Soğuk su içeceksin.

Param Güvende tamamıyla alıcıyı koruyan bir sistem. Sahibinden'e satıcı olarak yardım talebi açınca "mahkemeye gidin, bizlik bir şey yok" diyorlar bu konularda.

Alıcı sana RAM yerine turşu da geri gönderebilir.

Farklı bir örnek; parça çalıp veya aynı ürünün bozuğunu gönderen halsiyetsiz arkadaşlar. Bu yüzden elektronik hiçbir şeyde güvenmediğin birine Param Güvende açmayacaksın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 2 sene önce yanlış hatırlamıyorsam 1500 TL'lik bir ürün satmıştım ve alıcı bir kutu çakıl taşı göndermişti, hiçbir şey de yapamadım çünkü Param Güvende sisteminde satıcının hiçbir muhatabı yok. Alıcıdan IBAN yoluyla ödeme aldıktan sonra kargoluyorum ben artık, güvenmiyorsa güvenmesin başka alıcı mı yok? Özellikle RAM gibi gün geçtikçe fiyatı artmaya devam eden bir bileşen için risk almaya değmez.

Param güvende sistemiyle çölde susuz kalan adama su bile satmam ben.

Arkadaşlar ciddi misiniz? Nasıl güveniyorsunuz ya? Malınızı birine gönderiyorsunuz, paranız bile elinizde değil ve size iade edebilmesi için de 2 günü var.

Ekran kartı gönderip, içinden VRAM'i alıp sonra "Bu bozuk abiii yavvv, sen bana bozuk mal gönderdin sen dolandırıcısın" diyip iade edenler.

Laptop gönderip içinden SSD'yi alıp iade edenler.
Bunlar diğerlerine nazaran daha iyi bir senaryo. Sadece boş karton kutu bile gönderse parasını geri alıyor alıcı maalesef.

Param güvende sistemiyle çölde susuz kalan adama su bile satmam ben.

Arkadaşlar ciddi misiniz? Nasıl güveniyorsunuz ya? Malınızı birine gönderiyorsunuz, paranız bile elinizde değil ve size iade edebilmesi için de 2 günü var.
Kargoya verilirken ürünü gösterip video alırsan paranı kurtarabilirsin. Sahibinden böyle bir durumda paranı senin hesabına yatırıyor.

Hocam bir de diyelim havale EFT'ye tamam dediler nasıl olacak ben IBAN'ımı atacağım o parayı atacak sonra ben kargolicam mı onun adresine hiç satış yapmadım o yüzden soruyorum.

Param Güvende açarsan senin dolandırılma ihtimalin var fakat Param Güvende açmazsan da alıcının dolandırılma ihtimali. Kimsenin 2 tane 8 GB yerine 2 tane 8 cm hıyarı kabul edeceğini düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: