Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Ben kendim baktım ama pek göremedim açıkçası. Şimdi oturduğumuz kiralık evimizde var fakat asıl evimizde var olup olmadığından emin değildim. Fotoğraf olarak istedim, yolladılar. Kaçak akım rölesi daha büyükçe oluyor benim bildiğim. Ondan dolayı ben olmadığını düşünüyorum. Anlayan arkadaşlarım bakıp kesin bilgisini verirlerse elektrikçi çağırıp çağırmamaya karar vereceğim. Teşekkürler.

1776585799685.webp

1776585811990.webp

Ek olarak röle yoksa ne almalıyım yol gösterirseniz sevinirim. Şimdi parçayı ben internetten alsam elektrikçiyi sadece takmaya çağırsam anlamadığım için ucuz yollu birkaçak akım rölesi takmasını engelleyebilirim diye düşünüyorum.

Çözüm
Hayır yok. Genelde Siemens öneriliyor sen alıp elektrikçiye taktırırsın. 30 mA olmalı. Ayrıca sigortalarınızın değeri fazla yüksek priz kapasitesini aşarsa sigortalar atmayıp yangın riski çıkartır, sigortaları da değiştirtin bence.
Hayır yok. Genelde Siemens öneriliyor sen alıp elektrikçiye taktırırsın. 30 mA olmalı. Ayrıca sigortalarınızın değeri fazla yüksek priz kapasitesini aşarsa sigortalar atmayıp yangın riski çıkartır, sigortaları da değiştirtin bence.

Son düzenleme:
Çözüm
Hayır yok. Genelde Siemens öneriliyor sen alıp elektrikçiye taktırırsın. 30 ma olmalı.

Teşekkürler hocam. Ana panomuzu ayrıca kontrol edeceğim gidince. O tarafta yine eksik gediğimiz kalmasın. Kaçak akım 30a eksikmiş. O kesin taktırılacak zaten. Bakalım daha ne eksik gedik çıkacak.

Teşekkürler hocam. Ana panomuzu ayrıca kontrol edeceğim gidince. O tarafta yine eksik gediğimiz kalmasın. Kaçak akım 30a eksikmiş. O kesin taktırılacak zaten. Bakalım daha ne eksik gedik çıkacak.
Sigortaların hepsi yüksek değerli onları da uygun değerli olanlarla değiştirtin.

Hocam, elektrikçiler bilir; priz hatlarına 10-16 amper takılıyor genelde, ancak priz sayısı fazlaysa ve hepsine yüklenirseniz sigortanın değeri düşük kalabilir, bunu elektrikçi dikkate alır. Aydınlatma hatlarına daha düşük takılabilir, ama tüm tesisatta 25 amper olması iyi bir şey değil; prizin taşıma kapasitesi 16 amper zaten. Bir aşırı akım çekme durumunda sigorta 16 amperi değil, 25 amperi geçmesini bekleyecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım hocam. Teşekkür ederim tekrardan. Herhalde komple elden geçecek bizim sigorta kutusu.
Geçenlerde banyoda saç keserken makinenin kablosu kısa devre yapıp elimde patladı sigorta hemen attı. Sigortalarında kaliteli olması lazım güvendiğiniz bir elektrikçiye bunları sorarsınız.