Türkiye'nin aksine AB ve ABD'de insanlar oyun oynamak için konsol tercih ediyor. Sistem bileşenleri değişmediği için de konsollara kolayca optimizasyon yapılabiliyor.
Türkiye'de insanlarda konsol alacak para yok da o yüzden konsolda da vergi üzerine vergi var. Bu sebepten dolayı eski sistemler daha avantajlı.

Oyunlar kolay cracklandıgı icin orijinal lisans satışları düşüyor. Normal olarak ilk konsol sonra PC not: Korsana bulaşmayın pclerinizi seviyorsanız :)

Tamam da günümüzde bile GTX 1060 kullanmış olduğum için söylüyorum 6GBlık modeli her oyunu açabilir eğer düzgün optimize edilirse. Birden fazla kart ile bunu sağlayabilirler .Aynı mimari olanlar zaten uyum sağlayabilir .Farklı çözünürlük için farklı kartlar minimum maximumlar sağlanabilir. Ama bunlar konsolda satıp satıp parayı bulunca PC portunu sallıyor. Arkadaşlar hakkımızı savunalım lütfen.

Senin 1060 ekran kartını PC oyuncularının sadece %2.30'ü kullanıyor. %2.30 için sen oyunu özel olarak optimize eder miydin? Etmezdin. PS5 kullanıcı sayısı ne kadar? 70 milyon.

Çoğu kaynakta yok. Hatta virüslü korsan bulmak için özel olarak çabalaman lazım.

Oyunlar kolay cracklandıgı icin orijinal lisans satışları düşüyor. Normal olarak ilk konsol sonra PC not: Korsana bulaşmayın pclerinizi seviyorsanız :)
İnsanlığınızdan kaybetmemek için demek istedin herhalde :D? Yoksa parayla satın alamıyoruz oyunları. Aşırı pahalı.

Senin 1060 ekran kartını PC oyuncularının sadece %2.30'ü kullanıyor. %2.30 için sen oyunu özel olarak optimize eder miydin? Etmezdin. PS5 kullanıcı sayısı ne kadar? 70 milyon.

Çoğu kaynakta yok. Hatta virüslü korsan bulmak için özel olarak çabalaman lazım.
Ben gerekli optimizasyon olduğu sürece bile yeterli olduğunu savundum . Konsollara da çok iyi bir gpu konulduğunu savunamazsınız. Sadece üstünde duruyorlar . Ben diyorum ki adam akıllı bir gpu seçsinler %50 kesim onu oynayabilsin. Bir de mining yok mu cidden? Neden orijinal sürümler daha çok FPS veriyor öyleyse?

Ben gerekli optimizasyon olduğu sürece bile yeterli olduğunu savundum. Konsollara da çok iyi bir GPU konulduğunu savunamazsınız. Sadece üstünde duruyorlar. Ben diyorum ki adamakıllı bir GPU seçsinler %50 kesim onu oynayabilsin. Bir de mining yok mu cidden? Neden orijinal sürümler daha çok FPS veriyor öyleyse?

Sence gerekli çünkü 1060 kullanıyorsun. Firma için gereksiz çünkü 1060 ekran kartı kullanan %2'lik dilim için özel optimizasyon yapmak maliyetine değmez. Konsollarda çok daha iyi bir GPU olup olmadığı önemli değil önemli olan her PS5'te aynı sistemin bulunması. PS5'lerde işlemci, GPU, RAM, PSU, depolama hızı her şey standart ve bu optimize etmeyi hem kolaylaştırıyor hem de ekonomik hale getiriyor.

Orijinal sürümlerin daha çok FPS verdiği diye bir şey yok. Yanlış bir bilgiyi temel aldığınız için yanlış bir sonuca ulaşıyorsunuz. Aynı versiyona sahip korsan oyun ve orijinal oyun arasında ya FPS farkı yoktur ya da korsan oyun daha yüksek FPS alır. Çünkü korsan oyunda ek Denuvo vb. korumaları sistem çalıştırıp ek yük altına girmez. Örnek vermem gerekirse Hogwarts Legacy çıktığı dönem cracklenmiş versiyonu ile orijinal versiyonunu karşılaştırınca korsan versiyon diğerine göre 20 FPS daha fazla alıyordu. Sırf bu sebepten oyunu satın almış kişiler bile crackli versiyon ile oynamıştı.

Sence gerekli çünkü 1060 kullanıyorsun. Firma için gereksiz çünkü 1060 ekran kartı kullanan %2'lik dilim için özel optimizasyon yapmak maliyetine değmez. Konsollarda çok daha iyi bir GPU olup olmadığı önemli değil önemli olan her PS5'te aynı sistemin bulunması. PS5'lerde işlemci, GPU, RAM, PSU, depolama hızı her şey standart ve bu optimize etmeyi hem kolaylaştırıyor hem de ekonomik hale getiriyor.

