Arada sırada bu panelci muhabbetlerini duyuyorum, panelcilerin tam olarak olayı nedir?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bazı veri çekme yolları ile devletin veri kaynaklarından kişilerin verileri çekiliyor. Bu veriler bir arayüzde birilerine sunuluyor. O arayüzün ismi panel olarak geçiyor. Verilerde aklınıza gelebilecek aşağı yukarı her şey var. Üstte sayılanlar hariç plaka sorgusu, adres sorgusu, hastane kayıtları, GSM bilgileri gibi bilgiler de yer alabiliyor.
Panelciler bu arayüzü oluşturan ve genelde ticarete dökerek millete satan kişiler. Kullanıcılara da panelci denmeye başlandı son zamanlarda. Bunu eline geçirince kendini süper güç zanneden bir kitle işte.
Bu arada şöyle de bir bilgi geçeyim, bazıları kendi bile yapmıyor o arayüzü. Bazı leak (sızıntı) forumlarından doğrudan araklıyorlar. Zaten gerek 2015'teki gerekse bir iki sene önceki sızıntılar, panel işinin başlangıcı olarak yabancı bir forumdan yapılan sızdırmayla başladı. Sandığımızın aksine yabancılarda da bilgilerimize ilgi gösterenler var. Bu yüzden +1 kodlu telefonlardan dolandırıcı içerikli mesajlar alıyoruz ya
Aynı sitelerde başka ülkelerden bilgiler (örn. Meksika Savunma Bakanlığı çalışanlarının bilgileri) veya başka siteler (Yemeksepeti vs.) de sızıntı olarak yer alabiliyor.
Panelciler bu arayüzü oluşturan ve genelde ticarete dökerek millete satan kişiler. Kullanıcılara da panelci denmeye başlandı son zamanlarda. Bunu eline geçirince kendini süper güç zanneden bir kitle işte.
Bu arada şöyle de bir bilgi geçeyim, bazıları kendi bile yapmıyor o arayüzü. Bazı leak (sızıntı) forumlarından doğrudan araklıyorlar. Zaten gerek 2015'teki gerekse bir iki sene önceki sızıntılar, panel işinin başlangıcı olarak yabancı bir forumdan yapılan sızdırmayla başladı. Sandığımızın aksine yabancılarda da bilgilerimize ilgi gösterenler var. Bu yüzden +1 kodlu telefonlardan dolandırıcı içerikli mesajlar alıyoruz ya
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Panelden çıkmıyor fakat ele geçirebiliyorlar bazı yöntemlerle beraber. Panelcilerin çoğu kredi kartlarıyla uğraşıyor o yüzden söyledim. Hatta düzenleyeyim, teşekkür ederim belirttiğiniz için.@Glade, panelden kredi kartı ve e-Devlet bilgileri çıkmıyor, yanlışınız var.
@Elma ısıran, zamanında sızdırılan kişisel bilgilerimiz bunlar ve iddiaya göre diyerek cümleme devam edeceğim çünkü uğraşmak istemiyorum. İddiaya göre bilgilerimiz hâlâ sızdırılmaya devam etmekte. Bu sızdırılan bilgileri alan kişiler de panel tarzında bir şey oluşturuyor ve oradan ad, soyadı, yaşadığı şehir ile kişisel bilgilere ulaşılabiliyor. Endişe etmeyi gerektirecek durum yok. Artık çoğu şey mobil onay istiyor, siz onay vermediğiniz sürece hiçbir şey yapamazlar.
@Glade, yorumunuzu düzenlemeniz iyi olur çünkü sanki panelden kredi kartına ya da e-Devlet bilgisine erişilebiliyor gibi gözüküyor. Bir de akıl, mantık var. Şifrenizi kolay tahmin edilebilecek şifre koymayın. Varsayalım ki şifreniz bulundu. Banka hesabına girmek o kadar kolay değil.
@Glade, yorumunuzu düzenlemeniz iyi olur çünkü sanki panelden kredi kartına ya da e-Devlet bilgisine erişilebiliyor gibi gözüküyor. Bir de akıl, mantık var. Şifrenizi kolay tahmin edilebilecek şifre koymayın. Varsayalım ki şifreniz bulundu. Banka hesabına girmek o kadar kolay değil.
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Sadece 2020 değil 2016'da da sızıntı yaşandı.2022 yılında sızdırılan halk sağlığı yönetim sistemi verilerinden insanların bilgilerini basit bir MySQL sorgusu ile alan ve milleti tehdit eden ergenlerden oluşuyor bu panelciler. Ülkemizde sadece hsys değil birçok kamu kuruluşunun da verileri sızdırıldı ve sanki devlet yetkilisi gibi her şeye 10 yaşındaki çocuk bile ulaşabilir hale geldi.
