"Bazı insanlar RTX 5090'ı sadece ofis amaçlı bile kullanıyor." bence oyun için kullanan bulmak zor.

Öte yanda kimse birbirini yemesin hangi kartı donanımı kullanıyorsan yapabildikleri ölçüsünde her şeyi açar kullanırsın.

Kardeşim hala kendi çapınızda bakmaya devam ediyorsunuz. FPS oyunu oynayan, speedrun yapan veya ben iş yapıyorum arkada sadece beni oyalayacak bir şey olsun diyen birisi niye en yüksek grafiklerde oyun oynama gereği duysun?

Kardeşim hala kendi çapınızda bakmaya devam ediyorsunuz. FPS oyunu oynayan, speedrun yapan veya ben iş yapıyorum arkada sadece beni oyalayacak bir şey olsun diyen birisi niye en yüksek grafiklerde oyun oynama gereği duysun?

Tamam hocam sen fikri sabitsin belli sen ne diyorsan doğrusu o dur.

Konu oyunlarda RT zorunluluğu, bizde diyoruz ki sektör buraya evriliyor sevelim sevmeyelim, sebebi genel oyuncuların da istekli olması.

Sen aç veya açma durum bu.

Tamam hocam sen fikri sabitsin belli sen ne diyorsan doğrusu o dur.

Konu oyunlarda RT zorunluluğu, bizde diyoruz ki sektör buraya evriliyor sevelim sevmeyelim, sebebi genel oyuncuların da istekli olması.

Sen aç veya açma durum bu.
Okuduğunu anlama desen var :D Konu, oyunlarda ray tracing zorunluluğu; ama biz orada zorunlu RT özelliğine tepki göstermedik. Sen ise sanki öyleymiş gibi lanse ediyorsun. Hayır yani, bir de şunu anlamıyorum: Grafikleri fullemeyince sizin gibilere bir şey mi dokunuyor acaba? Paran varsa al, sen aç o zaman kardeşim; bize niye sitem edip trip atıyorsunuz? Çözünürlüğü 720p yapıp pencere modunda oynuyorum desem, sinirden kendinizi de asacak mısınız diye merak ediyorum.

RX 6000 serisi kartları çöp ettiler, hiç iyi olmadı bu iş.

Böyle giderse Non-RT modları çıkarsa şaşırmam. Adamlar bu gidişle deviri de çevirecek. Düşünsene 3050 diye bir kart gelip RT performansı yüzünden rakibi bile olmayacak kartı geçebiliyor. Gülerim doğrusu.

Okuduğunu anlama desen var :D konu, oyunlarda Ray Tracing zorunluluğu; ama biz orada zorunlu RT özelliğine tepki göstermedik. Sen ise sanki öyleymiş gibi lanse ediyorsun. Hayır yani, bir de şunu anlamıyorum: Grafikleri fullemeyince sizin gibilere bir şey mi dokunuyor acaba? Paran varsa al, sen aç o zaman kardeşim; bize niye sitem edip trip atıyorsunuz? Çözünürlüğü 720p yapıp pencere modunda oynuyorum desem, sinirden kendinizi de asıcak mısınız diye merak ediyorum.

Böyle giderse non-RT modları çıkarsa şaşırmam. Adamlar bu gidişle deviri de çevirecek. Düşünsene 3050 diye bir kart gelip RT performansı yüzünden rakibi bile olmayacak kartı geçebiliyor. Gülerim doğrusu.

Hocam sizin gibilerle malesef tartışılmaz evet siz haklısınız pardon.

Hocam sizin gibilerle maalesef tartışılmaz evet siz haklısınız pardon.

Değil mi, söylemlerimi çürütemeyince hemen "siz haklısınız" triplerine geçiyorsun. Yarım saatte aklına gelen tek şey buyduysa gerçekten vahim bir tablo var. Madem tartışacak bir şeyin yoktu, bari mizah katsaydın da en azından biraz daha haline gülseydik :D. Konu başlığında fikir sorulmuş ama belli ki senin fikrin olmadığından anca başkalarının fikrine dil uzatıyorsun. Hadi seni kırmayayım, önce seni göz ardı listeme ekleyim, sonra da RDR2'yi 4K Ultra'da açayım. Belki ben oynarken sen de YouTube'dan “Ultra grafik oynanışı” videoları izlersin, olur mu? Ha neredeyse unutuyordum. Ne olur tartışmaya gir benimle yalvarırım (!)

Klasik TR oyuncu kitlesi gerçekten başka bir şey demiyorum. Her şey Ultra grafiklerde olacak, FPS 500 olacak, RTX açık olacak, RGB açık olacak. Bro bir de marka ve beyaz olacak ya unuttuk orasını 😎. Gösteriş önemli (!)

Göz ardı listeme hoşgeldin.

Bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorum hem bilgilenmek isterim mesela yeni Doom oyununda zorunlu RTX desteği var fakat bence çok saçma adam belki açmak istemiyor neden yeni oyunlarda böyle olmaya başladı açıkçası 5090 gibi ekran kartım olsa ben RTX açmam mesela.

