İyi sosyaller. Moto kuryelik için P1* belge ücretini merak ettiğim için e-Devlet üzerinden başvuru yaptım. Yapay zeka yönlendirdi, en son adımda bankaya ödenmesi gereken bir ücret varmış.
Bu başvuruyu fiyatı öğrenmek için yaptım fakat ödeme belgesinde şöyle bir uyarı yazıyor.
Bunun parasını son ödeme tarihine kadar ödemezsem bu başvuru iptal mi olacak? Yeniden başvuru yapabilecek miyim?
İyi sosyaller. Moto kuryelik için P1* belge ücretini merak ettiğim için e-Devlet üzerinden başvuru yaptım. Yapay zeka yönlendirdi, en son adımda bankaya ödenmesi gereken bir ücret varmış.
Bu başvuruyu fiyatı öğrenmek için yaptım fakat ödeme belgesinde şöyle bir uyarı yazıyor.
Yukarıda alıntıladığım mesaj doğrudur. Oradaki ibare sizi ödeme yapmadan faaliyet yapılması konusunda uyarmaktadır. Ödeme yapmaktan vazgeçtiğinizde idari para cezası almazsınız.
Ödeme yapmadığınız takdirde başvurunuz geçersiz olacak. Daha sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.
Yukarıda alıntıladığım mesaj doğrudur. Oradaki ibare sizi ödeme yapmadan faaliyet yapılması konusunda uyarmaktadır. Ödeme yapmaktan vazgeçtiğinizde idari para cezası almazsınız.
Ödeme yapmadığınız takdirde başvurunuz geçersiz olacak. Daha sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.
Hocam bir de bu konuyla pek bir ilgisi yok fakat P1* belgesi gerektirmeyen kuryelik yöntemi de varmış. Normal de Vigo'ya başvurmuştum bana birden fazla seçeneklerimiz mevcut demişti.
Sizce P1* almak daha mı avantajlı olur yoksa tek bir işletmede çalışmak mı daha iyi olur?
Hocam bir de bu konuyla pek bir ilgisi yok fakat P1* belgesi gerektirmeyen kuryelik yöntemi de varmış. Normalde Vigo'ya başvurmuştum, bana birden fazla seçeneğimiz mevcut demişti.
Kabaca söylemek gerekirse buradaki 2 senaryo aslında şu:
Kendi işinin patronu olursun. Vergi mükellefi sensindir. Kazancının vergisini ödemek zorundasın. Bağ-kur'lu olacaksın ve kendi bağ-kur'unu kendin yatıracaksın
Bir nevi maaşlı çalışan gibisin. Vergi mükellefi değilsin, bağ-kur'lu değilsin. Sana sigorta yapacaklar ve sigortanı ödeyecekler.
Bu noktada kendi matematiğini kendin yapıp hangisi senin için faydalı veya zararlı bir karar vereceksin.