Elma ısıran
Üstün
Anladım, teşekkür ederim bilgilendirme için. İlk defa böyle bir şey duydum valla.@Elma ısıran, zamanında sızdırılan kişisel bilgilerimiz bunlar ve iddiaya göre diyerek cümleme devam edeceğim çünkü uğraşmak istemiyorum. İddiaya göre bilgilerimiz hâlâ sızdırılmaya devam etmekte. Bu sızdırılan bilgileri alan kişiler de panel tarzında bir şey oluşturuyor ve oradan ad, soyadı, yaşadığı şehir ile kişisel bilgilere ulaşılabiliyor. Endişe etmeyi gerektirecek durum yok. Artık çoğu şey mobil onay istiyor, siz onay vermediğiniz sürece hiçbir şey yapamazlar.
Physic
Üstün
Bu olaylar 2022 de patladı hocam daha çok. Panel denilen şey ise smm panel gibi bir arayüze sahip web sitelerinden erişilebilir olmasına deniyor.
10-15 yaş arası, genellikle discord çetelerinin arasında anonim takılan, gerçek hayatta asosyal ve cümle kuramayan sövüşçü gruptan oluşur genellikle. Hiç kullanmadım bu yüzden tam bilmiyorum ama duyduğum üzere kullandıkları panelin ismi “Mernis” TC kimlik no, anne baba isim soyad, tüm telefon numaraları, adres gibi şeyler görebiliyorlar. Adına banka hesabı açabilmeleri için yalnızca e-devlet ve kimlikte yazan seri no’yu bilmeleri gerekiyor. E-devlet şifrenize kesinlikle sahip çıkın yoksa tehlikeli şeyler olabilir. Babamın işi gereği 5-6 tane telefon numarası var kendi adına, hepsine sms bomber göndermişti karşılaştığım bir panelci. Çoğu korkağın teki bu arada panelcilerin. TC’yi kaptırdım diye ağlayan kişiler gördüm ama TC no o kadar önemli bir şey değil sanılanın aksine.Arada sırada bu panelci muhabbetlerini duyuyorum, panelcilerin tam olarak olayı nedir?
@Elma ısıran, gerçekten kötü durum, haklısınız. Önceden olsa endişelenin derdim ancak endişelenmeyi gerektirecek durum yok. Hiçbir şey yapamazlar. Artık çoğu şey onay istiyor. Yanlışım yoksa önceden kişiyi öldü vs. olarak gösterebiliyorlardı, onun için de hastane yetkililerinin erişebildiği 2FA tarzında bir şey getirildi. Onu da yapamazlar artık. Maksimum yapacakları evinize kapıda ödemeli yemek ya da sahte polis ihbarı yapmak olur.
@1589, Online olarak banka hesabı açılamıyor diye biliyorum. Banka hesabı açabilmek için yüz yüze banka şubesinde açmak gerekir. Bir de imzanız da isteniyor.
@1589, Online olarak banka hesabı açılamıyor diye biliyorum. Banka hesabı açabilmek için yüz yüze banka şubesinde açmak gerekir. Bir de imzanız da isteniyor.
- Makaleler
- 10
Maksimum 15 yaşında olan, aile terbiyesi ve görgü kurallarından yoksun, insanlara benzeyen mahluklara panelci diyoruz. Bu aciz mahluklar devletin sızan bilgilerine Discord gibi basit yerlerden ulaşıp kendini heçkır zanneder. Her önüne gelene T.C. Numarasını ve adresini atar. Kısacası korkulacak mahluklar değillerdir. Annesinin babasının yanından ayrılmayan, odasından çıkmaya aciz varlıklardır. Bir rivayete göre çimene bile dokunanları var mış.
Banka hesabından kastım Tosla, Papara, Nays gibi yerlerde hesap açmak. Yoksa Akbank ve Halkbank gibi kurumlarda hesap açmak için ne gerekiyor bilmiyorum.
Millet peki bunlar panelden milleti nasıl bulabiliyorlar? Sadece ad ve soyad ile bulabiliyorlar mı?
Yeni konular
-
Satılık Ryzen 5 5600 & 32 GB RAM Sistem
- RecepBaltasiSevenInsan
-
-
-
-
Bilgisayar toplarken ısrarla yanlış parça seçen kişi nasıl ikna edilir?
- Dagster3532
-
-
-