Neyi anlamıyoruz söyler misiniz?
E, bu konu. Gören herkes, Kürdistan kuracak sanmış. Adamın demek istediğiyle alakası bile yok. Yanlış yaptığını ben de eleştiririm ama doğru bir sözünü yanlış yorumlamak ve yaymak tam bir rezalet.

Diğer yandan, halkın daha anlayabileceği seviyede konuşması gerekiyor. Kendini anlatabilmek de bir yetenektir.

E, bu konu. Gören herkes, kürdistan kuracak sanmış. Adamın demek istediğiyle alakası bile yok.
Ya dediğimi anlamıyorsun ya da işine gelmiyor, CHP partisinin genel başkanı olan özgür özel, teröriste selam gönderen birisi bunu normal olarak karşılıyor musun? Bunu geçtim bu konuda kürtlere devlet teklif ediyorum diyor, kürdün neden devlete ihtiyacı var? Devletsiz nefes alamıyor mu? Kim bu ülkede kürdün eğitimini, özgürlüğünü kısıtlıyor? O kadar topraklarını önemsiyor ise neden kürtlerin çoğu Fransa, Almanya, Amerika gibi ülkelerde yaşıyor? Senin dediğine gelirsem de devlet teklif ediyorsa insanlar ne anlamalı? Zaten kendileri kürdistan diye ağlıyorken halk ne anlamalı bu mesajdan?

Son düzenleyen: Moderatör:
CHP partisinin genel başkanı olan Özgür Özel, teröriste selam gönderen birisi. Bunu normal olarak karşılıyor musun?
Bu olayı duymadım ama genel olarak cevap vereceğim. Selam, düşmana bile verilebilir. Medeni insanların yaptığı bir şey. Tabii ki normal. Farklı eylemler olursa tartışılabilir ve yargılanabilir.

Kürt'ün neden devlete ihtiyacı var? Devletsiz nefes alamıyor mu? Kim bu ülkede Kürt'ün eğitimini, özgürlüğünü kısıtlıyor?
Diyarbakır'ı falan terk edip Irak'a mı gitsinler? Türk vatandaşıysalar burada ayrımcılığa uğramamaları gerekiyor. O kadar ayrımcılık yaşanıyor ki başka ülkelere sığınma talebinde bile bulunabiliyorlar. Özgür Özel'in de demek istediği, Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti ile bir olmaları. Türk'üm, Türkiye'nin vatandaşıyım diyebilmeleri ve kimseden farkları olmamalı.

O kadar topraklarını önemsiyor ise neden Kürtlerin çoğu Fransa, Almanya, Amerika gibi ülkelerde yaşıyor?
Avrupa'da ayrımcılığa uğramıyorlar. İşe girerken bile Kürtleri sevmeyen insan dolu. Birisi Türkçe konuşma şekillerini beğenmez, ötekisi giyimlerini beğenmez, diğeri de direkt varlıklarını beğenmez. Belediye başkanları bile görevden alınıyor.

Zaten kendileri Kürdistan diye ağlıyorken halk ne anlamalı bu mesajdan?
Kürdistan diyememeleri, Türk hissetmeleri gerektiği. Ayrımcılık yapmazsanız ve haklarını korursanız niye yeni devlet istesinler? İspanya'da Katalonya da ayrı devlet olabilirdi ama olmadı. Ayrılmak isteyenler de az değil. Referandum bile yaptılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu olayı duymadım ama genel olarak cevap vereceğim. Selam, düşmana bile verilebilir. Medeni insanların yaptığı bir şey. Tabii ki normal. Farklı eylemler olursa tartışılabilir ve yargılanabilir.

Diyarbakır'ı falan terk edip Irak'a mı gitsinler? Türk vatandaşıysalar burada ayrımcılığa uğramamaları gerekiyor. O kadar ayrımcılık yaşanıyor ki başka ülkelere sığınma talebinde bile bulunabiliyorlar. Özgür Özel'in de demek istediği, Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti ile bir olmaları. Türk'üm, Türkiye'nin vatandaşıyım diyebilmeleri ve kimseden farkları olmamalı.

Avrupa'da ayrımcılığa uğramıyorlar. İşe girerken bile Kürtleri sevmeyen insan dolu. Birisi Türkçe konuşma şekillerini beğenmez, ötekisi giyimlerini beğenmez, diğeri de direkt varlıklarını beğenmez. Belediye başkanları bile görevden alınıyor.

Kürdistan diyememeleri, Türk hissetmeleri gerektiği. Ayrımcılık yapmazsanız ve haklarını korursanız niye yeni devlet istesinler? İspanya'da Katalonya da ayrı devlet olabilirdi ama olmadı. Ayrılmak isteyenler de az değil. Referandum bile yaptılar.
Duymadım, olabilir ile iş yürümüyor burası orta doğu kimin ne çıkarlar ile hareket ettiğini bilmeyecek kadar masum düşünmeyin, askerini şehit eden, bebekleri öldüren birisine selam veren de kansızdır, iyi günler.

Resmî bir konuşmada saygılı olmanız ve herkesin hakkını aramanız gerekiyor. Selahattin Demirtaş’tan bahsediyorsanız da sebebi çok belli. Suçluysa bile düzgün bir şekilde yargılanması gerekiyor. Suçlu olduğu kanıtlanırsa ve gereği yapılırsa kimse bir şey demez. Arkasında başka bir niyet aramanıza gerek yok.

En nefret ettiğim konudur "Kürt sorunu." kime göre, neye göre sorun? Kendim Kürt'üm; 112'yi aradığımda her türlü desteği alabiliyorum. Hukuksal olaylarda ayrımcılığa uğramıyorum, kamuda işe alımlarda ayrımcılığa uğramıyorum, okul okuyabiliyorum, meclise girebiliyorum. Destek alsam Cumhurbaşkanı olabilirim. Eee, sorun bunun neresinde, anlamış değilim.

Bence bir sorun varsa, o da Kürt halkının ezici kısmının bir şeyleri öğrenmeden, sorgulamadan, körü körüne inanmasıdır. Çok kısa bir örnekle kendimden ve mahalledeki arkadaşlarımdan örnek vereyim: Biz küçükken, bizlere PKK sempatizanları tarafından, " T.C. şöyle kötü, Atatürk bize böyle eziyet etti" gibi şeyler anlatılıyordu. Biz de küçüktük; işimiz sadece sokakta oyun oynamaktı. Anlatılanları araştırmak, sormak, soruşturmak bile aklımızdan geçmeden hemen inanıp düşman kesilirdik.

Gün oldu, mahallemizden taşındık; arkadaş çevrem değişti. Liseye başladım, tarihe çok merak saldım, araştırmaya merak saldım. İlk önce doğru bildiklerimin ne kadarı doğru, araştırayım derken hepsinin yalan olduğunu öğrendim. Kısacası, her anlatılanlara körü körüne inanmak insanı sorunlu bir durumada sokar, yok ta eder.

İşin garibi, fikirlerimi söylediğimde beni dışlayan kişi, kendisini dışlanmış olarak gören Kürt biri oluyor. Bu durumu anlamak zor.