Ülkede vergisini veren, işinde gücünde milyonlarca kürt kökenli vatandaş yaşıyor. Hepsini aynı kefeye koymak yanlış. Cümlelerimizi dikkatli seçmeliyiz.Yayını halk TV'den izledim ve tam olarak bunlardan bahsetti. Ayrıca, ‘kürtlere Türkiye Cumhuriyeti'nin sahipleri olmasını teklif ediyorum' demesinin haberini bulamadığım için koymadım. Buna ne diyeceksin? Teröriste güven olmaz.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Abdullah Öcalan terörist. Yani Abdullah Öcalan’ı bir Kürt olarak mı varsayıyorsun? Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi: ‘Apo ne Kürttür, ne Türktür; nesebi gayrisahih, it oğlu ittir.’ Ama sizin gibi fanatik particiler anlamaz.
Ülkede vergisini veren, işinde gücünde milyonlarca Kürt kökenli vatandaş yaşıyor. Hepsini aynı kefeye koymak yanlış. Cümlelerimizi dikkatli seçmeliyiz.
Yani doğru bir söz mü olduğunu düşünüyorsun?
Blackraven
Üstün
Abdullah Öcalan terörist. Yani Abdullah Öcalan’ı bir Kürt olarak mı varsayıyorsun? Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi: ‘Apo ne Kürttür, ne Türktür; nesebi gayrisahih, it oğlu ittir.’ Ama sizin gibi fanatik particiler anlamaz.
Yani doğru bir söz mü olduğunu düşünüyorsun?
Ee abi ? Özgür Özel, Devlet Bahçeli çok doğru bir fikir vermiş hemen çıkartıp konuşturalım, özgürlüğünü verelim mi demiş de adamı eleştiriyorsun ? Adam demiş ki halkın tamamın kabul edeceği bir çözüm süreci olmalı. Yani mecliste milliyetçi cenahın şu an tek merkezi olan İYİP'de onaylacak, meclis dışında olan Zafer Partisi'de hatta senin onayın bile önemli olacak. CHP olarak bu şartla destekleriz demiş. Burada neyi eleştiriyorsunuz ?
Direkt biz bu sürece dahil olmuyoruz AKP+HDP+MHP %60 yapıyor kendi hallerinde Apo'yu da çıkartsınlar oh oh diye dolaşsınlar daha mı iyi yani ?
- Makaleler
- 1
Direkt biz bu sürece dahil olmuyoruz AKP+HDP+MHP %60 yapıyor kendi hallerinde Apo'yu da çıkartsınlar oh oh diye dolaşsınlar daha mı iyi yani?
Özgür özel bugün açıkça karşı olduğunu belirtse, yılların sağcısı olan babam gider özgür özel'e oy verirdi. 2-3 sene öncesine kadar koyu bir AKP'li olan babam, şu an AKP'nin yaptıklarından dolayı bıkkın ve oy vermek için güvenebileceği birini arıyor. Bugün açıkça katılmadığını belirtseydi, babam gibi eskiden koyu AKP'li olanların oyunu alabilirdi ve iktidara gelirdi. Ayrıca herkesin fikri önemli diyorsun; madem öyle, laf kalabalığı yapacağına çıkıp ‘referandum yapalım, halk ne isterse o olsun' deseydi. Ayrıca babam, 1-2 hafta önce özgür özel'in konuşmasını dinlediğini ve çok güzel konuştuğunu söyledi, katıldığını belirtti. Tek bir örnekle gitmek doğru olmaz ama bu şekilde birkaç gördüğüm örnek de var. Eğer böyle dimdik ilerleseydi, çok fazla AKP oyu alabilirdi. Git bak sağcı gazete kitlesinin bu konudaki yorumlarına, herkes bir ton laf etmiş Erdoğan ve bahçeli'ye.
Özgür özel şu an muhalefet tarafında bir güvenlik sorunudur. Gelen gerçekten gideni aratırmış ya!
Kılıçlaroğlu aksinimi söylerdi?
Blackraven
Üstün
Özgür özel bugün açıkça karşı olduğunu belirtse, yılların sağcısı olan babam gider özgür özel'e oy verirdi. 2-3 sene öncesine kadar koyu bir AKP'li olan babam, şu an AKP'nin yaptıklarından dolayı bıkkın ve oy vermek için güvenebileceği birini arıyor. Bugün açıkça katılmadığını belirtseydi, babam gibi eskiden koyu AKP'li olanların oyunu alabilirdi ve iktidara gelirdi. Ayrıca herkesin fikri önemli diyorsun; madem öyle, laf kalabalığı yapacağına çıkıp ‘referandum yapalım, halk ne isterse o olsun' deseydi. Ayrıca babam, 1-2 hafta önce özgür özel'in konuşmasını dinlediğini ve çok güzel konuştuğunu söyledi, katıldığını belirtti. Tek bir örnekle gitmek doğru olmaz ama bu şekilde birkaç gördüğüm örnek de var. Eğer böyle dimdik ilerleseydi, çok fazla AKP oyu alabilirdi. Git bak sağcı gazete kitlesinin bu konudaki yorumlarına, herkes bir ton laf etmiş Erdoğan ve bahçeli'ye.