Orijinal sürümlerin daha çok FPS verdiği diye bir şey yok. Yanlış bir bilgiyi temel aldığınız için yanlış bir sonuca ulaşıyorsunuz. Aynı versiyona sahip korsan oyun ve orijinal oyun arasında ya FPS farkı yoktur ya da korsan oyun daha yüksek FPS alır. Çünkü korsan oyunda ek Denuvo vb. korumaları sistem çalıştırıp ek yük altına girmez. Örnek vermem gerekirse Hogwarts Legacy çıktığı dönem cracklenmiş versiyonu ile orijinal versiyonunu karşılaştırınca korsan versiyon diğerine göre 20 FPS daha fazla alıyordu. Sırf bu sebepten oyunu satın almış kişiler bile crackli versiyon ile oynamıştı.
1060ı orada örnek olarak verdim isterse 2060 olsun 3060 olsun. Ama öyle oyun çıkarıyorlar ki 3090 4090 ağlıyor. Last of Us Part 1 den örnek olarak millet 3080 ile oynayamadı. Kimse bir tarafına takmadığı için olmuyor işte.

1060ı orada örnek olarak verdim isterse 2060 olsun 3060 olsun. Ama öyle oyun çıkarıyorlar ki 3090 4090 ağlıyor. Last of Us part 1'den örnek olarak millet 3080 ile oynayamadı. Kimse bir tarafına takmadığı için olmuyor işte.

Dediğim gibi spesifik olarak bir karta optimizasyon yapılması mantıklı değil. Hem mantıklı değil hem işlemci, RAM vb. durumları sistemden sisteme değiştiği için o da kolay değil. 1060'a optimize edilmesi ile 3090 ile 4090'da bazı oyunların ağlatması alakasız konular. Ben size neden 1060'a özel optimize edilmeyeceğini söyledim. 3090 ve 4090'ın ağlamasının sebebi ise Last of Us'un direkt optimize edilmeden rezalet bir port ile çıkarılmış olmasıydı. Eşek olunca semer vuran çok olur. Sen adamlara para kazandırmazsan, seçici olursan adamlarda hizmet kalitesini arttırır ama eşeklik yapıp daha hiçbir inceleme videosu görmeden, performansını incelemeden [imath]60-70-80 hatta yakın zamanda[/imath]100 verirsen böyle zortlatırlar adamı. O yüzden oyuncular olarak eşek olmamamız lazım.

Dediğim gibi spesifik olarak bir karta optimizasyon yapılması mantıklı değil. Hem mantıklı değil hem işlemci, RAM vb. durumları sistemden sisteme değiştiği için o da kolay değil. 1060'a optimize edilmesi ile 3090 ile 4090'da bazı oyunların ağlatması alakasız konular. Ben size neden 1060'a özel optimize edilmeyeceğini söyledim. 3090 ve 4090'ın ağlamasının sebebi ise Last of Us'un direkt optimize edilmeden rezalet bir port ile çıkarılmış olmasıydı. Eşek olunca semer vuran çok olur. Sen adamlara para kazandırmazsan, seçici olursan adamlarda hizmet kalitesini arttırır ama eşeklik yapıp daha hiçbir inceleme videosu görmeden, performansını incelemeden [imath]60-70-80 hatta yakın zamanda[/imath]100 verirsen böyle zortlatırlar adamı. O yüzden oyuncular olarak eşek olmamamız lazım.
Hocam bende diyorum ki mimari olarak optimize edilsin. Bende sizinle aynı kanaatteyim hakkımızı savunuyorum birkaç mesaj öncede bunu belirttim. 1080 için optimize edilen bir oyun tüm pascal mimarisini kapsar. Benim GTX 1060 dan örnek verme sebebim eski kartım oydu ve RE4ü 3GB olmasına rağmen oynatıyordu. Tabiki en düşük ayarlarda ancak tamamen doğru düzgün optimize edilse kendim şahidim ekran kaydım da vardır 90fpsten düşmediği yerler bile vardı. Şimdi asıl soruna gelelim . Uğraşmamaları üvey evlat muamelesi yapmaları. Mimari olarak optimize etmek zor olmasa gerek NVidianın 4 mimarisini AMDnin 4 mimarisini başlı başınca çözünürlükler ve VRAM olarak optimize etmek taştan oyun yapan şirketlere zor olmamalı bence. İşlerine gelmiyor.