- Makaleler
- 23
Ben pek iyi şeyler düşünmüyorum. Ya siz?
Türkçe yamayı nasıl korsan indireceksin?
Gönül işi olmalı bence. Zaten oyuna dünyanın parasını veriyoruz. Ek olarak abonelik almamızı istemeleri mantıksız.Her emeğin bir karşılığı olmalı. Fahiş fiyat olmadığı sürece hak edene sonuna kadar hak veririm.
Gönül işi olmalı bence. Zaten oyuna dünyanın parasını veriyoruz. Ek olarak abonelik almamızı istemeleri mantıksız.
Oyuna verdiğin paranın yamayı yapanlara bir katkısı yok maalesef. Küçük oyunlar veya yapay zeka ile yaptıkları yamalar için para istemeleri ne kadar etik tartışılır tabii. Ancak ortada büyük bir emek varsa para istemeleri sonuna kadar hakları diye düşünüyorum. Büyük oyunlarda hiç de az diyalog ve kelime yok.Gönül işi olmalı bence. Zaten oyuna dünyanın parasını veriyoruz. Ek olarak abonelik almamızı istemeleri mantıksız.
Xenoblade Chronicles'a Türkçe yama yapılırsa para veririm. Mesela Sinnerclown da Persona 5 Royal yaması çıktı ücretsiz bir şekilde. RDR 2'den daha fazla diyalog içeriyor. Ücretsiz bir yama. İsteseler Abonelik koyabilirler. Fakat bunu yapmıyorlar ćünkü topluluğa değer veriyorlar. Para isteyenlerin çoğu severek yapmıyor bu işi. Ek bir gelir olarak yapıyorlar. Yaptıkları yamalarda genelde aceleye getirilmiş oluyor. Bu yüzden paralı yama satanların oyunculara saygısı olduğunu düşünmüyorum. Ben oyuna para vermezken adamlar dil dosyası için benden para istiyorlar. İşe bak.Oyuna verdiğin paranın yamayı yapanlara bir katkısı yok maalesef. Küçük oyunlar veya yapay zeka ile yaptıkları yamalar için para istemeleri ne kadar etik tartışılır tabii. Ancak ortada büyük bir emek varsa para istemeleri sonuna kadar hakları diye düşünüyorum. Büyük oyunlarda hiç de az diyalog ve kelime yok.