Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
  • Anakart: MSI B550 Tomahawk Max Wi-Fi
  • İşlemci: Ryzen 7 5800X 3D.
  • Ekran kartı: ASUS TUF RTX 3060 12 GB.
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro.​
Merhaba. Dün açmış olduğum bir konu var orada kirlilik yapmasın diye buraya açmak daha iyi olur. Ne gariptir ki hem Windows 10 hem de Windows 11 de BF42 ve Delta Force sürekli driver hataları veriyor, DDU ile kaldırıp temiz kurulum yapıyorum BF42'de driver hatası Delta Force oyununda ise mavi ekran hatası veriyor oyundan atıyor.​

Bahsi geçen konu: R7 5800X3D & RTX 3060 oyunlardan atıyor
Minidump dosyalarım

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunun çözümüyle geri geldim :) yaptıklarımı sırası ile söylüyorum;
Önce arkadaştan deneme amaçlı aldığım DDR 16 GB RAM'leri sisteme taktım, ve BIOS'a girip XMP'nin kapalı olduğuna emin olarak default ayarlar deyip F10'a basıp sistemi yeniden başlattım.
İlk olarak atan oyunları hemen açıp ne tepki vereceği oldu ve hiçbir sorun olmadı.
Daha sonra kendi RAM'lerimi görselde ki önerilen yere değil de dımma1 ve dımmb1 yerlerine taktım ve ilk açılışta sistem ( önerilen yuvalara takmamışsınız gene de devam etmek istiyor musunuz? ) buna benzer bir uyarı verdi ve evet deyip boot ettim sistemi. Sonra tekrar atan oyunları açıp test ettim hiçbir sorun olmadı. Daha sonra RAM'leri 'fırst' diye işaretlenen yerlere taktım çoğumuzun asıl kullandığı yuvalar yani ve BIOS'a girip XMP açıp 3200 MHz ayarına alıp açtım, özellikle gene Battlefield 2042 ve Delta Force test yaptım şükür sorun yok şu anlık.
Araştırdığım kadarı ile RAM'ler sökülünce kendini resetlediler ve kendilerine geldiler. Umarım bir daha yaşanmaz böyle sorun.
Marka ve mhzleri ne RAM'lerin eğer birbirinden farklıysa oda kararsızlığa sebep olacaktır bu soruna sebep olacağını sanmıyorum ancak her şeyde bir ihtimal var.

Ramlar aynı. Corsair marka iki model de aynı sorun yok. 3200 MHz.

Yarın arkadaşım 16 GB'lık kendi RAM'lerini test etmem için bana getirecek. Kendi RAM'lerimi söküp sisteme onun RAM'lerini takacağım ve normal bir şekilde Battlefield 2042 veya başka bir oyunda denemeler yapacağım. Çökmeler oyundan atmalar veya mavi ekran olmadan belli bir süre geçerse sorunum kendi RAM'lerim.
Ayrı bir şekilde arkadaşın RAM'lerini Memtest ile test etmeme gerek var mı?

Bu yolu izlesem sıkıntı olmaz değil mi?
Yani sıfırdan vs kurulum yapmam icap eder mi?

Bilgisayarı açıp yemeğe geçtim sistem kendini ben başında değilken 2 kere mavi ekran hatası verip yeniden başlatmış. Sonuncu olanıda ben başında oturuyorken oldu (işaretledim son bir saat içerisinde olanları) o dosyaları da paylaşıyorum.
Sadece RAM olayı bunlara sebep olur mu böyle?
@Recep Baltaş aca bu dosyalara bakıp önerebileceğiniz bir şey var mı?

Minidump Hatalarım

mndmp.webp

Son düzenleme:
Ramlar aynı. Corsair marka iki model de aynı sorun yok. 3200 MHz.

Yarın arkadaşım 16 GB'lık kendi RAM'lerini test etmem için bana getirecek. Kendi RAM'lerimi söküp sisteme onun RAM'lerini takacağım ve normal bir şekilde Battlefield 2042 veya başka bir oyunda denemeler yapacağım. Çökmeler oyundan atmalar veya mavi ekran olmadan belli bir süre geçerse sorunum kendi RAM'lerim.
Ayrı bir şekilde arkadaşın RAM'lerini Memtest ile test etmeme gerek var mı?

Bu yolu izlesem sıkıntı olmaz değil mi?
Yani sıfırdan vs kurulum yapmam icap eder mi?

Bilgisayarı açıp yemeğe geçtim sistem kendini ben başında değilken 2 kere mavi ekran hatası verip yeniden başlatmış. Sonuncu olanıda ben başında oturuyorken oldu (işaretledim son bir saat içerisinde olanları) o dosyaları da paylaşıyorum.
Sadece RAM olayı bunlara sebep olur mu böyle?
@Recep Baltaş aca bu dosyalara bakıp önerebileceğiniz bir şey var mı?

Minidump Hatalarım

Eki Görüntüle 81021

Hayır sıkıntı olmaz.

Yeni attığınız dosyaları da kontrol ediyorum şimdi.

Yeni attığınız mavi ekranda authenticamd diye bir dosya var driverların RAM'in bozuk bölümüne yazmaya çalıştığı için kaynaklanıyor olabilir ama eğer güncel değilse driverlarınızıda güncelleyin yine de.
Diğer ikisi RAM kaynaklı gözüküyor yine.

Sorunun çözümüyle geri geldim :) yaptıklarımı sırası ile söylüyorum;
Önce arkadaştan deneme amaçlı aldığım DDR 16 GB RAM'leri sisteme taktım, ve BIOS'a girip XMP'nin kapalı olduğuna emin olarak default ayarlar deyip F10'a basıp sistemi yeniden başlattım.
İlk olarak atan oyunları hemen açıp ne tepki vereceği oldu ve hiçbir sorun olmadı.
Daha sonra kendi RAM'lerimi görselde ki önerilen yere değil de dımma1 ve dımmb1 yerlerine taktım ve ilk açılışta sistem ( önerilen yuvalara takmamışsınız gene de devam etmek istiyor musunuz? ) buna benzer bir uyarı verdi ve evet deyip boot ettim sistemi. Sonra tekrar atan oyunları açıp test ettim hiçbir sorun olmadı. Daha sonra RAM'leri 'fırst' diye işaretlenen yerlere taktım çoğumuzun asıl kullandığı yuvalar yani ve BIOS'a girip XMP açıp 3200 MHz ayarına alıp açtım, özellikle gene Battlefield 2042 ve Delta Force test yaptım şükür sorun yok şu anlık.
Araştırdığım kadarı ile RAM'ler sökülünce kendini resetlediler ve kendilerine geldiler. Umarım bir daha yaşanmaz böyle sorun.

Dosya Ekleri

• IMG_20240905_223931.webp
    IMG_20240905_223931.webp
    160,9 KB · Görüntüleme: 89
  • IMG_20240905_223738.webp
    IMG_20240905_223738.webp
    320,2 KB · Görüntüleme: 93
Çözüm