Ray tracing standart haline muhtemelen gelecek. Eskiden de böyle standartlar değişiyordu mesela. Zamanında shader model yüzünden bir yıl ara ile çıkan oyunlar bile düzgün görüntü veremeyebiliyordu (Bakınız: NFS MW ve Carbon).

Ama kartların performansı eskisi gibi güçlenmiyor, stüdyoların son zamanlardaki optimizayonları da pek iç açıcı değil. O yüzden şu anlık geleceğe aşırı iyi baktığım söylenemez. Komplo teorisi yaparsak stüdyoların ve kart üreticilerinin ortak bir para cukkalama taktiği bile olabilir. :hehehe:

Değil mi, söylemlerimi çürütemeyince hemen "siz haklısınız" triplerine geçiyorsun. Yarım saatte aklına gelen tek şey buyduysa gerçekten vahim bir tablo var. Madem tartışacak bir şeyin yoktu, bari mizah katsaydın da en azından biraz daha haline gülseydik :D. Konu başlığında fikir sorulmuş ama belli ki senin fikrin olmadığından anca başkalarının fikrine dil uzatıyorsun. Hadi seni kırmayayım, önce seni göz ardı listeme ekleyim, sonra da RDR2'yi 4K Ultra'da açayım. Belki ben oynarken sen de YouTube'dan “ultra grafik oynanışı” videoları izlersin, olur mu? Ha neredeyse unutuyordum. Ne olur tartışmaya gir benimle yalvarırım (!)

Klasik TR oyuncu kitlesi gerçekten başka bir şey demiyorum. Her şey Ultra grafiklerde olacak, FPS 500 olacak, RTX açık olacak, RGB açık olacak. Bro bir de marka ve beyaz olacak ya unuttuk orasını 😎. Gösteriş önemli (!)

Göz ardı listeme hoş geldin.

Bence siz arkadaşın dediğini anlamıyorsunuz. Olay sizin RT kullanıp kullanmamanız değil. RT dediğiniz şey sadece oyundaki ışıklandırmaları değil gölgeler, optik efektler, yansımalar, hatta seste dahi kullanılan çok geniş bir teknoloji. Bu teknolojinin gelecekte norm olacağı ise NVIDIA'nın 2018 yılında çıkardığı 2000 serisi ile belliydi. Sizin, benim gibi hızlı teknoloji atlaması yapmayan kullanıcılar için oyum yapımcıları zaten RT teknolojisini yıllarca opsiyonel olarak tuttu ama nasıl bundan 10 sene önce bilgisayarlarda SSD opsiyonel iken şu an SSD'siz bilgisayar hayal edilemiyor yakın gelecekte RT teknolojisi desteklemeyen bilgisayarlarda hayal edilemeyecek. Çünkü bu teknoloji oyun firmalarına çok daha iyi ürünler oluşturabilme imkanı sunuyor. Ayrıca yeni nesil kartlarda(hatta RT olarak kötü olan AMD kartlarda dahi) RT o kadar FPS kaybına sebep olmamaya başladı bile. Kısaca devre ayak uydurmak gerekiyor.

Bence siz arkadaşın dediğini anlamıyorsunuz. Olay sizin RT kullanıp kullanmamanız değil. RT dediğiniz şey sadece oyundaki ışıklandırmaları değil gölgeler, optik efektler, yansımalar, hatta seste dahi kullanılan çok geniş bir teknoloji. Bu teknolojinin gelecekte norm olacağı ise NVIDIA'nın 2018 yılında çıkardığı 2000 serisi ile belliydi. Sizin, benim gibi hızlı teknoloji atlaması yapmayan kullanıcılar için oyum yapımcıları zaten RT teknolojisini yıllarca opsiyonel olarak tuttu ama nasıl bundan 10 sene önce bilgisayarlarda SSD opsiyonel iken şu an SSD'siz bilgisayar hayal edilemiyor yakın gelecekte RT teknolojisi desteklemeyen bilgisayarlarda hayal edilemeyecek. Çünkü bu teknoloji oyun firmalarına çok daha iyi ürünler oluşturabilme imkanı sunuyor. Ayrıca yeni nesil kartlarda(hatta RT olarak kötü olan AMD kartlarda dahi) RT o kadar FPS kaybına sebep olmamaya başladı bile. Kısaca devre ayak uydurmak gerekiyor.

Tamam, ben zaten ortada zorunlu olarak gelecek bir RT olayına “Hayır, gelmesin” ya da “Niye geliyor / gelmemeli?” gibi bir şey demedim. Opsiyonel olarak verilirse kapatır geçerim. Verilmiyorsa da yapacak bir şey yok, ayarı kısar geçerim. Bu kadar net yani. Oyunum net ve kaliteli gözükecek diye işimden olamam.

Arkadaş ise bunu demek yerine “Kimse kendini kandırmasın, her şeyi fullersiniz geçersiniz.” yazıp durduğu için ben bu tepkiyi gösterdim. Öyle yorumu bütünü ile okumadan cımbızlayarak tek bir kısım üzerinden yanıt verirse bende arkadaş gibi o şekilde yanıt veririm.

Son düzenleme:
Bana hahaha falan atan arkadaşların RTX'in sadece görüntüden ibaret sanması kopartıyor. Çocuklar, çocuklar.