Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YLN

Uzman
Makaleler
4
Yer
Mersin
Selam. Bu sorun son 3 gündür olmaya başladı. Herhalde uyku düzenimden. Gece 2'de uyuyordum.

Örneğin Minecraft oynarken kamerayı çevirince başım çok dönüyor ve az olsa da midem bulanıyor. Soğuk soğuk terliyorum.

Nasıl bu sorunu çözerim?

Son düzenleme:
Çözüm
Selam. Bu sorun bugün olmaya başladı. Herhalde uyku düzenimden. Gece 2'de uyuyordum.

Örneğin Minecraft oynarken kamerayı çevirince başım çok dönüyor ve az olsa da midem bulanıyor. Soğuk soğuk terliyorum.

Nasıl bu sorunu çözerim?

Çok fazla uyumadığınız için algı süreniz kısalıyor, bu yüzden beyniniz gerçek ile oyun arasındaki farkı anlayamamaya başlıyor. Gerçekte kafanızı çevirip durduğunuzu sanıp durmanız için böyle bir tepki veriyor. Uykunuzu alın hocam, gece salgılanan büyüme hormonları çok önemli.
Isin saglik kismina daha yatkin arkadaslar cevap verirler ancak bunlar disinda dusuk FPS ile ve V-Sync acik olmadan oyun oynamak da bas agrisi veya mide bulantisi gibi seyler yapabiliyor bazi insanlarda. Yirtilmasiz ve dusuk olmayan FPS ile oyunlarinizi oynamaya calisin.

Bunun disinda bazi insanlarda negatif etkisi olurken, bazi insanlarda da hareket bulanikligi gibi ayarlari acmak daha iyi gelebiliyor. Denenebilir.

Çok fazla uyumadığınız için algı süreniz kısalıyor, bu yüzden beyniniz gerçek ile oyun arasındaki farkı anlayamamaya başlıyor. Gerçekte kafanızı çevirip durduğunuzu sanıp durmanız için böyle bir tepki veriyor. Uykunuzu alın hocam, gece salgılanan büyüme hormonları çok önemli.

Hocam bugün 10 saat uyudum ve düzeldim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör: