Çözüldü P1* yetki belgesi ücreti ödenmezse ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
İyi sosyaller. Moto kuryelik için P1* belge ücretini merak ettiğim için e-Devlet üzerinden başvuru yaptım. Yapay zeka yönlendirdi, en son adımda bankaya ödenmesi gereken bir ücret varmış.
Bu başvuruyu fiyatı öğrenmek için yaptım fakat ödeme belgesinde şöyle bir uyarı yazıyor.

Bunun parasını son ödeme tarihine kadar ödemezsem bu başvuru iptal mi olacak? Yeniden başvuru yapabilecek miyim?

Çözüm
Faaliyette bulunmadığın sürece sorun olmayacağı belirtilmiş. İleride tekrar başvuru yapabilirsin.
Faaliyette bulunmadığın sürece sorun olmayacağı belirtilmiş. İleride tekrar başvuru yapabilirsin.

Çözüm

Selamlar,

Yukarıda alıntıladığım mesaj doğrudur. Oradaki ibare sizi ödeme yapmadan faaliyet yapılması konusunda uyarmaktadır. Ödeme yapmaktan vazgeçtiğinizde idari para cezası almazsınız.

Ödeme yapmadığınız takdirde başvurunuz geçersiz olacak. Daha sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.

Hocam bir de bu konuyla pek bir ilgisi yok fakat P1* belgesi gerektirmeyen kuryelik yöntemi de varmış. Normal de Vigo'ya başvurmuştum bana birden fazla seçeneklerimiz mevcut demişti.

Sizce P1* almak daha mı avantajlı olur yoksa tek bir işletmede çalışmak mı daha iyi olur?

(Bu sorum bir nevi öneri niteliğinde bir soru.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabaca söylemek gerekirse buradaki 2 senaryo aslında şu:
  1. Kendi işinin patronu olursun. Vergi mükellefi sensindir. Kazancının vergisini ödemek zorundasın. Bağ-kur'lu olacaksın ve kendi bağ-kur'unu kendin yatıracaksın
  2. Bir nevi maaşlı çalışan gibisin. Vergi mükellefi değilsin, bağ-kur'lu değilsin. Sana sigorta yapacaklar ve sigortanı ödeyecekler.
Bu noktada kendi matematiğini kendin yapıp hangisi senin için faydalı veya zararlı bir karar vereceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…