• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü P5G41T MLX anakartta RAM OC için JumperFree Config ayarını kurcalarken işlemci frekansı da arttı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FurkanMasto
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 149
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FurkanMasto

Çalışkan
RAM'leri BIOS'tan önce Advanced > JumperFree Config'den RAM'i %15 OC yapıp 1066 MHz'den 1220 MHz'e yükselttim ama galiba yanında işlemciye de OC yaptım galiba.

P5G41T MLX

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
JumperFree Config zaten Jumper'a fiziksel müdahalede bulunmadan anakartın kendi kendine yapmış olduğu CPU Clock, RAM MHz ve FSB Ratio gibi değerleri otomatik artırmasıdır. RAM niyetiyle artırmış olsan da aslında diğer parçaların da oranlarını artırır.
JumperFree Config zaten Jumper'a fiziksel müdahalede bulunmadan anakartın kendi kendine yapmış olduğu CPU Clock, RAM MHz ve FSB Ratio gibi değerleri otomatik artırmasıdır. RAM niyetiyle artırmış olsan da aslında diğer parçaların da oranlarını artırır.

Çözüm

Teşekkürler. Stok fan var ama sıkıntı olur mu, soğutma problemi çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler. Stok fan var ama sıkıntı olur mu, soğutma problemi çıkar mı?
Sıcaklık testi yapmayı deneyebilirsin, örneğin Prime 95 Small FFTs testi abartı bir testtir ama yapılabilir. Bunun dışında daha hafif bir şey olarak Y-Cruncher ve Cinebench testleri yapılabilir. Daha hafif stres testi olarak da OCCT veya AIDA 64 yapılabilir.

Stok hızda GTA 5 oynarken kasanın yan kapağı açık olmasına rağmen 91 dereceyi buldu. 3.2 GHz halinde kasanın içine hava vuracak mini vantilatör koydum yine de 94 derece, o da olmasa kesin 100 dereceyi bulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…