Merhaba. Ara ara Valorant oynuyorum fakat hiç akıcı olmuyor, oyun eski gibi değil taki bu 1 ay öncesine kadar. Ufak ufak takılmalar meydana gelebiliyor hatta bunu için ben buradan yardım alarak anakartımı güncellemek istedim ve başarılı şekilde halledebildik çokça iyi ilgilendiler. Eğlenceme engel olabiliyor bu durum ne yapabilirim? Oyun içi görüntüyü paylaştım, 1024x768 veya 1920x1080 görüntüsünde oynuyorum. Ekran kartından yapmam gereken bir ayar gerekli mi? Sıcaklıklarımı görüntüledim, işlemci 70 derece ekran kartı 65 derecelerde.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Evet işlemciye odak verebiliyor. En temizi format atın istersenizAnlamadığım garip bir şey var. Oyun işlemciye odak vermiyor mu? Ekran kartının sıcaklığı o kadar olmasını bilemedimki ondan yapabilir mi![]()
- Makaleler
- 5
Doğru. LTSC 8 GB RAM'i olan laptopuma kurmuştum uçurmuştu.Rica ederim efendim. VSR Deniyiceğim buraya yazıcağım birkaç bilgiye bakmıştım burayada atıyım. Format konusu aslında bu ve windows yorucu olmayan şeylerine baktım yapabilirim herhalde kurulumlarını. Anakartı yaptıysak yardımlı şekilde tabi, onuda yapabilirim .
En İyi Performans Sürümü: En iyi performans için Windows 10 Pro veya Windows 10 Enterprise LTSC (Uzun Süreli Hizmet Kanalı) sürümleri önerilir. Ne diyosunuz doğrudur herhalde.
VSR yöntemini denemeden önce. Bir şeye baktım dediğiniz gibi @Afterbyte hatalar ve sorunları Windows ayarından sıfırlanma önerilmiyor, format atmanız daha iyi diyorlar size güveniyordum zaten ve onu bugün yapmaya çalışabilirim. VSR yöntemi önceliğim şu anlık hemen bakayım dönüceğim.
- Makaleler
- 5
Windows kaynaklı hatalar için evet. Mümkünse USB ile kurulumu tavsiye ederim her zaman.VSR yöntemini denemeden önce. Bir şeye baktım dediğiniz gibi @Afterbyte hatalar ve sorunları Windows ayarından sıfırlanma önerilmiyor, format atmanız daha iyi diyorlar size güveniyordum zaten ve onu bugün yapmaya çalışabilirim. VSR yöntemi önceliğim şu anlık hemen bakayım dönüceğim.
VSR kullanmadan varsayılan monitör çözünürlüğü ile deneyin. VSR'yi komple kapatın, sadece çözünürlük düşürmeyin.
Maalesef. Takılma oluyor sık sık ve fareyi çeviriyorum ya sanki FPS düşüşü yaşıyor gibi bir şey oluyor akıcılığı çok bozuyor. FPS'i gözlemlediğimde 260 ortalama diyebilirim, hiç öyle 200 altına düştüğünüde görmedim. 1 aydır garip şekilde böyle oluyor

Bir şey daha sormak istiyorum. Monitörümün modeli bu kendi kablosu arızalı onu kullanamıyorum etkisi oluyor mu? 165 Hz alıyorum ekranı 2 saniyede görüntü gidiyor geri geliyor bunu sürekli yapıyor. 144-120-100-85 Hz kadar çektim masaüstünde sorun yaratmıyor fakat oyunlarımda çok görüntü gidip gidip geliyordu 2 saniyede ve can sıkıcı duruma getirdiydi. Oyun içi Hz düşürüp deniyordum fakat nafile. Kablo değiştirdim HDMI olanlardan satın aldım ama bu alma işlemi rahatlıkla söyleyebilirim ki 5 ay olmuştur. 144 görüyor fakat hiçbir şekilde ekranım gidip gelmiyor sorunu ortadan kaldırmıştım. Şu anki sorunumun bu kabloyayla alakası yoktur değil mi bozulsa farklı sebeplerden ortaya çıkardı?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 5
Hayır hocam kablo ile alakası yok durumun.Maalesef. Takılma oluyor sık sık ve fareyi çeviriyorum ya sanki FPS düşüşü yaşıyor gibi bir şey oluyor akıcılığı çok bozuyor. FPS'i gözlemlediğimde 260 ortalama diyebilirim, hiç öyle 200 altına düştüğünüde görmedim. 1 aydır garip şekilde böyle oluyor
Bir şey daha sormak istiyorum. Monitörümün modeli bu kendi kablosu arızalı onu kullanamıyorum etkisi oluyor mu? 165 Hz alıyorum ekranı 2 saniyede görüntü gidiyor geri geliyor bunu sürekli yapıyor. 144-120-100-85 Hz kadar çektim masaüstünde sorun yaratmıyor fakat oyunlarımda çok görüntü gidip gidip geliyordu 2 saniyede ve can sıkıcı duruma getirdiydi. Oyun içi Hz düşürüp deniyordum fakat nafile. Kablo değiştirdim HDMI olanlardan satın aldım ama bu alma işlemi rahatlıkla söyleyebilirim ki 5 ay olmuştur. 144 görüyor fakat hiçbir şekilde ekranım gidip gelmiyor sorunu ortadan kaldırmıştım. Şu anki sorunumun bu kabloyayla alakası yoktur değil mi bozulsa farklı sebeplerden ortaya çıkardı?
Hayır ilk gün gibi hiç dokunmadım.
Grythor
Başarılı
Yine de bi deneyin hocam.
Elbette efendim deneyeyim.
Yeni konular
-
-
-
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar
- mortem.dll bulunamadı