenlikteki crack viruslerinin çoğunluğu bu siteden cikiyor dunde bir olayda oyleydi, konuyu acmaniz cok iyi olmus.

Tekniken aktif bir anti virüsle bu sitelerden indirme yaptığımızda zarar verebilir mi? Asla kapatmazsak.
Bal gibide verir, inan az buz yazilim bilen birinin bile 1-2 gunde hazirladigi virüsü birde FUD'larsa artik fudlama teknigine gore degisir fakat neredeyse hic bir AV yakalayamiyor, AV'ler elbette gerekli ozellikle yeni davranışsal analiz, AI Detection vs. gibi konularda kendilerini cok gelistirseler de sirti tamamen dayamak mantiksiz, her zaman virüslerin bir adım gerisindeler cunku. Önce beyinle dusunup sonra isi AV'ye birakmak gerek.

Bal gibide verir, inan az buz yazilim bilen birinin bile 1-2 gunde hazirladigi virüsü birde FUD'larsa artik fudlama teknigine gore degisir fakat neredeyse hic bir AV yakalayamiyor, AV'ler elbette gerekli ozellikle yeni davranışsal analiz, AI Detection vs. gibi konularda kendilerini cok gelistirseler de sirti tamamen dayamak mantiksiz, her zaman virüslerin bir adım gerisindeler cunku. Önce beyinle dusunup sonra isi AV'ye birakmak gerek.
Bilgisayarda virüs olup olmadığını format atma dışında net olarak öğrenemem o zaman değil mi?

@Platon, tek bir antivirusle yetinmek yerine HitmanPro, Emsisoft Emergency Kit, Kaspersky Rescue Disk gibi ek tarama araclari kullanabilirsiniz. (Yanlis anlamayin birden fazla antivirus kullanin demiyorum, sisteminizde proaktif olarak calisan tek 1 ana antivirusunuz olsun, ekstra olarak ise bagimsiz virus tarama araclari kullanmak en iyi kombinasyon. Dedigim araclar da bu konuda en faydali olanlar)

Bunun disinda manuel olarak da sistemi kontrol edebilirsiniz. Autoruns gibi araclarla persistence kalintisi aramak, Process Explorer ile aktif surecleri incelemek, Gorev Zamanlayicisinda zararli girdileri aramak, TCPView ile basit seviyede ag aktivitesini izlemek; Daha ileri ve teknik seviyede ise paket analizi yapmak gibi.