SunseTTime
Uzman
Doku kalitesi orta, kenar yumuşatma TAA, DLSS quality yapmanız yeterli. Diğer açtığınız ayarlar ekran kartı kullanımını gereksiz arttırır, low ayarlarda bırakmanızı tavsiye ediyorum. Belki SSBC+ de açılabilir opsiyonel.Rainbow'da V-Sync ile Ultra ayarlarda denedim ve sonuç;
Eki Görüntüle 185667
V-Sync açık değil Ultra ayarlar;
Eki Görüntüle 185668
Ayarlar;
Eki Görüntüle 185669
1920x1080p 180hz ve oyuniçi Görüntü oranı Oto ayarında. 4070S, Ryzen5 7600 ve 32gb Ram. Kısacası dalgalanmayı azalttım diyebilirim ama ne kadar işe yarar bilmiyorum çokta bir düşüş yaşanmadı gibi![]()
Dün sizin için son bir kez daha Rainbow Six Siege testi yaptım sonuçlar şu şekilde;1% ve 0.1% değerlerinizi kontrol edin. Capframex ile ayrıntılı bakılabiliyor.
Vsync off, FPS sınır yok --> Ortalama 390 FPS, %1 Low ise 350. Görüntüde ciddi bir bozulma yok yer yer oluyor fakat dönüşler olması gerektiği kadar akıcı değil.
Vsync off, FPS 180,170,160 cap --> Görüntüde kare kare bozulmalar ve piksel geçişleri meydana geldi.
Vsync off, FPS 190, 200, 210 cap --> Görüntüde yer yer bozulmalar meydana geldi.
Vsync On, FPS 179.99 cap --> Görüntüdeki bozulmalar normal bir kullanıcıyı rahatsız etmeyecek boyuta indi, benim gözüm zaman zaman hale seçebiliyor. Gecikme kurtarır düzeyde.
Vsync On --> Görüntü muazzam hale geldi, gecikme arttı.
NOT: DLSS'i de kalite, dengeli ve performans olarak hepsinde denedim ekrandaki bozulmaya bir etkisi olmadı.
Gönül ister ki vsync off sınırsız fps ile oynayayım çünkü test ettiğimde bu şekilde 4-5KD ile oynayabilirken, görüntü güzel olsun vsync on olsun dediğimde 3-4 KD ile oynadığımı fark ettim.
Forumlarda bu tarz sorun yaşayan çokça kişi var. Kimisinde fps cap hiçbir sorun çıkarmazken bendeki gibi çıkaranlar da oluyor. El mecbur vsync devam gibi duruyor...
Son düzenleyen: Moderatör: