Arkadaki portları anlattığınız gerçekten benim için hayat kurtarıcı oldu. Belki de görüntü gelmeyenler sadece portu değiştirmememden yani doğru portu bulamamdan ötürü çalışmayanlar olabilir. Yoksa ne diye igpudan görüntü alamayayım ki bana da çok mantıksız gelmişti. Dpi kablosu anakarta takılıyken bile görüntü gelmediği de olmuştu ama bu da ekstra kafa karıştırıcı.Bir problem olacağını sanmam fakat iGPU kullanarak neden görüntü alamadın, o kısmı tam anlamadım. İşlemcinin grafik biriminden görüntü alıp tekrardan eski BIOS flashlayınca kurtuluyor zaten kart öyle bir durumda. Bu kart zaten çok ısındığından power limit %125 yapıp +300 +2000 versen bile stabil olmaz, fazlasıyla ısınır, o şekilde kullanmak çok sağlıklı olmaz. Arka portlar çalışmaz bir de dp/hdmi yeri değiştiğinden karta göre. Kartın fanlarından biri falan dönmeyebilir. Nvflash yerine bir program daha vardı, onla yazıp dener misin @MrMakina
Bununla flashlamayı dene. Board ID overrideliyordu sanırım bu, Nvflash'ta board mismatch problem yaratıyor.
@MrMakina Board ID mismatch yüzünden belki o hatayı alıyorsun, normalde farklı kartları flashlayınca öyle bir durum olmaması lazım. Tek sıkıntı arkadaki portların yeri değiştiğinden birkaçı çalışmaz, bir de öndeki 3 fandan belki 1'i falan dönmez, arada öyle oluyor. Başka problem olmaz genelde. Attığım nvflashk ile dene.
İşlem başarılı olsa bile stok halde 70-80 derece çalışan karta %125 power limit verip +300 core +2000 +3000 memory kullanmak cok mantıklı olmaz, stabil olmaz yani. Sıcak çalışmayacak ki stabil olsun. Hep mantık aynı.
Deneyeceğim hocam şu anda nöbetteyim ya cumartesi ya da pazartesi bakacağım. Attığımız nvflashk en son ağustos 2023 te düzenlenmiş ya 5000 serisi mimarisiyle de sorunsuz çalışır mı bazen mimariye göre programlar gördüm ondan soruyorum.
Anladım hocam OC mantığınızı ama ben kırığım biraz böyle deney gibi uğraşmayı seviyorum sağ olun tavsiyeleriniz için