MrMakina

Çalışkan
GeForce RTX™ 5070 Ti GamingPro-S modeline sahibim. OC versiyonunda en azından %7 civarında bir güç artışı elde edebileceğimi düşündüğüm için onun BIOS’unu yazmak istiyorum. Ancak farklı marka ve Palit modellerinin VBIOS dosyalarını denediğimde ya görüntü alamadım ya da aygıt yöneticisinde “Kod 43” hatasıyla karşılaştım. Bu hatanın model farklılığından kaynaklandığını düşünüyorum. Elinde bu modele uygun VBIOS olan varsa paylaşabilir mi?

GeForce rtx™ 5070 Ti gamingpro-s modeline sahibim. OC versiyonunda en azından %7 civarında bir güç artışı elde edebileceğimi düşündüğüm için onun BIOS'unu yazmak istiyorum. Ancak farklı marka ve Palit modellerinin VBIOS dosyalarını denediğimde ya görüntü alamadım ya da aygıt yöneticisinde “kod 43” hatasıyla karşılaştım. Bu hatanın model farklılığından kaynaklandığını düşünüyorum. Elinde bu modele uygun VBIOS olan varsa paylaşabilir mi?

OC yapmanı pek tavsiye etmem. Kart zaten ince ve soğutma olarak 5070 Ti'da en kötü model. Bu yüzden daha çok undervolta odaklanmanı tavsiye ederim.

OC yapmanı pek tavsiye etmem. Kart zaten ince ve soğutma olarak 5070 Ti'da en kötü model. Bu yüzden daha çok undervolta odaklanmanı tavsiye ederim.

950 mv 3000MHz ile toplam 265 watt tüketerek 64-65 derecelerde kullanıyorum şu an. Fanlarım ise %40 seviyelerinde. Limitlerini görmek istiyorum. %80 fan olmadığı sürece sesli çalışması çok rahatsız etmiyor beni. Performans seviyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
VBIOS çok kurcalamanı tavsiye etmem, farklı marka VRAM, farklı sayıda I/O portlarına denk gelen VBIOS gelirse başın daha çok ağırır kurtarabilirsin ama başın ağrır. Asıl konuya gelirsek TechPowerUp sitesine bakmanı eğer orada bulamazsan direkt üretici ile iletişime geçmeni öneririm. Genellikle üretici marka VBIOS seninle paylaşır, mail atman yeterli olacaktır.

En son VBIOS kurcalayan birisinin kartı kullanılmaz hale gelmişti VBIOS çok riskli normal Afterburner gibi değil.

Ben bu işin en az 2 yıldır içerisindeyim. Vbios modluyorum değiştirmiyorum kendim yazıyorum en az 10.000'den fazla kez flash yapmışımdır birkaç kez sıkıntı yaşadım ama hardbrick olmadı, profilimde ekstrem overclock denemelerini içeren resimlerimde var fakat bilmeyen için biraz sıkıntılı durumlar oluşabiliyor.

Ben bu işin en az 2 yıldır içerisindeyim. Vbios modluyorum değiştirmiyorum kendim yazıyorum en az 10.000'den fazla kez flash yapmışımdır birkaç kez sıkıntı yaşadım ama hardbrick olmadı, profilimde ekstrem overclock denemelerini içeren resimlerimde var fakat bilmeyen için biraz sıkıntılı durumlar oluşabiliyor.
Hocam brick yaşadım sanırım hiç görüntü vermemesi durumuysa eğer orijinal biosu yükleyerek tekrardan karttan görüntü alabildim. Bazı bioslarda igpu dahil hiçbir şekilde görüntü alamadım bazılarında ise gpu-z biosu tanımasına limitlerin değişmesine rağmen driver kuramadım. Aygıt yöneticisinde sarı ünlem olarak kaldı 5070 ti(!) şeklinde. Bunun sebebi ne olabilir bunu merak ediyorum bir de hardbrick dediğimiz durum tamamen dönüşümsüz sanırım. Hardbrick olayı device id aynı olduğu sürece dahi ( 5070 ti -> 5070 ti bios yükleme) gerçekleşebilecek bir durum mu ?

Hocam brick yaşadım sanırım hiç görüntü vermemesi durumuysa eğer orijinal biosu yükleyerek tekrardan karttan görüntü alabildim. Bazı bioslarda igpu dahil hiçbir şekilde görüntü alamadım bazılarında ise gpu-z biosu tanımasına limitlerin değişmesine rağmen driver kuramadım. Aygıt yöneticisinde sarı ünlem olarak kaldı 5070 ti(!) şeklinde. Bunun sebebi ne olabilir bunu merak ediyorum bir de hardbrick dediğimiz durum tamamen dönüşümsüz sanırım. Hardbrick olayı device id aynı olduğu sürece dahi ( 5070 ti -> 5070 ti bios yükleme) gerçekleşebilecek bir durum mu ?
iGPU mevcutsa orjinal BIOS'u yazdırırsın aynı yöntemle, bir problem çıkmaz. Farklı markaların VBIOS denedin mi? Ya da hangi modellerinkini denedin.

