FurMark maalesef yeterince yük bindiremiyor. Oyunlar daha da zorlayıcı olabiliyor ki olmuşlar gibi.
Hocam 2 senedir ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım neden ekran kartı sorun çıkarsın ki? Bakımlarını da yazın başında yaptım daha. Sizi çok soruyla boğmak istemiyorum fakat gerçekten yardıma ihtiyacım var...
Aklıma gelen bir şey var. Ben ekran kartımın backplateini sökmüştüm(gerçekten uzun hikaye). Kule tipi soğutucu da biraz baskı yapıyordu karta. Ben de bunu fark edince kasayı yan kullanmaya başladım uzay montaj gibi yani. Acaba karta fiziksel zarar falan vermiş midir? Ben pek ondan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü uzun süre bu şekilde kullandım. Ekran kartındaysa sorun yandım demek
Öğrenmenin tek yolu arkadaşımın PC'sine takıp test etmek sanırım. Güncelleme yaparım konu hakkında.
Yazılımsal olarak yöntemler denenmiş gözüküyor. Bir de tek RAM ile de deneyebilirsiniz. Olay görüntüleyici üzerinden de kontrol edebilirsiniz. Kernel Power hataları varsa PSU olma ihtimali yüksek. Bazen OCCT testlerinden geçen donanımlar da sıkıntılı olabiliyor.
Hocam teker teker test etmeyi düşünüyorum, ikisini de aynı sokette mi test edeyim? DOCP açık mı olmalı kapalı mı? Bir de olay görüntüleyicisinde Memory diagnestic results görünmüyor?
Kernel Power benzeri bir hatayla karşılaşmadım.
@Yener K hocam Kernel Power hatasından bahsetmiştiniz ben onu ekranda ortaya çıkacak diye beklediğimden karşılaşmadım dedim. Olay görüntüleyicisinde gözüküyormuş kusura bakmayın. Şimdi saati de kontrol ederek bir test daha gerçekleştiriceğim.
Evet hocam oyun 21:15'te kapandı Olay Görüntüleyicisi'ni bırakıyorum.
Şu an tek dileğim PSU değişince sorunun çözülmesi inşallah ekran kartında bir şey yoktur.
Tekrar merhaba, sorunu çözdüm. Kernel Power 41 (63) hatası aldığımı sonradan fark etmiştim. Arkadaşımın PSU'su ile test ettiğimde sistem sorunsuz çalışıyor. Çok şükür ekran kartında çıkmadı sorun. 2000 TL bütçeye ileriye dönük PSU önerebilir misiniz?