2697

Uzman
Kendimi oyunlara çok fazla kaptıran birisiyim. Oyuna kendimi bir kere kaptırdıysam, istemsizce karakterle kendimi tam anlamıyla özdeşleştiriyorum. Örnek vermem gerekirse, TLOU2 oynarken aksiyon sekanslarından sonra soluk soluğa kalıyordum. Mecaz değil, gerçekten koşmuş gibi soluk soluğa kalıp gerginlikten terliyordum. Hatta o kadar kötü oldum ki Xanax bile içtiğim oldu. Bunun gibi bir sürü örnek verebilirim.

Haliyle ağladığım, güldüğüm, sinirlendiğim çok fazla oyun oluyor ve bu oyunlar aklımdan öyle kısa sürede çıkmıyor. Haftalarca, aylarca düşünüp depresyona bile girebiliyorum.

Kısacası, eğer kendimi gerçekten kaptırabilirsem, oyunlar benim üzerimde psikolojimi bozacak derecede çok derin etkiler bırakabiliyor.

Peki, siz oyunlardan ne kadar etkileniyorsunuz?

Son düzenleme:
Düzüm. Sevmediğim bir şey olursa sinirlenirim, sevdiğim bir şey olursa mutlu olurum, güzel bir kadın varsa hoşlanırım, jumpscare çıkarsa korkarım, arkamdan bir şey kovalarsa heyecanlanırım, sevdiğim bir karakter ölürse üzülürüm. Oyunlardan çok etkilenmem.

images (31).webp

Hikayesi saran oyunlar güzel ve çok bir etki bırakıyor, "Vay anasını." dedirten oyunları seviyorum. Sürekli bir şeylere sövmen gereken oyunlar çoğunlukla hoşuma gitmiyor (bunu dedikten sonra Counter-Strike oynamaya gideceğim :D).

Bu insanın zihinsel bir canlı olmasıyla ilgili, gerçek olmayan bir şeyi "gerçek" gibi yaşayabilir, tersi "gerçek" olan bir şeyi gerçek değilmiş gibi algılayabilir.

Mesela çok ileri seviyede sizin sevdiğiniz birisi gözünüzü "kör" etse, sevdiğini düşündüğünüz için bunu normalleştirebilirsiniz.

İnsan denilen "yaratık" insan öldürmeyi normalleştirmiş, neyi konuşuyoruz ki!

Beni tek doğru düzgün hüzünlendiren oyun The Walking Dead oyunlarıydı. Red Dead Redemption 2'de de biraz hüzünlendirdi ama öyle kalp burkacak kadar değil, "Ah be abi" dedirten türden. Multiplayer oyunlara gelirsek: Kötü oynayana direkt n-wordu çakıyorum.

Patates, o günden beri en sevdiğim sebze, @brkyozell...

1713521149425.webp

Film gibi oyunlardan film izlemişçesine etkilenirim. Kendim oynamıyorum gerçi, YouTuber'ları falan izliyorum. İzlemeyeli de bayağı oldu.

LoL, CS:GO, VALORANT gibi oyunlar uzun vadede huysuzlaşmama neden oluyordu. Pek sağlıklı değildi o kadar oynamam.