Özelleştirilmiş Windows 11 ISO'larını denemek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ömer_Yeter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 280

Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Yani açık konuşayım ben böyle özelleştirilmiş Windows ISO'ların hem merak ediyorum hem de kuskulaniyorum. Acaba bir sorun olur mu? Denildiği gibi performanslı ve hızlı mı?

Siber güvenlik ile uğraştığımdan dolayı da bu soruyu kendime sormamın da gayet normal olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tiny10 ve Ghost Spectre kullanmıştım iyi çalışıyordu. Ama bazı uyumsuzluklar yaşanıyor. Hem nereden bilebiliriz adam ISO'nun içine zararlı yazılım yüklemediğinden? Ben ya kullanıcının ISO'yu yapmasını ya da LTSC sürümlerini kullanmasını tavsiye ederim.

Bazı açık kaynak olan projelerini denemenin zararı olmaz. Kurarsın yaşadığın uyumsuzluklara ya da sorunlara göre fikrini değiştirirsin. Bazı projeler senin kendi başına oluşturabileceğin ISO'lardan kat be kat daha fazla optimizasyon ve debloat içeriyor. O yüzden kendin yapsan bile o denli kapsamlı bir ISO çıkarmak için epey emek harcaman gerekir.

Hocam LTSC + ReviOS gibi deneyebilirsiniz bence. ReviOS açık kaynaklı tabi açık kaynaklı diye virüs denilmezde ama yok. Ben 3 aydır kullanıyorum gayet iyi ve stabil. LTSC'ye biraz daha performans katıyor UWP uygulamalarını silerek gereksiz bazı Windows hizmetlerini devre dışı bırakarak. Onun dışında Tiny10/11 denedim belli bir süreden sonra çok yavaşlıyor. Optimum 10/11 denedim gayet iyiydi. Tiny10/11 gibi değildi. Bence mantıklı ama çok güvenmiyorsanız LTSC veya bi alt sürüm kurulabilir.

Bence AtlasOS kullan geç ama ISO istiyorsan bence KernelOS 23H2 kullan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…