Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

perahi

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, M2 MacBook Air cihazıma Parallels Desktop üzerinden Windows 11 kurdum. Bazı oyunlara girecektim fakat klavye ve mouse kısayollarını hala Mac kısayollarıyla açıyor, yani mesela oyunda F4-F5 tuşuna mana-pot ve vb vs bırakmışım mesela onu algılamıyor, onun yerine spotlightı açıyor, bunu nasıl düzeltebilirim? Mesela oyunda sağ tık yapınca normalde canavarı seçmesi lazım ama şu an 365 derece kendi etrafında dönüyor karakter, bunu yaptıran tuş normalde Mouse'daki orta tuş ama sağ tıkla yapıyor. Şu an böyle gariplikler var kısacası nasıl düzeltebilirim, teşekkürler, iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
FN Tuşu ile F1-F12 Arası tuşlardaki oyun tuşlarının çalıştığını keşfettim, FN Tuşu olmadan F1-F12 arası tuşları çalıştırmanın yolu yok mudur? F1-F12 arası tuşlara şu an bastığımda macOS fonksiyonları çalışıyor, ekran parlaklığı açma kısma spotlight ve vb vs

Parallels Desktop menüsünü aç ve "Preferences", ardından da "Keyboard” seç. Burada “Use Mac keyboard layout" seçeneği seçili ise bunu kaldırıp dene.
Deniyorum teşekkürler.

Bu rehber ile sorunum çözüldü, çok teşekkürler, iyi akşamlar.
-
FN Tuşu ile F1-F12 Arası tuşlardaki oyun tuşlarının çalıştığını keşfettim, FN Tuşu olmadan F1-F12 arası tuşları çalıştırmanın yolu yok mudur? F1-F12 arası tuşlara şu an bastığımda macOS fonksiyonları çalışıyor, ekran parlaklığı açma kısma spotlight ve vb vs

Parallels Desktop menüsünü aç ve "Preferences", ardından da "Keyboard” seç. Burada “Use Mac keyboard layout" seçeneği seçili ise bunu kaldırıp dene.
Deniyorum teşekkürler.

Bu rehber ile sorunum çözüldü, çok teşekkürler, iyi akşamlar.
-

Son düzenleme:
Çözüm