Palworld bildiğiniz gibi satış üstüne satış rekorları kırıyor. Yayıncıların çoğu bu oyunu oynuyor ve Steam de en popüler oyunlar arasına ismini hızlıca yazdırdı. Benim değinmek istediğim nokta oyunun fikri. Açıkça anlaşıldığı gibi oyunda Pokemon'lar kullanılıyor. İsmi değişik sadece. Üstelik buna rağmen Nintendo'ya herhangi bir telif ücreti de ödemiyorlar. İleride bundan cesaretlenen firmalar ünlü karakterleri ya da fikirleri ismini değişip piyasaya sürerse ben piyasanın özgünlükten uzak iyice tek düzeye gideceğini düşünüyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Palworld bildiğiniz gibi satış üstüne satış rekorları kırıyor. Yayıncıların çoğu bu oyunu oynuyor ve Steam de en popüler oyunlar arasına ismini hızlıca yazdırdı. Benim değinmek istediğim nokta oyunun fikri. Açıkça anlaşıldığı gibi oyunda Pokemon'lar kullanılıyor. İsmi değişik sadece. Üstelik buna rağmen Nintendo'ya herhangi bir telif ücreti de ödemiyorlar. İleride bundan cesaretlenen firmalar ünlü karakterleri ya da fikirleri ismini değişip piyasaya sürerse ben piyasanın özgünlükten uzak iyice tek düzeye gideceğini düşünüyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Palworld Among Us gibi yakında unutulur diye düşünüyorum.
Geliştiricilere bağlı. Güncel tutarlarsa uzun süre düşmez en çok oynanan oyun listelerinden.Palworld Among Us gibi yakında unutulur diye düşünüyorum.
Palworld Among Us gibi yakında unutulur diye düşünüyorum.
Among Us gibi sınırlı bir oyun değil yapımcılar para hırsına kapılmayıp saçma şeyler getirmezlerse asla unutulmaz.
Pokemon kimsenin babasının malı değil dostum. Adamların kullandıkları tasarımların Pokemon'larla alakası yok. Direk alsalar anlarım da ilham alarak farklı tasarımlar yapmışlar üstelik bunu yapan onlarca oyun var. Bu bir. İkincisi tutan yok. Buradan cesaretlenen firmalar herhangi bir şey yapabilir ki cesaretlenecek bir şey de yok çünkü hırsızlık yok burada.
Palword ise kendini güncel tutarsa yürür gider.
Pokemon kimsenin babasının malı değil dostum. Adamların kullandıkları tasarımların Pokemon'larla alakası yok
Bence var. Elbette birebir kopyalamamışlar ama benziyorlar.
Bence var. Elbette birebir kopyalamamışlar ama benziyorlar.
Yani? Buradan hiçbir şey çıkmaz. Telif davası da açılmaz.
Telif davası açabiliyor olsaydı Nintendo çoktan açmıştı zaten. Telif davası birebir kopyalamadan açılamaz zaten ama demek istediğim bu değil zaten. Demek istediğim karakterlerin özgün olmaması.Yani? Buradan hiçbir şey çıkmaz. Telif davası da açılmaz.
Telif davası açabiliyor olsaydı Nintendo çoktan açmıştı zaten. Telif davası birebir kopyalamadan açılamaz zaten ama demek istediğim bu değil zaten. Demek istediğim karakterlerin özgün olmaması.
Katılıyorum hocam ama piyasada bu konuda özgün karakter yaratmak epey güç. Ne yapsanız sürekli birilerine benzeyecek.
miraçov
Üstün
Bu tarz oyunlar her zaman unutulmaya, köşeye atılmaya mahkumdur birkaç sene popüler olup sonra unutulurlar.
Yeni konular
-
-
-
-
90 metrekare ev için klima ve hava soğutucu önerisi
- AlpertunGa
-
-
Elektronik Onvo 32OVM6500X ayaklı televizyon 27.499 TL
- Fırsat Ekibi
-