Valknut

Becerikli
Yer
Antalya
Esenlikler,

Dün oyun oynarken birden garip kasmalar olmaya başladı. Oyundan çıkıp tekrar girince görselde ki görüntülerle karşılaştım. Karanlık olarak açılıyor giderek yükleniyor gibi sonra normale dönüyor. Bazı oyunlarda ise GPU %80 civarı kullanılıyor. Bazı oyunlarda ise piksel piksel görüntü oluşuyor.
  • DDU ile driver silip yükledim işe yaramadı.
  • FurMark testi yaptım hiç sorun çıkartmadı.
  • VRAM testi yaptım orada da bir sorun çıkartmadı.
  • İşlemci, RAM ve ekran kartım undervolt yapılmış durumda sistem stabildi bir sorun yoktu. Sapphire Nitro+ 9070XT ekran kartım.

Dosya Ekleri

• God of War_2025.12.21-20.38.webp
    God of War_2025.12.21-20.38.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 131
  • Star Wars Jedi Survivor_2025.12.21-20.31_1.webp
    Star Wars Jedi Survivor_2025.12.21-20.31_1.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 130
  • Ekran görüntüsü 2025-12-21 210646.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 210646.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 102
  • Ekran görüntüsü 2025-12-21 214126.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 214126.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 154
Doku problemi. Bu VRAM olmalı. Benzer problemi VRAM'inde çatlak olan bir dizüstümde yaşamıştım. Bu VRAM her senaryoda farklı bir problemle gelebiliyor, mesela ben GOW'da problem yaşamazken Elden Ring'de sistem tamamen crash yiyordu.

VRAM'leri daha uzun bir stres testine sokmak isteyebilirsin.

Doku problemi. Bu VRAM olmalı. Benzer problemi VRAM'inde çatlak olan bir dizüstümde yaşamıştım. Bu VRAM her senaryoda farklı bir problemle gelebiliyor, mesela ben GoW'da problem yaşamazken Elden Ring'de sistem tamamen crash yiyordu.

VRAM'leri daha uzun bir stres testine sokmak isteyebilirsin.

Henüz 1 ay olmadı alalı. Sizce yaptığım undervolt olaylarıyla buna zarar vermiş olabilir miyim? Bana göre AMD yazılımından herhangi bir şekilde böyle bir hasar verilemiyor olması gerekiyor. Değişim talep etmeli miyim diye düşünüyorum.

UV ayarlarım= mv ofset -95, VRAM 2800 ve pl -10-15 arası kullandım hiç sorun yaşamamıştım.

VRAM 2650, olmazsa 2600 yapıp dener misin?

ekran kartında fiziksel bir sorun olmaz bu ayarlar ile ancak ayarlar yüzünden kernel seviyesinde hata ayıklama moduna girmiş olabilir.

Undervolt geri çekip denedim maalesef yine olmadı. Star Wars jed survivor oynarken bir yerde bir hata yedim sonra oyun kapandı sol üst tarafta bir yazı yazdı ama tam okuyamadım hemen gitti. Yazı böyle daha çok şey gibiydi eski Windows pencereleri gibiydi. Orada oluşan hatadan mı kaynaklı acaba diye düşünüp temiz kurulum yapmayı düşünüyordum.

Donanım arızası gibi duruyor, VRAM'lık bir sıkıntı var FSR kapatıp denedin mi?

Denedim hocam aynı sonuçlara ulaştım.

Bütün Undervolt ve Overclock ayarlarını varsayılana getirip tekrar dene bence hocam. İşlemci, RAM, ekran kartı hepsi varsayılan ayarda olsun. Eğer sorun çözülürse kademe kademe uv/oc yapıp deneyerek bulunur sıkıntı çıkaran ayar.

Bütün Undervolt ve Overclock ayarlarını varsayılana getirip tekrar dene bence hocam. İşlemci, RAM, ekran kartı hepsi varsayılan ayarda olsun. Eğer sorun çözülürse kademe kademe uv/oc yapıp deneyerek bulunur sıkıntı çıkaran ayar.
denicem hocam olmazsa artık değişim isticem. amazon üzerinden almıştım 1 ocak tarihine kadar sürem var.

@Ayhan Dönmez hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Başınıza böyle bir olay geldi mi fikriniz var mı görüşünüzü merak ettim.

Son düzenleme:
Henüz 1 ay olmadı alalı. Sizce yaptığım undervolt olaylarıyla buna zarar vermiş olabilir miyim? Bana göre AMD yazılımından herhangi bir şekilde böyle bir hasar verilemiyor olması gerekiyor. Değişim talep etmeli miyim diye düşünüyorum.

UV ayarlarım= mv ofset -95, VRAM 2800 ve pl -10-15 arası kullandım hiç sorun yaşamamıştım.

-95 ve 2800 gerçekçi undervolt ve VRAM overclock değerleri değil. -50 civarı olabilitesi olan undervolt değerleri. VRAM için ise 2800 de hata düzeltme yapıyor olabilir o yüzden onu test ederek yükseltmek lazım. En sağlıklısı 2714 ve Fast timing. Ben ise test ederek 2750 Fast timing yaptım onun haricinde undervolt yaparak zaten zarar veremezsin sonuçta voltaj kısıyorsun.
Burada en alttaki shader cache silip undervolt ayarlarını da geri alıp farklı oyunlarda da dener misin?

1766411045815.webp

-95 ve 2800 gerçekçi undervolt ve VRAM overclock değerleri değil. -50 civarı olabilitesi olan undervolt değerleri. VRAM için ise 2800 de hata düzeltme yapıyor olabilir o yüzden onu test ederek yükseltmek lazım. En sağlıklısı 2714 ve Fast timing. Ben ise test ederek 2750 Fast timing yaptım onun haricinde undervolt yaparak zaten zarar veremezsin sonuçta voltaj kısıyorsun.
Burada en alttaki shader cache silip undervolt ayarlarını da geri alıp farklı oyunlarda da dener misin?

Eki Görüntüle 212493

Akşam hemen deneyeceğim. Yeni aldım kartı bir de iade süresi dolmadan deneyeceğim bakalım. Geri dönüş yapacağım mutlaka pek karşılaşılan bir durum değil gibi internnete bakmadığım yer kalmadı.