3 GHz kullanman çok daha mantıklı olur ama stabilse. Bu kart ısınıyor çünkü, diğer BIOS'larda da farklı durum olmayacaktır. Soğutması başarılı bir model değil. OC ile performans artışı da çok minimal olduğu bu seride düşünülürse 3 GHz kullanmaya devam etsen çok daha iyi olur.

3 GHz + 2000 Memory ver geç, bunun üzerine %2-3 koyarsın en fazla, tatmin etmez @MrMakina Power Limiti de arttığı yere kadar artır undervolt yapsan da, arada spike yapıp güç çekiyor, ona izin ver.

iGPU mevcutsa orijinal BIOS'u yazdırırsın aynı yöntemle, bir problem çıkmaz. Farklı markaların VBIOS denedin mi? Ya da hangi modellerinkini denedin.

3 GHz kullanman çok daha mantıklı olur ama stabilse. Bu kart ısınıyor çünkü, diğer BIOS'larda da farklı durum olmayacaktır. Soğutması başarılı bir model değil. OC ile performans artışı da çok minimal olduğu bu seride düşünülürse 3 GHz kullanmaya devam etsen çok daha iyi olur.

3 GHz + 2000 Memory ver geç, bunun üzerine %2-3 koyarsın en fazla, tatmin etmez @MrMakina Power limiti de arttığı yere kadar artır undervolt yapsan da, arada spike yapıp güç çekiyor, ona izin ver.
MSI Vanguars SoC.
ASUS Prime OC.
Bu ikisi kartı tanıtıp code: 43 aldıklarım.

ASUS TUF OC performance BIOS.
Palit GameRock OC.
Zotac'ın %15 powerlimitli bir OC modeli.
Bu üçünde iGPU olsa bile görüntü alamadım.

Dediğim gibi 0.950 v ve 3000 MHz değerlerinde stabilim. Deneye yanıla en stabil en üst düzeyi buldum. Stock ayarlarda 2850 MHz 1.050 Watt değerlerinde 290 watt'larda çekerek 68-70 dereceleree çalışırken ben 255 watt'larda 64-65 derecelerde kullanıyorum.

Bunun dışında kartımın herhangi bir Power limit artışı yok üst sınırı %100. OC BIOS'u ile sadece biraz daha performans kovalıyorum. Yapabiliyorsam neden yapmayayım yani yapması zor bir işlem değil evet bazen sonuçları ağır olabiliyormuş ama tamamen alakasız BIOS denemediğim sürece geri dönüşümsüz bir problem olmayacağını düşündüğüm için cesır davranıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Vanguars SoC.
ASUS Prime OC.
Bu ikisi kartı tanıtıp code: 43 aldıklarım.

ASUS TUF OC performance BIOS.
Palit GameRock OC.
Zotac'ın %15 powerlimitli bir OC modeli.
Bu üçünde iGPU olsa bile görüntü alamadım.

Dediğim gibi 0.950 v ve 3000 MHz değerlerinde stabilim. Deneye yanıla en stabil en üst düzeyi buldum. Stock ayarlarda 2850 MHz 1.050 Watt değerlerinde 290 watt'larda çekerek 68-70 dereceleree çalışırken ben 255 watt'larda 64-65 derecelerde kullanıyorum.

Bunun dışında kartımın herhangi bir Power limit artışı yok üst sınırı %100. OC BIOS'u ile sadece biraz daha performans kovalıyorum. Yapabiliyorsam neden yapmayayım yani yapması zor bir işlem değil evet bazen sonuçları ağır olabiliyormuş ama tamamen alakasız BIOS denemediğim sürece geri dönüşümsüz bir problem olmayacağını düşündüğüm için cesır davranıyorum.
Bir problem olacağını sanmam fakat iGPU kullanarak neden görüntü alamadın, o kısmı tam anlamadım. İşlemcinin grafik biriminden görüntü alıp tekrardan eski BIOS flashlayınca kurtuluyor zaten kart öyle bir durumda. Bu kart zaten çok ısındığından power limit %125 yapıp +300 +2000 versen bile stabil olmaz, fazlasıyla ısınır, o şekilde kullanmak çok sağlıklı olmaz. Arka portlar çalışmaz bir de dp/hdmi yeri değiştiğinden karta göre. Kartın fanlarından biri falan dönmeyebilir. Nvflash yerine bir program daha vardı, onla yazıp dener misin @MrMakina

Bununla flashlamayı dene. Board ID overrideliyordu sanırım bu, Nvflash'ta board mismatch problem yaratıyor.

@MrMakina Board ID mismatch yüzünden belki o hatayı alıyorsun, normalde farklı kartları flashlayınca öyle bir durum olmaması lazım. Tek sıkıntı arkadaki portların yeri değiştiğinden birkaçı çalışmaz, bir de öndeki 3 fandan belki 1'i falan dönmez, arada öyle oluyor. Başka problem olmaz genelde. Attığım nvflashk ile dene.

İşlem başarılı olsa bile stok halde 70-80 derece çalışan karta %125 power limit verip +300 core +2000 +3000 memory kullanmak cok mantıklı olmaz, stabil olmaz yani. Sıcak çalışmayacak ki stabil olsun. Hep mantık aynı.