Detaylar
Kim cevapladı?Tabii ki de SSD. HDD artık kamera kayıtlarını depolamak tarzı işlerde kullanılıyor sadece.
Lara Croft
Uzman
SSD, bütçeniz yetiyorsa M.2 alın.
Merhaba, yeni sistem toplayacağım işletim sistemi icin M.2 NVMe SSD oyunlar ve programlar icin ayrı bir disk almayı düşünüyorum bunun icin HDD mi almak mantıklı ya da SSD mi yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.
HDD'yi bir sürü eski oyun oynamayı planlıyorsan öneririm. 2013 ve öncesi oyunlar için bayağı iyi performans veriyorlar. Ama ana sistem diski olarak bu devirde asla HDD önermem. Özellikle Windows 10-11'i HDD ile kullanmak işkence.
- Makaleler
- 6
Özellikle yeni nesil oyunlarda kesinlikle SSD. HDD GTA 5'te bile zorlanıyor.
HDD'yi bir sürü eski oyun oynamayı planlıyorsan öneririm. 2013 ve öncesi oyunlar için bayağı iyi performans veriyorlar. Ama ana sistem diski olarak bu devirde asla önermem.
The Last of Us Part 1 The Last of Us part 2 God of War: Ragnarok gibi oyunları oynamayı düşünüyorum coğu oynayacağım oyun 1999 sonrası ve 2020 sonrası oyunlar en eski olarak Grand Theft Auto IV ve Fallout New Vegas'a bakabilirim. Bütçem kısıtlı. Hard disk ve SSD arasında ne fark var hard disk alsam oyunlarda sıkıntı çıkartır mı en başta hız olarak?
Özellikle yeni nesil oyunlarda kesinlikle SSD. HDD GTA 5'te bile zorlanıyor.
SSD ile hard disk in farkları nedir coğu sistemde SATA'ya da M.2 NVMe'ya da NGFF SSD'nin yanında hard disk kullanıldığını gördüm. The Last of Us Part 1 ve God of War: Ragnarok gibi oyunlar oynayacağım hard disk işimi görür mü ya da SSD almak zorunlu mu artık?
Son düzenleyen: Moderatör:
The Last of Us Part 1 The Last of Us part 2 God of War: Ragnarok gibi oyunları oynamayı düşünüyorum coğu oynayacağım oyun 1999 sonrası ve 2020 sonrası oyunlar en eski olarak Grand Theft Auto IV ve Fallout New Vegas'a bakabilirim. Bütçem kısıtlı. Hard disk ve SSD arasında ne fark var hard disk alsam oyunlarda sıkıntı çıkartır mı en başta hız olarak?
SSD ile hard disk in farkları nedir coğu sistemde SATA'ya da M.2 NVMe'ya da NGFF SSD'nin yanında hard disk kullanıldığını gördüm. The Last of Us Part 1 ve God of War: Ragnarok gibi oyunlar oynayacağım hard disk işimi görür mü ya da SSD almak zorunlu mu artık?
HDD ve SSD arasında ciddi derecede hız farkı var. Yeni oyunlar zaten artık SSD'lere göre tasarlanıyor, o yüzden deneyiminizi bayağı kötüleştirebilir.