Serhattt

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem aldım. Anakart MSI Pro A620M-E, RAM Kingston Beast EXPO/XMP 16 GB 5600MHz CL36 DDR5 32 GB (2x16). BIOS'tan RAM frekansını ne kadar arttırırsam arttırayım az veya çok fark etmez oyuna girince birkaç dakika sonra hem oyun hem de PC çöküyor. Arada mavi ekran hatası da veriyor. Windows'taki bellek tanılama aracını çalıştırdığımda da belleklerde sorun çıkıyor. Biraz araştırdım internette ama maalesef birçok şey denememe rağmen sorunu çözemedim. Yetkili arkadaşlardan yardım bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Yani şimdi bu RAM'leri asla daha yüksek frekansta kullanamayacak mıyım ne yapmamız lazım.

Sizce garantiye yollasam çözüm bulurlar mı veya ileride güncellemeler ile bu sorun çözülür mü çözülmesse ne diye para verdim ben normal 5600 MHz de kullanamayacaksam iade değişim gibi bir hakkım var mıdır nasıl bir yol izlemeliyim sizce.
İadeyi deneyin. Genelde bilgi sahibi olmuyorlar bu konuda.
Kabul edilmezse RAM'leri 2. elden çıkarın. 6000-6400MT/s, CL28-30-32 değerlikli bir RAM bulmaya çalışın.

İadeyi deneyin. Genelde bilgi sahibi olmuyorlar bu konuda.
Kabul edilmezse RAM'leri 2. elden çıkarın. 6000-6400MT/s, CL28-30-32 değerlikli bir RAM bulmaya çalışın.

İyide bu RAM'lar hazır sistemle geldi iade etsek verecekleri para ne kadar olacak faturadakiyle aynıysa 4-5 bin verecekler yani şu an 32 GB RAM'lar olmuş 15-20 bin değişim istesek daha iyi değil mi