Yaptıkları hiçbir şekilde yasal değil. Direkt Türkçe yama yasal değil ama ona yapacak bir şey yok. Adamlar oyun dosyalarına bir şifreleme koyuyor ve yama grupları bu şifrelemeyi kırıyor, bu yüzden yamalar yasal sayılmıyor ama paralı olanlar ayrı saçmalık.

Son düzenleme:
Gönül işi olmalı bence. Zaten oyuna dünyanın parasını veriyoruz. Ek olarak abonelik almamızı istemeleri mantıksız.

Gönül işi olsa yapmayacakları için para istiyorlar. Eğer gönül işi olarak yapmak isteyen varsa yapmasına mani bir durum yok.

Gönül işi olmalı bence. Zaten oyuna dünyanın parasını veriyoruz. Ek olarak abonelik almamızı istemeleri mantıksız.
Oyuna verdiğin paranın yamayı yapanlara bir katkısı yok maalesef. Küçük oyunlar veya yapay zeka ile yaptıkları yamalar için para istemeleri ne kadar etik tartışılır tabii. Ancak ortada büyük bir emek varsa para istemeleri sonuna kadar hakları diye düşünüyorum. Büyük oyunlarda hiç de az diyalog ve kelime yok.

Oyuna verdiğin paranın yamayı yapanlara bir katkısı yok maalesef. Küçük oyunlar veya yapay zeka ile yaptıkları yamalar için para istemeleri ne kadar etik tartışılır tabii. Ancak ortada büyük bir emek varsa para istemeleri sonuna kadar hakları diye düşünüyorum. Büyük oyunlarda hiç de az diyalog ve kelime yok.
Xenoblade Chronicles'a Türkçe yama yapılırsa para veririm. Mesela Sinnerclown da Persona 5 Royal yaması çıktı ücretsiz bir şekilde. RDR 2'den daha fazla diyalog içeriyor. Ücretsiz bir yama. İsteseler Abonelik koyabilirler. Fakat bunu yapmıyorlar ćünkü topluluğa değer veriyorlar. Para isteyenlerin çoğu severek yapmıyor bu işi. Ek bir gelir olarak yapıyorlar. Yaptıkları yamalarda genelde aceleye getirilmiş oluyor. Bu yüzden paralı yama satanların oyunculara saygısı olduğunu düşünmüyorum. Ben oyuna para vermezken adamlar dil dosyası için benden para istiyorlar. İşe bak.