Merhaba tekrar. Ben cihazı kullanmayı bıraktığımdan beri sorun yaşamıyorum. Sorun hat kaynaklı değil doğrudan cihaz kaynaklı. Başka forum sitelerinde iletişim sağladığım ve bu işlerle ilgili olan arkadaşlardan aldığım bilgilere göre Android sistemimize doğrudan erişerek SMS satış hizmeti veriliyor. Yani, bu 5, 10TL'ye SMS onayı yapan siteler bu şekilde virüslü telefonlar üzerinden masum insanların numaralarını kullandırıyor.
İşin arka planı nasıl çalışıyor bilmiyorum, tarafıma Reeder tarafından bir dönüş yapılmadı ve karşımda muhatap da bulamadım. Verdiğim ifade karakolda kayıtlı şekilde önlem amacıyla duruyor çünkü daha önce benim numaramla açtıkları hesaptan para akışı sağladılar.
Güncel olarak tek bir uygulama üzerinden SMS hizmeti alınmıyor. Sunulan SMS doğrulama hizmetinde hangi siteler varsa tamamına erişimleri var. A101 hadi, Hepsipay, Migros Sanal Market, getir, Yemeksepeti ve aklınıza gelebilecek tüm telefon numarası ile kayıt oluşturulan uygulamalar.
Telefonu çekmeceme atıp yok olmaya terk ettiğimden beri kafam rahat, bazen üye olurken zaten hesabınız var sorunu ile karşılaşıyorum o dönem haberim olmadan numaram ile hesaplar açılmış. WhatsApp'da spam hesap açımından hesaplarım kapandı yeniden aktifleştirmek durumunda kaldım. Ancak telefonu kullanmayı bıraktığınız anda bu bataktan kurtuluyorsunuz.
Arkadaşlar güncelleme geldiğini ve düzeldiğini söylüyor ancak o telefonu bir daha asla açmayacağım ve hatta uygun koşullarda bataryasını güvene alarak parçalayacağım. Karşımızda muhatap yok alacakları iki kuruş için insanları düşürdükleri hâl de ortada.