Evet babanın oyu için ülkenin %10-%15'i olan bir azınlığın sorunlarını yok saymalıydı çok mantıklı. Dediğim gibi yaşınız dolayısıyla hatırlamıyor olabilirsiniz. İlk çözüm sürecinde de CHP bu sürece muhalif kaldığı için büyük bir oy kaybına ve mobbing'e uğramıştı. Böyle bir süreç olacaksa mecliste, ana muhalefetin dahil olduğu bir şekilde olmak zorunda. Muhalefet böyle bir konuda "biz katılmıyoruz" deme lüksüne sahip değil sadece şartlarını dikte eder. AKP kabul ederse zaten sorun çözülür.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
İktidar A derse Kılıçdaroğlu B derdi. Maksat muhalefet olmaktı. Manisa'da orada burada bahçelerde gezip festivallere katılıp gündemi umursamamazlık yapmazdı. Evet Kılıçdaroğlu iyi bir parti lideri değildi hatta tek başına seçimi kaybettirdi ama şu an durum çok vahim ve savunacak muhalefet yok. Terörün çözümü uzlaşma değildir hiçbir zaman da böyle olmadı. Şu an muhalefet olmanın tam sırası. Şu an koyu AKP'lilerin kafası karışık herkes bir tepkiliyken biri çıkıp dur demeli. Erken seçim şart gibi gözüküyor. İyice yozlaşmış bir toplum olacağız. Özgür Özel CHP için bir güvenlik sorunudur. Kalkıp da Mansur Yavaş ben aday olmak istiyorum diyorsa CHP başkanına karşı, düşünün durum ne kadar vahim...
- Makaleler
- 1
Evet babanın oyu için ülkenin %10-%15'i olan bir azınlığın sorunlarını yok saymalıydı çok mantıklı.
Anlamak istediğin gibi anlıyorsun; ben de böylelerin çok olduğunu belirttim.
Dediğim gibi yaşınız dolayısıyla hatırlamıyor olabilirsiniz. İlk çözüm sürecinde de CHP bu sürece muhalif kaldığı için büyük bir oy kaybına ve Mobbing'e uğramıştı. Böyle bir süreç olacaksa mecliste, ana muhalefetin dahil olduğu bir şekilde olmak zorunda. Muhalefet böyle bir konuda "biz katılmıyoruz" deme lüksüne sahip değil sadece şartlarını dikte eder. AKP kabul ederse zaten sorun çözülür.
Terörün karşısında dimdik durulması gerektiğini savunuyorum. Yani bir yandan hak veriyorum sana ama gönlüm isterdi ki birinin dimdik karşısında olmasını görebilseydim.
Sye
Uzman
Ağzına bin sağlık kardeşim.Yine cımbız haberciliği. Adam 15 dakika konu hakkında konuşma yapmış 2 cümlesini alıp "muhalefette kötü hölölölö" yapılıyor. Başta başlığı açan arkadaş olmak üzere genç arkadaşlarımız çözüm sürecini hatırlamıyor olabilir ama çözüm sürecindeki asıl sıkıntı PKK ile görüşülmesi değildi. Zaten karşı taraf ile görüşülmezse nasıl sorunu çözeceksin değil mi ? Asıl sıkıntı hükümetin bu olayı TBMM dışında kapalı kapılar ardında hatta Oslo'da yabancı ülkelerin denetimi altında sürdürmesiydi. Düşünün ki öyle bir süreçti ki örgüt neye göre silah bırakacak, ne olacak vatandaşı bırak muhalefet liderine bile bilgilendirme yapılmıyordu. Zaten tam olarak da bu yüzden bu süreç patladı.
Özgür Özel, Abdullah Öcalan serbest bırakılsın gelsin TBMM'de konuşma yapsın denen saçma fikri desteklemediğini açık açık söylüyor. Böyle bir çözüm süreci yoluna girilecekse Türkünden Kürdüne, en sağcısından en solcusuna, herkesin "evet bu olabilir" dediği, şehit yakınlarının bile içine sinecek. Şeffaf ve TBMM bünyesinde bir süreç olursa destekleyeceklerini ama hükümetin isteğinin bu olmadığını, siyasi rant için böyle bir süreç muhabbetinin açıldığını söylüyor.
Kısaca böyle 1-2 cümlelik "haber" paylaşan satılık twitter sayfalarının paylaşımlarını ciddiye almayın.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Zafer Partisi bir Türk olarak milli duygularımı diri tutan tek parti. İktidarla Muhalefet kanka gibi takıldığı sürece rüyamızda görürüz muasır medeniyetler seviyesindeki Türkiyeyi.Terörün karşısında dimdik durulması gerektiğini savunuyorum. Yani bir yandan hak veriyorum sana ama gönlüm isterdi ki birinin dimdik karşısında olmasını görebilseydim.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar
- mortem.dll bulunamadı
-
-