İstemeyerek özel okulda okuyan birisi olarak merak ettim.

Hepsi aynı olmuyor. %80'nin ortamı bozuk gerçekten. Fakat kalan 20'sinde ortam düzgün oluyor. Ve bu yatarak geçme olayı da aynı şekilde. Farklı okullar gördüm. Tamamen zıtlar gerçekten. Birinde yüksek not almayan yoktu. Diğerinde hak eden alıyordu. Çalışmayan 30 zor alıyordu. Çok 0 alan gördüm yani. Sınavda ekstra puan verme filan yoktu yani. Sözlüde dersteki davranışlarına göre veriliyordu. 50 alanda oluyordu 100 alanda. Hocalar daha iyi ders anlatıyor. Ben lise hocalarımla hala görüşürüm. Ama %80'i fazla egolu insanlar içeriyor. Ama %20'sinde ortamı düzgün oluyor. Fakat özel okul olmamalı. Saçma biraz.

İstemeyerek özel okulda okuyan birisi olarak merak ettim. Benim kendi fikirlerim Türkiye'de özel okulda okunmaz. Tek artısı yatarak sınıf geçiyorsun ama ortam inanılmaz kötü. Keşke güzel bir semtte düz Anadolu lisesinde okusaydım.

Aynısı hocam, ben de istemeyerek okudum ama bizim ortam güzeldi, eğlenceliydi. Zengin bebeler çok yoktu bizde. Zaten benim gittiğim dönem daha ucuzdu, yıllık 15.000 falandı. Şimdi milyon mu oldu, yoksa 100 binin altı bile bulunmuyor mu bilmiyorum. Daha da fazla olabilir, şu anki fiyatları pek takip etmiyorum.

Bizde yaşlı hoca çok nadirdi, genelde genç kadın hocalar vardı. Erkek hocalar da vardı ama onlar da gençti. Benim bahsettiklerim azınlık. Çoğu özel okul sizin dediğiniz gibi olabilir. Tabii bu şehirden şehre değişen bir durum, orası ayrı.

Keşke LGS'ye çalışıp daha güzel bir okula gitseydim diyorum bazenleri.
Hocam ben aile zoruyla orta okulda özele geçip lise sona kadar özel sektörde okudum. Tamamen bir hayal kırıklığı. Orta okulda o zamanlar (hala var mı bilmiyorum) devlet okulları adrese göre kayıt alıyordu bende merkeze ve okullara göre baya uzakta olduğum için özel okula kayıt olmuştum. LGS'de güzel puan gelmişti fakat ailem yine özelden devam et "Devlet okullarının ne olduğu belli değil" tabiriyle tekrar özele yazdırmışlardı. Nasıl gereksiz para harcanır sorusunun önde gelen cevaplarından biridir özel okul.

İstemeyerek özel okulda okuyan birisi olarak merak ettim. Benim kendi fikirlerim Türkiye’de özel okulda okunmaz. Tek artısı yatarak sınıf geçiyorsun ama ortam inanılmaz kötü. Keşke güzel bir semtte düz anadolu lisesinde okusaydım.
Gerekli düzenlemeler dahilince olmalı. Rekabet iyidir. Devlet bazı konularda geri planda kalmalı. Ama özel okullar olucaksa OBP denen saçmalık kaldırılmalı. Onun dışında sıkı bir denetim ve temel öğretmen şartları getirilmeli. Asgari ücrete çalışan öğretmen mi olur?

Hocam ben aile zoruyla orta okulda özele geçip lise sona kadar özel sektörde okudum. Tamamen bir hayal kırıklığı. Orta okulda o zamanlar (hala var mı bilmiyorum) devlet okulları adrese göre kayıt alıyordu bende merkeze ve okullara göre baya uzakta olduğum için özel okula kayıt olmuştum. LGS'de güzel puan gelmişti fakat ailem yine özelden devam et "Devlet okullarının ne olduğu belli değil" tabiriyle tekrar özele yazdırmışlardı. Nasıl gereksiz para harcanır sorusunun önde gelen cevaplarından biridir özel okul.
Katılıyorum. Ayrıca "ne olduğu belirsiz" tanımı, tam olarak özel okullar içindir bence. Parayı veren girebiliyor. Asıl ne olduğu belirli olan kaliteli, ortalama üstü puana sahip bir devlet okuludur diye düşünüyorum.

Bir ebeveyn olarak asla düşünmediğim kurumlar.
Bunun yerine çocuğumun devlet okuluna gitmesini ve zayıf kaldığı alanlarda takviye almasını tercih ederim. Parayı doğrudan oğluma harcamayı tercih ederim.